Hva koster takstein pr m2?

Det finnes to typer takstein, takstein i betong eller takstein i tegl. Betongtakstein er det billigste alternativet, tegl det dyreste. Prisen på betongtakstein av høy kvalitet ligger på mellom 300 og 600 kroner på kvadratmeter. Pristakstein i tegl ligger på mellom 500 og 900 kroner.

Hvor lenge varer Zanda takstein?

Et tak tekket med betongtakstein har en forventet levetid på 50 år eller mer. Det er kun tegl som slår betong på varighet, hverken plater eller shingel kan sammelignes med takstein i naturlige materialer. Tegl har en forventet levetid på 75 år eller mer.

Hvem selger Zanda takstein?

Normalstein Zanda Protector | Montér.

Hva koster takstein pr m2? – Related Questions

Kan man male takstein selv?

Med maling for takstein blir taket godt som nytt, til en brøkdel av prisen for ny stein. Og jobben kan du faktisk gjøre selv!

Hvor ofte bør man skifte takstein?

Takstein skal holde i 30 år, shingel i 20 år. Hvis taket er lagt riktig og det ikke har noen produksjonsfeil, så skal det holde minimum så lenge, sier snekker Steinar Garmann Dahle.

Er det trygt å gå på takstein?

Tråkk forsiktig

Tråkk på toppen av buen til taksteinen, der er de sterkest. Unngå skader og bulker på tak med aluminiumsplater ved å der det er bæring under.

Hvor produseres Zanda takstein?

I dag produseres all Zanda takstein som selges i Norge på BMI Norges fabrikk i Årdal i Ryfylke. Denne produksjonen startet i 1995. Hvert minutt produserer linjene 120 takstein, og daglig blandes det 240 tonn med betong. En betongtakstein består av sement, sand og vann.

Hvordan skifte ut takstein?

Slik gjør du:
  1. Løft steinen som ligger over den ødelagte i samme rekke. Det er normalt steinen til venstre.
  2. Rekken over den knekte steinen skal også løftes.
  3. Fjern den ødelagte taksteinen.
  4. Legg den nye taksteinen på plass.
  5. Når taksteinen er på plass fjernes understøttingen forsiktig.

Hvor lenge varer et tak med takstein?

Takstein kan holde i opp til 100 år. Betongstein: 30-40 år. Takpapp: 30 år. Takplater: 30-40 år (med riktig vedlikehold kan levetiden fordobles).

Hvilket tak er billigst å legge?

Ståltak er et av de billigste og beste alternativene. Ståltak er det enkleste alternativet når det gjelder vedlikehold. Tak lagt med stålplater er nesten vedlikeholdsfrie.

Hvordan unngå mose på takstein?

Slik unngår du å få mose på taket

Spyl gjerne taket minst en gang i året, så mose og alger ikke får feste seg. Du kan også spyle taket med grønskefjerner. Det hindrer mosen i å sette seg. Kobber og sink gir en kjemisk reaksjon med vann som gjør at mosen ikke trives.

Hvorfor fjerne mose på takstein?

Frostsprengning oppstår når det trenger vann ned i taksteinene, noe mose og lav bidrar til. Derfor er det lurt å fjerne alt som vokser på taket.

Kan man høytrykkspyle takstein?

Flere tak og takstein tåler helt fint bruk av høyt trykk og kan derfor rengjøres med høytrykksspyler. Dette går fint på tak som ikke skjøre og hvor takkonstruksjonen er fin. Likevel anbefales det å kun alge- og mosebehandle taket da dette er den mest skånsomme måten å desinfisere på.

Når bør man skifte takstein?

Gode pekepinner er takets alder og forventet levetid. – Du vurdere takets alder, men også typen takbelegg. Har du gammel takstein på 40 år, burde du vurdere nytt tak. Har du et skifertak, som har ligget der i 100 år, kan det imidlertid være at taket varer lenger, forteller Albretsen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment