Hva koster en treplatting?

Kostnad til bruk av håndverkere for å bygge terrasse eller treplatting. Noen byggefirmaer kan tilby fast pris, mens andre jobber for timepris. Gjennomsnittlig timepris for håndverkere er 700–800 kroner timen. Det betyr at en terrasse som det tar 100 timer å bygge, kommer på 70 000–80 000 kroner.

Hvordan legge treplatting?

Underlaget må være stabilt, godt drenert (regnvannet bør renne bort fra veggen) og helt plant. All matjord må bort, grav ned til fast underlag, eller minst 20 cm dypt hvis grunnen er hard og tørr. Fyll så opp med 20 cm grov grus, singel eller pukk. Komprimer med valse eller pakk godt samtidig som du avretter med fall.

Hva koster det å bygge terrasse pr m2?

Terrasse og rekkverk – hva koster det? Pris på bygging av terrasse ligger på ca kr 1,000 per kvm. Denne prisen inkluderer da alle kostnader som knytter seg til å bygge terrassen, både arbeid og materialer. Pris på ferdig montert rekkverk ligger på kr 1,150,- kr/LM.

Hva koster en treplatting? – Related Questions

Er det søknadspliktig å bygge terrasse?

Det er ulike regler for terrassen som er lavere eller høyere enn 0,5 meter over bakken: Blir hele terrassen eller plattingen lavere enn 0,5 meter over bakken? Da kan du bygge uten å søke så lenge kommunens planer ikke setter begrensninger. Du kan plassere terrassen helt inntil nabogrensa.

Hvor høyt kan man bygge terrasse uten å søke?

Fra 1. mai 2021 ble det enklere og billigere å bygge terrasse på eiendommen siden mer unntas fra kravet om søknadsplikt. TRENGER IKKE TILLATELSE FRA KOMMUNEN: Nå blir det mulig å sette opp terrasse på inntil 1 meters høyde med rekkverk opptil 1,2 meter uten å søke.

Hva er forskjellen på platting og terrasse?

Uterom som er på bakkenivå kalles vi i dagligtale plattinger eller platter hvis de er i første etasje. Mange av de såkalte plattene er egentlig terrasser. Utkragede uteplasser kaller vi balkonger, uavhengig av om de er understøttet med søyler eller ikke.

Er hagestue søknadspliktig?

Dersom du ønsker å bygge en hagestue inntil din egen bolig, må du alltid søke kommunen. En fasadepåkoblet hagestue blir nemlig regnet som en fasadeendring.

Er terrasse fasadeendring?

Da må du finne ut om det du vil bygge er unntatt søknadsplikt. Her er en oppsummering av de nye reglene: Terrasse forbundet med bygning: Terrassen kan ha en høyde på inntil 1,0 meter fra eksisterende terreng, og kan ikke stikke lenger ut enn 4,0 meter fra bygningens yttervegg, også kalt fasadeliv.

Hva koster det å bygge på 50 kvm?

Vår prisdatabase viser at gjennomsnittsprisen på tilbygg er 33.000 kroner per kvadratmeter. Dette vil imidlertid avhenge hva slags tilbygg du ønsker å bygge. Prisen på tilbygg ligger vanligvis på et sted mellom 27.000 kroner og 45.000 kroner per kvadratmeter. Noen prosjekter havner også utenfor dette spennet.

Hvordan regne kvadratmeter terrasse?

Hvor mye terrassebord trenger jeg? Den enkleste måten å finne ut dette på, er å måle lengde ganger bredde. Da vil du finne ut hvor mange kvadratmeter terrassen slik at du kan regne ut hvor mange løpemeter terrassebord du trenger.

Hva er prisen på terrassebord?

Sammenlign 313 varianter av terrassebord og finn beste pris.
34×145 gran/furu rektangulær brunfra kr 169,00
Terrassebord 28x120mm brun (4,2meter)fra kr 36,45
Terrassebord 28x120mm brun (4,8meter)fra kr 36,45
Terrassebord 28x120mm brun impregnertfra kr 44,90
Terrassebord 28x120mm brun rillet impregnertfra kr 46,50

Hvor mange løpemeter går det på en kvadratmeter?

– Som tommelfingerregel går det 7 – 8 løpemeter per kvadratmeter til en kledning over 100 kvadratmeter.

Tabell for riktig antall løpemeter per type panel.

19×98 Dobbelfals (liggende og stående)12,5 lm pr. m2
123 mm «10,2 lm pr. m2
148 mm «8,2 lm pr. m2

Er meter og løpemeter det samme?

Løpemeter brukes ofte i sammenheng med kjøp av for eksempel byggevarer som har pris pr. meter. Det samme gjelder for tekstiler/gardinlengder, ofte kalt metervare. Måleenheten som brukes der noe som selges også kan selges med kvadratmeter som prisenhet.

Hvilken side skal opp på terrassebord?

Tips ved bygging av terrasse
  1. Legges terrassebord slik at det “smiler” til deg i endeveden, da kuver bordet seg ned og regnvann renner av og man slipper å snuble. De fleste lærebøker anbefaler dette.
  2. Legges terrassebordene den andre veien, blir treet mer lukket og suger mindre vann.

Hvorfor syrefaste skruer?

Syrefaste skruer er alltid et riktig valg når du skal bygge terrasse. De kan brukes uansett klima og størrelse på terrassen, og er den beste garantien for at den holder i mange år fremover. Dette er tilfeller der både trevirket og skruene blir utsatt for ekstreme påkjenninger som de syrefaste skruene tåler best.

Er syrefast og rustfritt det samme?

Syrefast stål tilhører denne kategorien av rustfritt stål. En svært vanlig legering i denne kategorien er 18/8-stål (eller 18/10-stål) som er legert med 18 % krom og 8 % (10 %) nikkel. Rustfrie husholdningsartikler som gryter, kasseroller m.m. er ofte laget av 18/8-stål.

Hvor lang skal en treskrue være?

Hvor lang skal skruen være? Det kommer an på hvor tykt materiale skal du feste. En tommelfingerregel er at en treskrue bør være dobbelt så lang som materialet den skal feste, mens en maskinskrue kan være litt kortere.

Hva betyr C3 skruer?

C3 – Middels

By og industri-atmosfære, moderat forurenset med svovel – eventuelt kystklima med lite salt. I dette miljøet bør man anvende galvanisert eller rustfritt stål. Dette kan være: Produksjonslokaler med høy fuktighet.

Er A4 syrefast?

A4-rustfritt stål (ISO-betegnelse), også kjent som kirurgisk stål, syrefast stål eller SAE-316L, er en type rustfritt stål som blant annet brukes i kirurgiske implantat og tøffe maritime miljø.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment