Hva er Trebitt?

Pleier og bevarer: TREBITT Oljebeis inneholder en unik alkydolje som trenger godt inn i treverket og bevarer det naturlige vakre utseendet. Oljen hindrer fuktopptak og reduserer oppsprekking. UV-block beskytter mot sollys og holder fargen vakker lenge. Du kan fortsatt beise!

Hvor mye dekker Trebitt terrassebeis?

strøk: 6-10 m²/liter. Jotun Trebitt terrassebeis er en vanntynnet oljebeis som fremhever og bevarer treverkets naturlige flotte utseende. Trebitt er en spesialbeis for impregnert treverk (terrasser, møbler og lignende) til utendørs bruk.

Hva koster 10 liter beis?

Den billigste prisen for Jotun Trebitt Oljebeis Hvit 10L akkurat nå er 1 149 ,-.

Hva er Trebitt? – Related Questions

Hva er forskjell på beis og oljedekkbeis?

Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling: Den dekker mer enn vanlig beis, men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. — Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde.

LES DETTE:  Har man lov til å bytte dimmer selv?

Hvor mange strøk oljedekkbeis?

Hvor mange strøk bør du male? Skal du beise, er det to strøk som gjelder. Det samme gjelder for maling, men i tillegg er det viktig at materialene er grunnet før du starter. Har du beiset huset tidligere, kan du også velge å påføre vedlikeholdsbeis.

Hvor mye dekker 10 liter oljedekkbeis?

Maling kommer gjerne i spann på 10 liter, det betyr at ett spann vil dekke ett strøk på omtrent 80 til 90 kvadratmeter.

Hvor mye dekker 1 liter terrassebeis?

Rull og pensel. Anbefalt forbruk: 6-10 pr. strøk (m2/liter).

Hvor mye dekker 1 liter beis?

Anbefalt forbruk pr. strøk: 11-13 m²/liter (glatte underlag) og 5-7 m²/liter (ujevne underlag).

Hva er forskjell på terrassebeis og vanlig beis?

Hva er forskjell på terrassebeis og vanlig beis? En terrassebeis danner heller ikke film på overflaten, men trekker helt ned i treverket. Overskytende beis, altså områder der beisen ikke trekker inn, men danner fuktige flekker ved påføring, tørkes vekk ved påføring.

Hva er best av olje eller beis?

Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer “naturlig”.

Hva er best terrasseolje eller terrassebeis?

Mange tror det er best å olje terrassen. Kanskje fordi far eller svigerfar alltid har gjort det? Å olje innebærer faktisk mer arbeid enn nødvendig, fordi du må olje hvert år for at det skal se fint ut. Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år.

LES DETTE:  Hva betyr L1 og L2 på en dimmer?

Kan man bruke oljebeis på oljedekkbeis?

Du kan alltid male over oljebeis, beis , treolje m.m med oljedekkbeis og maling om du senere ønsker en ensfarget farge og utseende på underlaget ditt.

Hvor lenge holder oljedekkbeis?

Oljedekkbeis: mer dekkende beis, varighet ca 7-8 år. Linoljemaling: puster godt, varighet ca 6-8 år. Dekkende maling: varighet 10-12 år.

Kan man tynne ut oljedekkbeis?

Oljedekkbeis tynnes med white-spirit, og er formulert med alkydoljer som bindemiddel. Oljedekkbeis forvitrer mer enn hybriddekkbeisene der akrylandelen sitter igjen.

Kan man male på oljedekkbeis?

Oljen i DRYGOLIN Oljedekkbeis bidrar til god inntrengning i underlaget, og fører til bra heft og flyt. Den er fin å påføre med sin fyldige konsistens. Med DRYGOLIN Oljedekkbeis kan man male også i den kalde årstiden – du kan faktisk male helt ned i 5 minusgrader!

Kan man bruke oljedekkbeis på oljemaling?

Hus som er behandlet fra før med maling, dekkbeis eller beis skal ikke grunnes. Hus som fra før er beiset kan påføres ny beis, dekkbeis eller maling. Hus som tidligere er dekkbeiset kan dekkbeises eller males. Hus som er malt kan bare males eller påføres dekkbeis som er spesielt beregnet for malte flater.

Skal man grunne før beising?

Klar grunning

Ubehandlet treverk må grunnes før beising. Påfør et tynt strøk med en upigmentert, klar grunning. Enkelte tenker at det er lurt å grunne to ganger for å unngå flassing, men det er ikke riktig. Et for tykt lag med grunning vil resultere i flassing, ifølge ekspertene.

Når er oljedekkbeis overmalbar?

Utendørs har vær og vind mye å si for hvor fort malingen tørker. – For eksempel kan en utendørs oljemaling bruke en hel uke på å bli overmalbar ved fem minusgrader, men kun 24 timer dersom det er midt på sommeren og opp mot 23 grader, avslutter Bunæs.

LES DETTE:  Hvorfor buler gulvet?

Hvor lenge må beis tørke før andre strøk?

Ta gjerne utgangspunkt i en tørketid på 3-4 dager om temperaturen er 20 ºC, og det ikke regner. Det er bedre at terrassen får tørke én dag for mye enn én dag for lite. Dersom beis påføres på fuktige terrassebord, vil ikke beisen trekke godt nok inn i treverket, og når treverket tørker vil det trekke seg sammen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment