Hva er royalimpregnert terrassebord?

Royalimpregnerte terrassebord er først trykkimpregnert, deretter kokt i olje under vakuum. Treverket blir på den måten mer motstandsdyktige mot fukt, sprekking, flising, og svelling/krymping (altså formendringer) enn vanlig, trykkimpregnert tre.

Hva er Royal impregnert?

Royalimpregnert trevirke er trevirke som er behandlet med en kombinasjon av trykkimpregnering med vannløste midler, vanligvis kobbersalter, og en etterfølgende oljebehandling der trelasten kokes i olje under vakuum. Det gir en trelast som er innoljet på alle sider, og på den måten får vannavvisende egenskaper.

Kan man male MøreRoyal?

Kan jeg bruke maling / beis på royalbehandlet trelast? Ja, ved skifte av farge kan det brukes både maling og beis (vannbasert og oljebasert). Vær oppmerksom på at maling og beis gir en dekkende overflate. Du mister da den transparente overflaten som er karakteristisk for et MøreRoyal materiale.

Hva er royalimpregnert terrassebord? – Related Questions

Hvordan vaske royalimpregnert terrasse?

Royalimpregnert, Moelven Wood/Marnar Bruk: Rengjør med såpevann og kost. Bruk lunkent vann og skyll med hageslange. Ikke bruk sterke, fettløselige midler. Vask årlig eller etter behov.

Hvor lenge varer Møre Royal?

En MøreRoyal® terrasse kan fint stå 6-7 år uten nødvendig vedlikehold. Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold.

Kan man male over oljebeis?

Med unntak av Tjærebeis, så kan du alltid male over oljebeis, beis , treolje m.m med oljedekkbeis og maling om du senere ønsker en ensfarget farge og utseende på underlaget ditt. Men disse transparente behandlingen inkl. Tjærebeis kan aldri legges på ett underlag som tidligere er malt med en dekkende behandling.

Hvor ofte må MøreRoyal oljes?

Vertikale flater, som kledning, bør etterfylles med olje etter 10-20 år. Tretekniske eksperter anbefaler at materialene etterbehandles totalt 3 ganger i løpet av 60 år. Bruk MøreRoyal Treolje, med eller uten farge.

Kan man bruke Royal kledning nå?

Royal – et trygt og sikkert valg

Royalprodusentene har jobbet svært målrettet for å skaffe ny kunnskap og dokumentere sine produkters brannegenskaper. Det er betryggende at alle tester, i en skala aldri tidligere utprøvd i Norge, viser det samme. Det er fortsatt trygt å bygge og bo i hus med trekledning.

Hvordan legge MøreRoyal?

MøreRoyal terrassebord legges på bjelkelag med cc 600 mm. Bjelkene må legges slik at overflaten blir plan og i vater skal det bli et vellykket resultat. Terrassen må derfor hvile på bjelker eller underlag som først er rettet opp, bærebjelker for balkong eller terrassebord lagt på bakken for markterrasse.

Skal MøreRoyal oljes?

Selv om MøreRoyal har ekstra superkrefter for å stå imot vær og vind, vil det alltid være behov for vedlikehold. Olje som er kokt inn i treet vil for alltid forbli i treet, men det er viktig å etterfylle med olje i det ytterste sjiktet, både for å friske opp fargene og for å ivareta materialenes unike egenskaper.

Hvordan legge Royal terrassebord?

Royal impregnerte terrassebord
  1. Avstanden mellom bjelkene skal være cc 600 mm.
  2. Bordene skjøtes i enden på bjelkene kortende mot kortende. Sideveis mellom bordene skal det være en spalte, gjerne 3 mm.
  3. Royalimpregnert skal festes med skruer av A4 kvalitet, syrefast.
  4. Bordene monteres med 2 skruer pr bjelkelag.

Kan MøreRoyal brennes?

Kobber – og royalimpregnert treverk skal leveres til godkjent privat eller offentlig mottak. Det kan forbrennes i forbrenningsanlegg for restavfall, og kommer ikke i kategorien farlig avfall.

Hva bør man ikke fyre med?

Ikke bruk papp, papir eller behandlet tre. Partiklene fra materialene kan sette seg fast i luftekanalen, som kan tettes. Når du skal fyre er det veldig viktig at veden er tørr. — Alt av ved kan brukes, det viktigste er at veden er tørr.

Hvorfor skal man ikke brenne impregnert?

Ikke brenn behandlet tre

Heller ikke kobberimpregnert tre skal brennes. I følge SFT vil brenning av impregnert tre kunne gi både giftige gasser og giftig aske.

Hvordan vaske Møre Royal?

Vask av Møre Royal (Møre Royal)

Bruk en mild husvask og vannslange med normalt trykk. Ikke bruk sterke, fettløsende midler, da disse vil løse opp olje som befinner seg i treet. NB! Høytrykksspyler kan lett skade treverket.

Hvordan få bort grønske på terrassebord?

Har du en relativt ny terrasse eller platting, og ønsker kun å friske opp og fjerne skitt og grønske, holder det med å bruke varmt vann med Zalo eller grønnsåpe og skylle godt med hageslangen etterpå.

Hvor lenge kan terrasserens virke?

Påfør terrasserens (feks. Jotun Terrasserens) og la den virke i 15-20 minutter. Det er viktig at rensemiddelet ikke tørker inn før du begynner skrubbingen, påfør mer etter behov. Skrubb og spyl godt av med vann.

Kan man olje impregnert treverk?

Behandling med treolje gir effektiv beskyttelse av tre og er beregnet spesielt for trykkimpregnert tre i for eksempel hagemøbler, levegger, lemmer, trapper, terrassegulv og annet. Olje bør påføres årlig.

Hva er best å smøre terrassen med?

Dersom vedlikehold av terrassen er noe du helst ikke vil bruke tiden din på, bør du ikke velge olje. Da er beis et bedre valg. De vanligste beistypene holder mellom 2-4 år, og trekker godt inn i treverket.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment