Hva koster tiden for hagearbeid i 2019? Spar penger med disse tipsene

Lurer du på hva hagearbeid vil koste deg i 2019? Tenk deg å kunne planlegge din hage uten å bekymre deg for de økonomiske overraskelsene.

Tenk deg at du kunne skape din drømmehage uten å overskride budsjettet ditt. I år kan du få kontroll over hagekostnadene dine og nyte hagearbeidet uten stress.

Oppdag hvordan du kan spare penger og tid samtidig som du skaper din ideelle hage. La oss utforske hva 2019 har å tilby for hageentusiaster som deg.

Kostnader for hagearbeid i 2019

Hagearbeid kan være en givende aktivitet, men det er også viktig å være klar over kostnadene som følger med. Her er noen punkter som kan hjelpe deg med å planlegge budsjettet ditt for hagearbeidet i 2019:

 • Planlegg på forhånd: Lag en grov oversikt over hva du ønsker å oppnå i hagen din, og sett opp et budsjett basert på disse målene.
 • Kjøp av planter og blomster: Vær bevisst på prisen per plante eller blomst du velger. Noen varianter kan være dyrere enn andre.
 • Vedlikehold av verktøy: Det er viktig å holde hageredskapene i god stand for å unngå hyppige kjøp av nytt utstyr.
 • Ansette profesjonell hjelp: Hvis du trenger ekspertise innen spesifikke områder av hagearbeidet, bør du inkludere kostnaden for profesjonell hjelp i budsjettet ditt.
Element Gjennomsnittlig Kostnad
Planter og Blomster 150 kr per enhet
Hageredskaper 500 kr årlig
Profesjonell Hjelp 1000 kr per time

Å ha kontroll over kostnadene vil ikke bare hjelpe deg med å holde deg innenfor budsjettet, men det vil også gi deg muligheten til å nyte hagearbeidet uten bekymringer.

Planlegging av hagebudsjettet

Når du planlegger hagearbeidet ditt, er det viktig å ha et budsjett på plass. Dette vil hjelpe deg med å holde kontroll over kostnadene og unngå ubehagelige økonomiske overraskelser senere.

LES DETTE:  Hvor kjøpe litt sand til hage i Akershus: Din guide til lokale sandkilder

Noen tips for å lage ditt hagebudsjett inkluderer:

 • Sett opp en liste: Skriv ned alle elementene du trenger for hagen din, fra planter til verktøy og profesjonell hjelp.
 • Forskning priser: Sjekk gjennomsnittsprisene for planter og blomster i ditt område. Sammenlign priser på hageredskaper fra ulike leverandører.
 • Inkluder vedlikeholdskostnader: Husk å ta med kostnader for vedlikehold av verktøy og utstyr i budsjettet ditt.
 • Profesjonell hjelp: Hvis du planlegger å få hjelp av gartnere eller landskapsarkitekter, sørg for at timeprisene deres er en del av budsjettet.

Et velplanlagt hagebudsjett vil ikke bare hjelpe deg med å styre kostnadene dine, men det vil også gi deg tryggheten til å glede deg over hagearbeidet uten bekymringer.

Spar penger på hagearbeid

Ønsker du å redusere kostnadene ved hagearbeidet ditt? Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg med å spare penger:

 • Planlegg På Forhånd: Ved å lage en detaljert plan kan du unngå impulskjøp og overbudsjettering.
 • Gjenbruk og Resirkulering: Ta vare på potter, verktøy og andre materialer fra tidligere sesonger for å redusere utgifter.
 • Dyrk Fra Frø: Start plantingen fra frø i stedet for å kjøpe ferdige planter. Dette er ofte rimeligere og gir deg flere valgmuligheter.
 • Bytt Planter Med Venner: Deling av planter med venner eller naboer kan være en flott måte å få nye varianter uten ekstra kostnader.

Husk at det finnes mange kreative måter å holde hagekostnadene nede på. Ved å være bevisst på hvordan du bruker pengene dine, kan du glede deg over en vakker hage samtidig som du sparer litt ekstra.

Tidsbesparende hagetips

Å ha en vakker hage trenger ikke å ta all din tid. Her er noen tidsbesparende tips som hjelper deg med å nyte hagen uten å bruke hele dagen på vedlikehold:

 • Så frø i stedet for å plante ferdige planter: Spar tid og penger ved å så frø direkte i jorden. Det er givende og gir deg kontroll over vekstprosessen.
 • Velg lavvedlikeholdsplanter: Noen planter krever mindre oppmerksomhet enn andre. Velg robuste sorter som trives godt i ditt område, slik at du kan redusere tiden brukt på stell.
 • Automatiser vanningssystemet: Investere i et automatisert vanningssystem sparer deg for tid og sikrer at plantene får riktig mengde vann jevnlig.
 • Organiser hagen effektivt: Planlegg hagen din nøye med tanke på enkel tilgang til planter og redskaper. En god struktur gjør det enklere å utføre oppgaver raskt.
LES DETTE:  Hvordan plante buskmure? En enkel guide

Disse tipsene vil bidra til at du kan glede deg over en flott hage samtidig som du har tid til andre aktiviteter i hverdagen din.

Oppnå drømmehagen innenfor budsjett

Å oppnå drømmehagen trenger ikke å tømme lommeboken din. Med noen smarte tips og triks kan du skape en fantastisk hage uten å overskride budsjettet ditt. Her er noen praktiske råd for å hjelpe deg med å realisere hagedrømmen din:

 • Planlegg nøye: Start med å lage en grundig plan for hagen din. Identifiser hvilke planter, blomster og designelementer som er viktigst for deg. Dette vil bidra til å unngå impulsive kjøp som kan sprenge budsjetter.
 • Gjenbruk materialer: Se etter muligheter til å gjenbruke materialer i hagen din. Gamle krukker, steiner eller treverk kan gi en rustikk sjarm uten ekstra kostnader.
 • Dyrk fra frø: Spar penger ved å så frø i stedet for å kjøpe ferdige planter. Dette gir deg også større kontroll over variasjonen og mengden av plantene dine.
 • Del med venner: Ikke undervurder kraften av planteutveksling med venner og naboer. Ved å dele stiklinger eller frø kan du få nye planter uten ekstra kostnader.
 • Velg lavvedlikeholdsplanter: Sats på planter som krever minimalt vedlikehold. Dette reduserer ikke bare tidsbruken, men også behovet for dyre hageprodukter.

Ved å følge disse tipsene kan du skape en vakker hage som passer innenfor ditt økonomiske rammeverk.

Konklusjon

Du har nå fått en oversikt over kostnadene ved hagearbeid i 2019 og hvordan du kan planlegge hagen din på en måte som passer ditt budsjett. Ved å være bevisst rundt prisen på planter, vedlikehold av redskaper og inkludere profesjonell hjelp i budsjettet, kan du skape en vakker hage uten å overskride dine økonomiske grenser. Ved å benytte deg av tipsene som er delt, som å gjenbruke materialer, dyrke fra frø og dele planter med venner, kan du spare penger samtidig som du nyter en flott hage. Husk å velge lavvedlikeholdsplanter og organisere hagen effektivt for å spare tid og ha muligheten til å gjøre andre aktiviteter i hverdagen. Med riktig planlegging og bevissthet rundt kostnader, kan du skape drømmehagen din innenfor et rimelig budsjett.

LES DETTE:  Hvordan plante brokkoli? En enkel guide

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er det viktig å planlegge hagen min nøye?

Det er viktig å planlegge nøye for å unngå økonomiske overraskelser og sikre at hagen blir realisert innenfor budsjettet.

Hvilke kostnadselementer bør jeg vurdere når jeg lager et hagebudsjett?

Vurder gjennomsnittlig pris per plante, årlig kostnad for hageredskaper og timepris for profesjonell hjelp.

Hvordan kan jeg spare penger på hagearbeid?

Spar penger ved å planlegge på forhånd, gjenbruke materialer, dyrke fra frø, dele planter med venner og velge lavvedlikeholdsplanter.

Hvilke tidsbesparende tips kan hjelpe meg med å ha en flott hage?

Så frø i stedet for å plante ferdige planter, velg lavvedlikeholdsplanter, automatiser vanningssystemet og organiser hagen effektivt.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment