Hva er sitronmelisse bra for?

Som varmt uttrekk er sitronmelisse svettedrivende og febernedsettende, og er derfor et utmerket middel ved barneinfeksjoner, forkjølelse og influensa, hoste og katarrer. De avslappende og slimløsende egenskapene kan være til hjelp ved akutt og kronisk bronkitt, så vel som ved voldsom, irriterende hoste og astma.

Hvordan tørke sitronmelisse?

Bladene kan tørkes på opptil 35 grader. De skal beholde fargen. Sitronmelisse mister desverre mye av virknigen når den blir tørket. Alle deler oppbevares på tette glass på et mørkt kjølig sted.

Hva er melisse te?

Product description: Kloster Melisse te er god ved lette søvnproblemer. Teen virker også beroligende med tanke på angst og lette depresjoner. Den beroliger kroppen som gjør deg bedre i stand til å takle hverdagens stress.

Hva er sitronmelisse bra for? – Related Questions

Er sitronmelisse vanndrivende?

Både ved fødselsdepresjon og under overgangsalderen kan sitronmelisse lindre depresjoner. Som varmt uttrekk er sitronmelisse svettedrivende og febernedsettende, og er derfor et utmerket middel ved barneinfeksjoner, forkjølelse og influensa, hoste og katarrer.

Hvordan så sitronmelisse?

Dyrke sitronmelisse fra frø

Sitronmelisse forkultiveres innendørs tidlig på året (mars-april). Frøene skal ikke dekkes med jord når de sår dem – siden de spirer av lyset. Strø tynt utover en potte og hold det fuktig frem til spiring. Et minidrivhus eller plastfolie over potten er fint.

Hvordan lykkes med å så frø?

Hvordan så frø utendørs?
  1. Fjern steiner og ugress.
  2. Tilsett gjødsel. Vann godt slik at jorden blir fuktig.
  3. Lag små groper eller en fure i jorden. Størrelsen på frøene avgjør hvor dypt de skal sås.
  4. Vann forsiktig en gang til. Pass på så frøene ikke flyter av gårde.
  5. Hold såingen fuktig til den spirer.

Hvordan et frø blir til?

Frø blir dannet etter befruktning i blomsten til planta. Et frø består av frøskall, et plantefoster og opplagsnæring. Frøskallet har en beskyttende oppgave. Plantefosteret, som også kalles kimen, består av kimrot, kimknopp og kimblad.

Hvordan så et frø?

Mindre frø kan legges i et brettet papir og ristes forsiktig ut på jorden. De små frøene skal kun ha et tynt lag med jord/sand over seg og 4-5 frø legges i hver potte. Store frø dekkes med 1-1,5 cm jord og gjerne 2-3 stykker i sammen potte. Lag hull med en pinne/blyant, slipp frøet nedi og fyll etter med jord.

Kan sitronmelisse overvintre?

Alle urter trives godt ute om sommeren. Mange urter kan overvintre, som timian, persille, oregano, peppermynte og sitronmelisse, men andre kan også tåle vinteren. Gressløk, dill og persille oppbevares best i kjøleskap.

Er sitronmelisse sunt?

Sitronmelisse er rik på kostfiber, kalsium, jern, kalium, vitamin C og folat. Sitronmelisse er også en kilde til magnesium og riboflavin. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner.

Kan man fryse sitronmelisse?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.

Kan man spise sitronmelisse?

Brukes i desserter, fruktsalater og drikker, samt som garnityr. Sitronmelissen har en mild, sitronliknende duft og smak. Bladene brukes hele som pynt, eller hakket som en smakstilsetning. Sitronmelissen bør ikke varmebehandles, da forsvinner smaken.

Hvordan ta vare på sitronmelisse?

Sitronmelissen bør helst stå plassert under lysrør på kjøkkenbenken slik at den får jevnlig lys og en stabil temperatur. Den kan godt stå utendørs på både sommer og vinter, men pass på at det er lunt på vinteren, og ikke for sterk sol på sommeren.

Kan sitronmelisse plantes ut?

Sitronmelisse har en frisk sitronsmak, og brukes i sauser, desserter og drikker. Planten kan plantes ute på et lunt sted, men trives best i vinduskarmen.

Hvordan vanne sitronmelisse?

Vedlikehold: Sitronmelisse vil gjerne stå lyst og kan stå både inne og ute. Vann heller for lite enn for mye da planten ikke liker å stå bløt. Plant om i en krukke med plantejord og sett på balkongen eller vinduskarmen.

Hvorfor dør koriander?

Urtene trenger nok lys, men minst mulig direkte sol og varme. Hvis den tørker ut flere ganger, dør den raskere. Vurder derfor en annen plassering enn vinduskarmen, også med tanke på lufting og trekk. De fleste urter trives godt på kjøkkenbenken under lysrør, i middels temperatur.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment