Hva gjør Aquastop?

Aquastop gir deg enkel, rask og effektiv beskyttelse av gips og bandasjer til armer og ben når du skal dusje. Dusjposene finnes i ulike lengder og til voksne og til barn. Posen trekker seg selv sammen rundt huden for å forhindre vann å komme til og kan brukes flere ganger.

Hvor skal Aquastop monteres?

Lekkasjestoppere skal monteres når vanninstallasjonene mangler overløp, og plasseres i rom uten sluk og vanntett gulv. Det skal også monteres lekkasjestopper under klosettsisterner og innbyggingsarmaturer når disse er skjult inne i bygningskonstruksjonen i andre rom enn våtrom.

Hvordan fungerer Vannstopper?

Et vannstopper-system består normalt av trådløse sensorer som plasseres i ulike rom, en hovedenhet som aktiverer selve vannstopperen og en enhet som varsler om lekkasje. Når systemet oppdager lekkasje vil sensorene i rommet varsle hovedenheten, som er koblet til rørsystemet i boligen.

LES DETTE:  Hvorfor blir det rødt i dusjen?

Hva gjør Aquastop? – Related Questions

Er det krav til Aquastop?

Ifølge de nye byggeforskriftene (Tek 17) skal det være automatisk lekkasjestopper i rom med vanninstallasjoner, dersom det ikke er vanntette gulv eller sluk. I alle boliger som er bygd eller rehabilitert etter 2010 skal det være installert vannstopper.

Kan man montere Aquastop selv?

Selve Waterguard-anlegget er relativt enkelt å sette opp, men det er viktig at alle de vannførende koblingene i anlegget utføres fagmessig. Det kreves en rørlegger for å gjøre dette. Tilbehør kan du montere selv, men du må avtale dette med ansvarlig montør på forhånd.

Hvordan fungerer en Waterguard?

Waterguard lekkasjestoppere monteres i eller omkring vannførende installasjoner for å stoppe en uønsket vannutstrømning gjennom å registrere lekkasjen og automatisk stenge vanntilførselen. Lekkasjestopperne består i hovedsak av en fuktføler, styreenhet og magnetventil, se fig.

Hvordan slå av Vannstopper?

Vannstopperen gjør det også veldig enkelt å stenge hovedkranen dersom du skal være borte noen dager. En bryter ved utgangsdøra aktiverer magnetventilen, og det er like enkelt å skru den av som det er å slå av lyset.

Hvor mye koster det å montere Waterguard?

Waterguard/vannstopp ventiler med trådløst følersystem :

Med 1 trådløs føler og følertråd, samt fjernkontroll: Fra 6990,- Pluss moms. Avhengig av om vannet skal bygges om etter Waterguard eller ikke.

Hvordan resette Vannstopper?

Trykk og hold RESET knapp inne på betjeningspanelet (2 sek.) til lyd og rødt lyssignal aktiveres. Innen 20 sekunder, trykk og hold RESET knapp inne på strømadapteret (2 sek.)

Når ble lekkasjestopper påbudt?

Slike installasjoner er gjerne plassert i rom uten sluk og tett gulv, og kan fort forårsake store og kostbare skader. For å unngå det, er det nå i henhold til byggeforskriftene fra 2010 (TEK10) påbudt med lekkasjestopper, dersom du bygger nytt, pusser opp – eller bare bytter ut.

Hva er en lekkasjestopper?

Lekkasjestopper er utstyr som monteres i eller omkring vannførende installasjoner, med det for øye å stoppe en uønsket vannutstrømning. Lekkasjestoppere registrer lekkasje, og stenger automatisk vanntilførselen fra skadestedet. Det finnes også lekkasjevarslere som føler fukt og varsler vanligvis akustisk.

Hva er vannsensor?

En vannsensor varsler deg med en gang den oppdager overflødig vann. Med tidlig varsling kan du få fikset lekkasjen, før den utvikler seg til kostbare og tidkrevende vann- og fuktskader.

Er kjøkken et våtrom?

Kjøkken er ikke bygd som våtrom. Samtidig gjør flere vanntilkoblede maskiner at kjøkkenet nå er mer utsatt for vannskader enn tidligere. Bransjepraksis og ulik tolkning av TEK fører til mange dårlige løsninger.

Hva er Vannalarm?

Med vannalarm blir små vannmengder registrert og varsler sendes både til deg og til vår alarmstasjon for umiddelbar respons. Selv små vannmengder og endringer i luftfuktigheten registreres med stor nøyaktighet. Den kompakte designen får plass hvor som helst i boligen.

Hvordan finne ut om det er vannlekkasje?

Lekkasjer på rørene hjemme hos deg selv oppdages ofte ved at du hører en konstant suselyd selv om ingen av vannrørene dine er i bruk. Det skal altså være stille fra rørene når de ikke brukes.

Hvordan stoppe vannlekkasje?

Det første du må gjøre for å stoppe vannlekkasjen fra å bli verre, er å stenge vanntilførselen. Stoppekranen eller stoppventilen er vanligvis plassert på kjøkkenet eller på badet ditt og vil øyeblikkelig stenge av vannet til huset ditt.

Hvem dekker vannlekkasje?

Vannskader på bolig dekkes av husforsikringen. Husforsikringen dekker alt som er fastmontert i en bolig, som vegger, gulv, tak, rør og baderomsinnredning. Mens skader på innbo, som følge av vannskade, dekkes av innboforsikringen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment