Hva er hvitpigmentert eik?

På lyse tresorter som f. eks. furugulv vil det være smak og behag som avgjør om man ønsker hvitpigmentert eller naturell olje. Lyse gulv får oftest en hvitpigmentert olje som forsterker den lyse fargen, men også eik og bøk kan gjerne få en hvit olje.

Hvordan behandle hvitoljet eik?

Bruk hvitolje til møbler som kommer hvitoljet fra leverandør, og edeltreolje til møbler som kommer naturlig oljet. Påfør oljen langs treets lengderetning, la det tørke noen minutter og tørk av overflødig olje. La det stå over natten før du tar det i bruk igjen.

Hvordan behandle lys eik?

BEHANDLING AV NATUR-OG HVITOLJET HELTRE EIK

Spesielt bordplaten er viktig. Dette for å forhindre uttørring/sprekker og beskytte overflaten mot smuss, vann eller annen fuktighet. Undersiden av platen bør også oljes en gang i året for å hindre uttørring på undersiden.

LES DETTE:  Hva er en takhatt?

Hva er hvitpigmentert eik? – Related Questions

Hvilke farger passer til oljet eik?

I samspill med andre naturlige materialer og rolige farger, kan eik gi et avslappet og naturlig nordisk uttrykk i hjemmet.

Fargekombinasjoner som passer til eik

  • Sart rosa og beroligende blå
  • Army og rust.
  • Natur og rødt.
  • Sydlandske toner.
  • Lilla og vinrød.
  • Passende pasteller.
  • Rosa og aqua.
  • Måneskinn.

Hvordan bleke eik?

Bleke treverket

For eksempel er Liberon Blekemiddel for treverk godt egnet. – Her prøver man seg litt og litt. Gjentatte påføringer gir lysere resultat, så det er bare å påføre nye omganger med blekemiddel helt til treverket har den fargen man er på jakt etter, forteller Augustin.

Hvordan pusse opp Oljet eikebord?

En smart måte å pusse opp lakkerte eikebord, er å fjerne lakken og sette bordet inn med hardvoksolje. Hardvoksolje finnes som fargeløs eller tilsatt fargepigmenter. Glansen er silkematt. Å fjerne lakk kan gjøres enten ved å slipe eller å bruke kjemikalier.

Hvilken olje til eik?

Hvitolje brukes til de lyse tresorter som f. eks. ask, eik og bøk, mens sort olje brukes til mørke tresorter, som sort eik, for å gi en veldig mørk benkeplate. Den grå olje brukes ofte til eik eller ask, og gir en flott grålig toning av treet.

Kan man bruke olivenolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

LES DETTE:  Hva koster Spilehimling?

Hvordan behandle eik benkeplater?

Vedlikehold og pleie, enklere enn du tror:

Har du en god grunnbehandling i bunnen, skal det bare en enkel påføring av olje eller hardvoksolje en til to ganger i året, for å holde benkeplaten fin. Bruk dråpetesten til å finne ut når det er tid for litt vedlikehold. Drypp en dråpe vann på overflaten når flaten er tørr.

Kan man olje treverk med olivenolje?

Å polere tremøbler tror miljøeksperten også olivenolje er perfekt egnet for. – Lag din egen møbelpolish ved å blande to kopper olivenolje eller annen vegetabilsk olje, med saften av en sitron, og jobb det inn i treet med en myk klut, forklarer Hæggernes.

Kan man olje Såpebehandlet eik?

Når du behandler et bord eller en stol og påfører såpespon, olje eller pusser, må du alltid gjøre det med treverkets lengderetning og ikke sidelengs eller i sirkler. Såpebehandlet eik krever litt mer vedlikehold enn oljet eik, og får lettere flekker, men på den annen side er såpebehandlet eik lettere å behandle.

Kan man bruke teakolje på eik?

Vanlig teakolje du får på rema100 fungerer helt greit,den ser rød ut på flaska men farger ikke trverket, bare fresker det opp.

Hvor mange strøk med olje?

2-3 strøk olje anbefales. Hvis det kreves ekstra slitestyrke, kan det tredje strøket erstattes av klar lakk. GULVOLJE, TOKOMPONENT Det finnes også tokomponent gulvolje, som er hurtigtørkende og gir ekstra holdbarhet.

Kan man male to strøk på en dag?

Moderne maling holder godt på farge og glans, siden de brytes ned langt saktere enn maling gjorde tidligere. En kvalitetsmaling tørker også langt raskere, noe som gjør at du kan male to strøk på én dag. Med en rimeligere maling er tørketiden opptil 24 timer.

LES DETTE:  Hvor mange lumen trenger man kjøkken?

Kan man male for mange strøk?

– Hvor mange strøk du bør male avhenger av hvor stor endring det er på fargen. Men ved de fleste tilfeller holder det med to til tre strøk for et perfekt resultat. Det kan for øvrig være lurt å se veggen i ulike lyssettinger for å avgjøre om malingen dekker godt nok.

Hvor lenge vente mellom strøk?

Oljemaling: 24 timer – 1 uke, avhengig av temperatur og luftfuktighet. Hybridmaling: Overmalbar etter 4-12 timer, avhengig av temperatur og luftfuktighet. Vannbasert akrylmaling: Overmalbar etter 2 timer, ferdig herdet etter 4 uker. Våtromsmaling: Overmalbar etter 4 timer, ferdig herdet etter 10 dager.

Kan man male dagen etter regn?

Det tryggeste alternativet er å måle endeveden med en fuktmåler. Myrland har likevel en enkel tommelfingerregel han selv pleier å følge. – Jeg pleier å si at hvis det duskregner, må veggen få stå én dag i fint og varmt vær. Hvis det høljeregner, eller du har vasket veggen, trenger den tre til fire dager, sier Myrland.

Hva skjer hvis man ikke grunner før maling?

Grunning utendørs

Grunningen sikrer god vedheft før neste strøk og hindrer sopp, alger og råtedannelse. Materiale utendørs er naturlig nok mer utsatt for fukt og råte, og grunningen vil forhindre at fukten trekker inn i treverket. Endeveden er spesielt sårbar for råte og trenger dermed flere strøk.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment