Hva koster det å legge kunstgress i hagen? Kostnadsoversikt og tips

Lurer du på hva det koster å legge kunstgress i hagen din? Tenk deg å ha en grønn og vedlikeholdsfri plen å nyte solfylte dager på. Kunstgress kan være løsningen på hageproblemer og tidkrevende plenklipping.

Bilde deg inn å kunne tilbringe mer tid med familien i hagen i stedet for å slite med gressklipperen hver helg. Med kunstgress kan du redusere vedlikeholdskostnader og ha en perfekt plen året rundt.

Fordeler med kunstgress i hagen

Når du vurderer å legge kunstgress i hagen din, er det flere fordeler du bør vurdere. Her er noen av fordelene:

 • Lavt vedlikehold: Med kunstgress slipper du unna tidkrevende plenklipping og gressklipping hver uke. Du kan nyte en velstelt hage uten den kontinuerlige innsatsen.
 • Perfekt utseende hele året: Kunstgress holder seg grønt og velpleiet uansett værforhold. Du trenger ikke bekymre deg for tørkeperioder eller gjødsling for å opprettholde et vakkert utseende.
 • Lang levetid: Kunstgress har vanligvis en lang levetid sammenlignet med naturlig gress. Investeringen varer lenge og gir deg glede i mange år fremover.
 • Miljøvennlig alternativ: Ved å velge kunstgress bidrar du til å redusere vannforbruket, da det ikke krever hyppig vanning som naturlig gress. Det er også ingen behov for kjemiske sprøytemidler eller gjødsel.

Tenk over disse fordelene når du tar beslutningen om å investere i kunstgress til hagen din. Det kan være en lønnsom og praktisk løsning som gir deg mer tid til å nyte utendørslivet uten bekymringer om plenvedlikehold.

LES DETTE:  Hvordan dyrke lavendel innendørs og skape perfekte vekstforhold

Kostnader knyttet til anskaffelse av kunstgress

Når du vurderer å legge kunstgress i hagen, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med prosjektet. Her er noen faktorer som påvirker totalprisen:

 • Kunstgresskvalitet: Det finnes ulike typer kunstgress på markedet, fra rimelige alternativer til premiumkvalitet. Prisen varierer basert på kvaliteten.
 • Areal: Størrelsen på området som skal dekkes med kunstgress vil naturligvis påvirke totalkostnaden. Husk å måle nøyaktig før du kjøper.
 • Installasjon: Om du velger å installere kunstgress selv eller ansette profesjonelle, vil ha en betydelig innvirkning på prislappen.

Nedenfor ser du en oversikt over gjennomsnittlige kostnader relatert til anskaffelse av kunstgress i Norge:

Type kostnad Gjennomsnittspris
Kunstgress per kvm 200 kr – 500 kr
Installasjon per kvm 100 kr – 300 kr
Totalpris (100 kvm) 20 000 kr – 50 000 kr

Husk at det også kan være ekstra utgifter for grunnarbeid, drenering og eventuelle tilleggsprodukter. Å få et skriftlig tilbud fra flere leverandører kan hjelpe deg med å sammenligne priser og velge det beste alternativet for din hage.

Pris for installasjon av kunstgress

Når det kommer til installasjon av kunstgress i hagen din, er det flere faktorer som påvirker kostnadene. Her er noen punkter du bør vurdere:

 • Kunstgresskvalitet: Valget av kunstgress påvirker prisen. Det finnes ulike typer kunstgress med varierende kvalitet og prisnivå.
 • Areal: Størrelsen på området du ønsker å dekke med kunstgress vil naturlig nok ha betydning for totalprisen.
 • Installasjonsmetode: Områder med spesielle behov som drenering eller vanskelig tilgang kan påvirke installasjonskostnadene.

Gjennomsnittlige Kostnader

En grov oversikt over gjennomsnittlige kostnader for installasjon av kunstgress i Norge basert på et område på 100 kvadratmeter:

Type Kostnad Pris (NOK)
Kunstgress (per m²) 200 – 500
Totalpris (100 m²) 20 000 – 50 000
LES DETTE:  Hvordan plante hasselnøtt? En enkel guide

Husk at disse tallene kan variere avhengig av leverandør og spesifikke behov for din hage. Vurder nøye eventuelle ekstrautgifter for grunnarbeid, drenering eller andre tilleggsprodukter når du planlegger budsjettet ditt.

Ved å innhente tilbud fra ulike leverandører og sammenligne priser, sikrer du deg det beste alternativet som passer både din hage og lommebok.

Sammenligning av pris: naturlig gress vs. kunstgress

Når du vurderer å legge gress i hagen din, er det viktig å sammenligne kostnadene ved naturlig gress og kunstgress for å ta en velinformert beslutning.

Anskaffelseskostnader

 • Naturlig Gress: Krever frø, gjødsel, og hyppig vedlikehold.
 • Kunstgress: Engangsinvestering i selve gresset.

Vedlikeholdskostnader

 • Naturlig Gress: Regelmessig klipping, vanning og gjødsling.
 • Kunstgress: Minimalt vedlikehold; bare periodisk rengjøring.

Levetid og holdbarhet

 • Naturlig Gress: Behov for regelmessig oppgradering og utbedringer.
 • Kunstgress: Lang levetid med minimalt behov for erstatning.
Type Naturlig Gress Kunstgress
Anskaffelse Høy En gang
Vedlikehold Kontinuerlig Minimalt
Erstatning Hyppige Sjeldne

Ved å sammenligne disse faktorene får du et tydelig bilde av de økonomiske forskjellene mellom naturlig gress og kunstgress.

Hvordan få et nøyaktig kostnadsoverslag for ditt hageprosjekt

Når du vurderer å legge kunstgress i hagen din, er det viktig å få et nøyaktig kostnadsoverslag for prosjektet ditt. Her er noen trinn som kan hjelpe deg med å estimere kostnadene:

 • Mål Området: Start med å måle arealet der du planlegger å installere kunstgress. Dette vil gi deg en indikasjon på hvor mye materiale du trenger.
 • Velg Kunstgress-type: Det finnes ulike typer kunstgress på markedet, med varierende priser basert på kvalitet og utseende. Velg en type som passer dine behov og budsjett.
 • Kontakt Leverandører: Ta kontakt med forskjellige leverandører av kunstgress for å få pristilbud basert på størrelsen på området ditt og den valgte gresstypen.
 • Inkluder Installasjonskostnader: Husk å inkludere kostnadene for installasjon av kunstgresset i overslaget ditt. Prisen kan variere avhengig av hvem som utfører jobben.
 • Vurder Vedlikeholdskostnader: Selv om vedlikeholdet av kunstgress er lavt sammenlignet med naturlig gress, bør du ta hensyn til eventuelle fremtidige kostnader for rengjøring eller reparasjoner.
LES DETTE:  Hvordan fjerne fast fjell i hagen effektivt? Les mer her

Husk at et nøyaktig kostnadsoverslag vil gi deg en bedre oversikt over totalkostnadene ved å legge kunstgress i hagen din.

Konklusjon

Å legge kunstgress i hagen kan virke som en kostnad på kort sikt, men det kan være en langsiktig investering som sparer deg for kontinuerlige vedlikeholdskostnader. Mens naturlig gress krever jevnlig pleie og oppgraderinger, gir kunstgress deg en vedlikeholdsfri løsning med minimalt behov for erstatning. Ved å velge riktig kunstgress-type og planlegge prosjektet grundig, kan du få en bedre oversikt over totalkostnadene og nyte en grønn hage året rundt uten ekstra innsats. Husk å ta hensyn til installasjonskostnader og fremtidige vedlikeholdskostnader for å få et nøyaktig bilde av kostnadene ved å legge kunstgress i hagen.

Ofte stilte spørsmål

Hva er hovedforskjellene mellom naturlig gress og kunstgress?

Naturlig gress krever kontinuerlige kostnader for frø, gjødsel og vedlikehold, mens kunstgress kun krever en engangsinvestering.

Hvilket gressalternativ har lavest vedlikeholdsbehov?

Kunstgress har minimalt vedlikeholdsbehov, kun periodisk rengjøring, sammenlignet med naturlig gress som krever regelmessig klipping, vanning og gjødsling.

Hvordan er levetiden og holdbarheten mellom naturlig gress og kunstgress?

Naturlig gress må oppgraderes jevnlig, kunstgress har lang levetid med sjeldne behov for erstatning.

Hvordan kan man få et nøyaktig kostnadsoverslag for et kunstgressprosjekt?

Mål området, velg riktig kunstgress-type, kontakt leverandører for pristilbud, inkluder installasjonskostnader og vurder fremtidige vedlikeholdskostnader.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment