Hva koster det å få montert et kjøkken?

Pris på montering avhenger av hvor mange moduler du har og materialer på benkeplate. Som tommelfingerregel bør du regne med priser fra 25.000+ til montering av et nytt kjøkken dersom du får profesjonelle håndverkere til å gjøre det. Det tar som regel en uke å montere et «gjennomsnittlig» kjøkken fra DESIGNA KJØKKEN.

Er HTH kjøkken dansk?

HTH er en dansk merkevare som setter sin stolthet i å levere kvalitetskjøkken i skandinavisk design. De har sine egne sjåfører og montører som kan levere og sette sammen ditt kjøkken.

Hvordan feste Sokkellist?

Sokkellister kappes med rette kanter, i motsetning til for eksempel gulv- og taklister som oftest kappes i vinkel. — Bruk helst en bordsag til dette, også hvis du skal gjøre tilpasninger på høyden. Har du ikke en bordsag, fungerer det greit å bruke en sirkelsag eller stikksag.

Hva koster det å få montert et kjøkken? – Related Questions

Hvor høyt skal kjøkkenskap henge?

For en gjennomsnittlig nordmann vil 88-90 cm gi en god arbeidshøyde ved kjøkkenbenken. Hvis kjøkkenets primære brukere er veldig høye eller lave, vil det gi en bedre arbeidsstilling å plassere benkeplaten høyere eller lavere. Er det flere benker i kjøkkenet, kan du velge å sette dem i to høyder.

Hvor høyt skal det være mellom benkeplate og overskap?

OVER- OG TOPPSKAP

Når kjøkkenet skal monteres, anbefaler vi at det er minimum 52 cm mellom benkeplaten og bunnen av overskapene.

Hvordan feste gulvlist?

Montere gulvlister

Sett listene inntil hverandre i hjørnet og stift/spikre dem til veggen mens du presser dem mot gulvet. Listverk som er bredere enn 50 mm skal spikres i begge ender og ha maks 60 cm avstand mellom hver spiker. (Ved bruk av spikerpistol anbefaler vi 50mm.)

Hvordan organisere kjøkkenskuffer?

Kjøkkenskuffene kan enkelt organiseres ved bruk av tilbehør som skuffedeler for enkel sortering av bestikk og kjøkkenutstyr, knivblokk for bedre oversikt over kniver, tallerkenholder for enkel stabling, og krydderstativ til skuff for enkel og rask tilgang til krydderne du trenger til matlagingen.

Hvordan få orden i kjøkkenet?

7 tips til et ryddig og organisert kjøkken
 1. Sortering. Trekk ut skuffene, og åpne kjøkkendørene.
 2. Gi bort eller kast. Man kan bli overrasket over hvor mye som kan gjemme seg innerst i skuffer og skap!
 3. Lag plass til det som skal stå fremme.
 4. Gruppér etter type.
 5. Flytt ting du ikke bruker.
 6. Under vasken.
 7. Kjøleskap og fryser.

Hvordan organisere krydder?

Husk søppelsortering. Krydder har det best på et mørkt, tørt og ikke for varmt sted. Krydderhyller og skap over komfyrtoppen er dessverre et av de dårligst egnede stedene for krydder. Behold gjerne krydderet i originalinnpakningen, det er laget for å bevare krydderet lengst mulig.

Hvordan holde kjøkkenbenken ryddig?

4 måter å holde kjøkkenbenken fin og ryddig
 1. Hold det tørt. Benkeplaten blir lett våt når du tar oppvasken eller blir flekkete når du skal lage en bær-smoothie.
 2. Ikke for varmt. Sett aldri varme gryter eller panner direkte på benkeplaten.
 3. Gjør det med forsiktighet.
 4. Gi litt kjærlighet.

Hvor mange stikk skal det være over kjøkkenbenken?

I normen står det at det skal være 2 uttak per 2 meter påbegynt kjøkkenbenk.

Hvor mye skal kjøkkenbenken stikke ut?

Når du skal måle dybden, begynner du ved veggen og måler utover. Husk å legge til 1,5 cm for overhenget i front. Hvis du skal ta mål til ei frittstående benkeplate (for eksempel til ei kjøkkenøy), begynner du ganske enkelt på den ene siden og legger til 3 cm ekstra til overhenget.

Hva skal jeg ha over kjøkkenbenken?

Valgmulighetene er mange, som fliser, metall, massivt tre, marmor, granitt og kompositt. Du kan også velge finerte plater eller malt trepanel.

Skal det legges gulv under kjøkken?

Konklusjonen etter å ha lest en rekke monteringsanvisninger for parkett, må derfor være at et parkettgulv ikke skal monteres under kjøkken og/eller kjøkkenøy. Dette kan hindre parkettgulvet i å bevege seg fritt og dermed skape problemer for parketten.

Hvor ofte bør man olje kjøkkenbenken?

Hvor ofte skal man olje? Trebenken bør oljes jevnlig, helst to ganger i året. Dette vil forhindre at den sprekker opp og gjøre at den tåler fukt bedre. Å olje benkeplaten er en enkel sak så lenge den er ryddet for kjøkkenredskaper og maskiner.

Skal kjøkken monteres oppå laminat?

Ja, laminat kan montereskjøkkenet, men da som flytende gulv, dvs. ikke under kjøkkeninnredningen. Det må kunne bevege seg. Velg et laminat i klasse 23/32 eller høyere, og følg monteringsanvisningene.

Hvor lang tid tar det å montere et kjøkken?

Som regel tar det mellom én og tre dager å få satt opp et kjøkken. Når monteringsprisen skal regnes ut, ser vi på hvor stort kjøkkenet er og hvor krevende monteringen er. Et stort kjøkken med mange elementer tar lengre tid å montere enn et lite kjøkken.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment