Hva er standard dybde på benkeplate?

Når du velger under- eller høyskap, må du huske på at en standardsokkel måler 16,6 cm og skal legges til skapets høyde for å få det endelige målet. Standarddybden på underskap er 56,5 cm, noe som vil si at en benkeplate som er 60 cm dyp, passer perfekt til HTHs underskap.

Hvordan ta mål til benkeplate?

Slik tar du mål for benkeplater

Begynn med å måle benkeplata fra hjørnet mot veggen. Pass på å måle langs veggen, og begynn alltid på samme punkt. Når du skal måle dybden, begynner du ved veggen og måler utover. Husk å legge til 1,5 cm for overhenget i front.

Hva er standard dybde på benkeplate? – Related Questions

Hvor høy skal benkeplaten være?

For en gjennomsnittlig nordmann vil 88-90 cm gi en god arbeidshøyde ved kjøkkenbenken. Hvis kjøkkenets primære brukere er veldig høye eller lave, vil det gi en bedre arbeidsstilling å plassere benkeplaten høyere eller lavere. Er det flere benker i kjøkkenet, kan du velge å sette dem i to høyder.

Hvor mange stikk over kjøkkenbenk?

Kjøkken: Minst ett uttak for hvert faste elektrisk utstyr som kjøl, frys, stekeovn, platetopp, ventilator, kaffemaskin etc. Minst to uttak pr. 2 m kjøkkenbenk for tilkobling av kjøkkenmaskiner etc. Kravet omfatter også eventuelle kjøkkenøyer.

Hvor høyt mellom benkeplate og overskap?

Når kjøkkenet skal monteres, anbefaler vi at det er minimum 52 cm mellom benkeplaten og bunnen av overskapene.

Hvor langt skal det være mellom kjøkkenbenk og kjøkkenøy?

* Den ideelle avstandenen mellom øya og øvrige ska er 110-120 cm. Det er mulig å klare seg med 100 cm, men mindre bør unngås om du vil ha et velfungerende kjøkken. * Kjøkkenøy kan gjøres enkelt.

Hvordan ta mål av kjøkken?

Begynn med å måle fra gulv til tak, mål deretter avstanden mellom vegger og fra hjørner til dører. Mål dører og vinduer, samt høyden og avstanden disse har i forhold til gulv tak og vegglister. ( Det kan være lurt å merke av hvor stor plass dører og vinduer bruker når de åpnes.)

LES DETTE:  Hvor mye koster det å bygge en balkong?

Hvordan skjære ut til vask i benkeplate?

Skal du lage et hull til en rund vask, kan du med fordel bruke et sirkelslag til stikksagen når hullet skal sages. Først merker du opp vaskens plassering på platen. Deretter merker du opp sentrum på sirkelen. Sirkelslaget monteres til sålen på stikksagen.

Hva bør man gjøre før man tar i bruk en heltre benkeplate?

Ta deg god tid

Jobb den godt inn i treverket før du og sliper med en slipesvamp eller fint sandpapir. Det er veldig viktig å slipe riktig- altså i treets lengderetning. La oljen trekke godt inn i treverket før du fjerner overflødig olje med en klut. Tørk til benken er tørr.

Kan man male benkeplate kjøkken?

Å male benkeplaten er ikke en løsning som varer for evig. Men det kan være en god midlertidig løsning i påvente av økonomi og lyst til å bytte benkeplate, eller bygge om kjøkkenet. I etterkant må du være obs på at det ikke blir stående vann eller annen fukt på flaten over tid. Da vil malingen kunne løsne.

Hvordan skjære laminat benkeplate?

I motsetning til de fleste andre treplater, bør du sage laminatplater fra undersiden med stikksagen. Et oppfliset snitt i det ytterste harde slitelaget er nemlig umulig å unngå, men det blir mindre oppflising med saging fra undersiden. Må du sage fra oversiden, kan du sette teip på platen der du skal lage snittet.

Hva koster det å få lagt ny benkeplate?

– Prisen ligger på alt fra 4000 kroner kvadratmeteren og oppover. En ny benkeplate i stein kan fort komme opp i flere titalls tusen. I tillegg til kvadratprisen kommer polering av kanter, uttak av hull til vask og platetopp og eventuelt andre spesialtilpasninger, legger hun til.

Hvor mye varme tåler laminat benkeplate?

Laminat er varmefast. Vanlig laminat tåler varme opptil 110 grader, mens kompaktlaminat kan tåle temperaturer helt opp mot 180 grader.

Hvilke benkeplater tåler mest?

De eneste materialer som sies å være motstandsdyktig overfor varme er keramikk og Dekton.

Hva slags benkeplate bør man velge?

Sammenligning av ulike typer benkeplater
Kompositt-stein (kvarts) Tåler ikke varme Riper ikke lett
Myk laminat Tåler ikke sterk varme Riper lett
Hard laminat Tåler ikke sterk varme Riper ikke spesielt lett
Marmor Tåler varme greit Riper ganske lett
Stål på sponplate Tåler varme kortvarig Riper lett

Hva er den beste benkeplaten?

Granitt – Smakfull og solid

Derfor er det ikke overraskende at av alle naturlige bergarter, er ren granitt den mest populære å bruke som benkeplate i kjøkken. Fargen til enhver benkeplate i granitt er unik, men kan likevel tilpasses godt etter dine ønsker, også når det kommer til formen og tykkelse.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment