Hva heter jordbær på latin?

Jordbær – Fragaria spp.

Hva er jordbær på dansk?

Jordbær heiter det også i dansk, og tilsvarande på tysk Erdbeere. I svenske målføre finst jordbär, men det offisielle svenske namnet er som kjent jordgubbe.

Hva heter toppen på jordbær?

Jordbær har trekopla, rosettstilte blad og kan spreiast både vegetativt, i form av krypande, overjordiske utløparar, og seksuelt, i form av å setja frø.

Hva heter jordbær på latin? – Related Questions

Er det sunt å spise jordbær?

Rik på vitaminer som er viktig for immunforsvaret

De søte små bærene inneholder mer vitamin C enn appelsin og er i tillegg kilde til B-vitaminet folat. Både vitamin C og folat er viktig for at immunforsvaret skal fungere best mulig. Vitamin C hjelper i tillegg kroppen å ta opp jern fra vegetabilske matvarer.

Hva heter norske jordbær?

En jordbærguide
  • KORONA. Korona er utviklet i Holland og har lenge vært den viktigste sorten hos oss.
  • SONATA.
  • FLORENCE.
  • POLKA.
  • FRIDA.
  • SENGA SENGANA.
  • Senga Sengana var hovedsorten hos oss i mer enn 25 år.
  • Zefyr er en sort som som modner tidlig og som har blitt dyrket i Norge siden midten av 1960-tallet.

Hva består jordbær av?

Jordbær inneholder mer vitamin C enn appelsiner! I tillegg er de rike på kostfiber, og en flott kilde til B-vitaminet folat. De viktigste plantestoffene er antocyaniner og flavonoler. Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen.

Hvordan klippe jordbær?

Beskjæring/fornying

Hver vår fjerner du døde plantedeler. Fjern utløperne kontinuerlig i løpet av sommeren. På høsten klipper du ned plantene til cirka 5 cm høyde. Etter 3–4 år begynner plantene å bære dårlig og bør fornyes.

Hvordan stelle jordbær?

Vedlikehold. Jordbærplanten bør vannes ofte, og gjødsles i små mengder og det er i plantingsåret du skal gjødsle mest. Hvis du planter om våren kan du gjødsle med ca 40-50 gram Helgjødsel per m2. Er du så uheldig å få gråskimmel (råte) på jordbærene dine, bør du straks fjerne de bær og blader som er angrepet.

Hvorfor heter det bringebær?

Det norske ordet bringebær er derimot ganske logisk. Forleddet bring er ei forvansking av bram/brem, som tyder tornebusk. Bringebær tyder altså tornebuskbær.

Er en agurk et bær?

Agurk. Agurken som har sin faste plass i grønnsaksavdelingen er egentlig en type frukt. Den er også del av gresskarfamilien, sammen med blant annet melon.

Er blåbær et bær?

Blåbær er i Norge mest kjent som det viltvoksende bær vi finner i skogen på sensommeren. Dette er et bær med et rødblått fruktkjøtt. Mest omsatt i varehandelen er blåbær dyrket på busker eller såkalt hageblåbær.

Hvorfor heter det bjørnebær?

Bjørnebær har fått navnet på grunn av den mørke fargen, men bjørnen ville ikke prøve seg på slike tor- nete busker. Trollbær er et annet lokalt navn som bjørnebær har fått. Dette kan nok tilskrives fargen på de modne bærene!

Er boysenbær og bjørnebær det samme?

Boysenbær er en krysning mellom bringebær og bjørnebær. Bæret er noe større enn både bringebær og bjørnebær og fargen er mørk lilla eller svart. I form og fasong ser boysenbær ut som et bringebær. Fruktkjøttet er mørkt og saftig og smaken er god.

Hva betyr bringebær?

Rubus idaeus L. Det latinske slektsnavnet Rubus viser til de røde fruktene. Artsnavnet idaeus betyr at den er fra fjellet Ida på Kreta.

Hvor vokser boysenbær?

Krysser man bjørnebær med bringebær og loganbær, får man boysenbær. Planten er ikke særlig utbredt i Norge da den liker seg best i varmt og lunt klima. Den finnes for det meste sørover i kyststrøkene vest for Oslofjorden, rundt Sørlandet, til vestlandsfjordene.

Er bjørnebær giftig?

Et moderat inntak av modne bjørnebær har ingen kjente bivirkninger, men hvis man spiser uforholdsmessig store mengder bær, kan man oppleve å få enten diaré eller forstoppelse, eller at menstruasjonsblødningen blir hemmet.

Ville bjørnebær i Norge?

Bjørnebær (Rubus spp.) tilhører rosefamilien og vokser over store deler av den nordlige halvkule. I Norge er den imidlertid lokalisert til kyststrøkene fra Østfold til Aure i Møre og Romsdal. Inn i landet er det registrert bjørnebær så langt som til Flå i Hallingdal.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment