Hva koster Helsparkling og maling?

Pris på innvendig malerarbeid (Prisliste se nede)
Tjeneste Pris
Helsparkling – 2 lag; Pussing; Maling – 2 strøk; Fra 180 kr / m2
Skjøtesparkling; Helsparkling av gips – 2 lag; Pussing; Maling – 2 strøk; Fra 200 kr / m2
Helsparkling – 2 lag; Pussing; Grunning – 1 strøk; Maling – 2 strøk; Fra 225 kr / m2

Er det vanskelig å helsparkle?

Uansett om du vil ha glatte vegger, som bare skal males, eller vegger som skal kles med filt, er det en god idé å helsparkle dem først. Det er en av de vanskeligere teknikkene, som krever tålmodighet og øvelse. Her kan du se hvordan du helsparkler – både med vanlig finkornet sparkelmasse og med grovere multipuss.

Hva koster Helsparkling og maling? – Related Questions

Hvor lenge må sparkel stå?

Normal tørketid er ca. et døgn. Men tiden det tar for sparkel å tørke avhenger også av tykkelsen du legger. Hvis du øker temperaturen i rommet og eventuelt setter på en vifte i tillegg vil den muligens tørke fortere.

Hvorfor helsparkle?

Hvorfor helsparkling? Helsparkling gjort riktig, får veggen, eller taket for den saks skyld, til å fremstå som ny. Gamle skjevheter blir rettet ut, hull og skader blir tettet og det åpner for muligheten til å skifte ut lufteventiler eller andre funksjoner.

Hvor mange lag Helsparkel?

Som hovedregel trenger du minst tre lag med sparkel før veggen er slett. Spesielt ujevne veggen kan trenge flere lag.

Hvor tykt lag med sparkel bil?

5. Bruk en metall- eller gummisparkel til sparklingsarbeidet. Hvis bulken (skaden) er mer enn 3-4 mm dyp bør du legge sparkelet på i omganger, dvs. sparkle, slipe, sparkle, slipe.

Hvor langt skal sparkel tørke?

Tørketiden finner du på etiketten til produktet, hvor normal tørketid for sparkel er ca. ett døgn. 4. Når første strøk med sparkel har tørket, kan du slipe veggen med sandpapir på slipebrett og forlengerskaft.

Når bruke medium sparkel?

Mediumsparkel: En lett sparkel som også er den vanligste. Den kan brukes på skjøt- og flekksparkling av gipsplater og andre bygningsplater til innendørs bruk i tørre rom. Kan også benyttes til sparkling av puss og betong, eller som andregangspåføring over grovsparkel.

Skal man grunne før sparkling?

Før sparkling

Pass på at underlaget er rent, tørt og støvfritt. Dersom du skal sparkle glatte eller nye overflater, bør du påføre heftgrunn. Hvis du ikke bruker heftgrunn så vil ikke sparkelen feste seg skikkelig. Det eneste du trenger av verktøy er to eller flere sparkler, gjerne i forskjellige størrelser.

LES DETTE:  Hvor stor sikring trenger jeg til en varmepumpe?

Hva er forskjell på akryl og sparkel?

Akryl anbefales når man tipper at det vil være litt bevegelse, og du ikke har lyst å prøve å motvirke hele bevegelsen. Sparkel og remse kan du bruke når du ikke tror det vil komme noe som helst bevegelse, eller hvis du tror papirremsa vil være i stand til å holde igjen bevegelse.

Kan man sparkle over tapet?

I utgangspunktet anbefaler vi alltid å fjerne gammel tapet før du sparkler. Men du kan også oppnå et fint resultat ved å sparkle over veggbekledning som f. eks. vev, filt og sagmuggstapet.

Hvordan få glatte vegger?

Slik får du slette vegger
  1. Rullesparkling av vegg. Bruker du rullesparkling istedenfor å helsparkle veggen for hånd, går jobben både fortere og det er enklere å et jevnt resultat uten profesjonell opplæring.
  2. Veggfornyer på vegg. Veggfornyer er en tapet som også blir kalt “slett vegg på rull” eller “sparkel på rull”.

Hva er rullesparkel?

Med rullesparkling dekker du hele veggen med sparkel med en malerull, og etterpå jevner du ut sparkelmassen med en bred sparkelspade. På denne måten kan du eksempelvis få fjernet strukturen i den utdaterte glassfiberstria eller utarbeide ujevnheter i veggen. Gjør du det riktig, vil veggen bli helt slett og strøken.

Hvilken sparkel til tapet?

Skal du sparkle en tapetsert vegg kan det være lurt å flekksparkle. Med flekksparkling tetter du igjen de små hullene som kan ha kommet fra spikere og skruer, og jevner ut overgangene på de stedene du har fjernet løs tapet. Bruk en sparkelspade til å påføre sparkel og før den over sparklet slik at overflaten blir jevn.

LES DETTE:  Kan Kobberspiker drepe trær?

Kan man male rett på sparkel?

Ja, du kan male direkte på sparkel. Sparkelet kan likevel suge mer enn feks gips, ikke uvanlig å grunne først før toppstrøk for å spare på den dyre maling. Hva man grunner med varierer, ofte tar man litt billigere maling enn den “eksklusive vaskbare” på toppen.

Hvordan pusse helsparklet vegg?

Så enkelt er det – trinn for trinn:
  1. Dekk til gulv og masker lister.
  2. Puss veggen lett med pussebrett på forlengerskaft.
  3. Fukt rullen godt i vann før overskytende vann presses ut.
  4. Påfør et tykt lag med sparkel i ca.
  5. Glatt over med 30-50 cm bred sparkelspade, nedenfra og opp, ovenfra og ned.

Hvordan sparkle hull i veggen?

LÆR Å SPARKLE: HULL I MURVERK
  1. Legg på et tykt lag først. Begynn med å dekke hullet/hullene med et tykt lag sparkelmasse, slik at du slipper å sparkle over to ganger.
  2. Skrap rent rundt hullene. Bruk sparkelen til å fjerne sparkelmasse helt inntil veggen, unntatt der hullene er. Slip helt ned når massen er tørr.

Hvordan fikse små hull i veggen?

Med et gipsplaster reparerer man raskt og enkelt mindre hull og skader på vegger. Plastrene finnes i flere størrelser og fås kjøpt hos fargehandlere. Fjern beskyttelsespapiret på baksiden. Plasser den selvklebende metallplaten over hullet som skal repareres og press den godt fast.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment