Hva er forskjell på varmefolie og varmekabler?

Varmematter er varmekabler som er festet på en matte som gjør jobben enklere. Varmefolie tar mer og mer over for varmematter, men fordelen med matter er at de kan legges i flytende masse som flislim og støp.

Hvor mye koster det å legge varmekabel?

Pris for å legge varmekabler ligger vanligvis på ca. 1000kr per m2. Prisen avhenger av hvor stort rommet er, og hvor mye watt man bruker per kvm. Jo større rommet er jo lavere vil prisen være per kvm.

Hvor mye effekt varmekabel?

Varmekabler forbruker vanligvis mellom 60 og 80 watt per kvm., avhengig av typen kabel og strømstyrken som brukes. Effektbehovet vil også avhenge litt av hvor godt isolert bygget er og hva som befinner seg under gulvet.

Hva er forskjell på varmefolie og varmekabler? – Related Questions

Hvor stor varmekabel trenger jeg?

Her skal vi se litt på hva du må tenke på og hvordan du kan velge riktig type varmekabel til ditt gulv, enten det er til bad, stue eller vaskerom.

Avklar varmebehovet til rommet.

RomtypeMaks effekt /m2Vanlig effekt /m2
Kjøkken100 W50 – 80 W
Soverom100 W50 – 80 W
Barnerom100 W50 – 80 W
Kjellerstue100 W50 – 80 W

Hvor langt unna sluk varmekabel?

Q: Hva er minste avstand mellom varmekabel og sluk? A: Minimumsavstand mellom varmekabel og sluk er 5 cm.

Hvor mange watt pr m2 gulvvarme?

Elektrisk gulvvarme

Effektbehovet er 60-80 watt pr m2 i normalt isolerte bygg. Maks tillatt effekt er 200 watt pr m2 i betonggulv på bad, vaskerom, vindfang m. m., 100 watt i oppholdsrom. Omsatt til grader Celsius skal dette være 30 og 26 grader.

Hvordan regne ut varmekabel?

Dersom varmekabelen blir montert med korrekt senteravstand, vil den dekke hele det planlagte arealet. Senteravstanden kan enkelt finnes ved å dele nettoarealet på kabellengden og gange med 100. Resultatet blir da uttrykt i cm.

Hvor mye motstand i varmekabel?

Romtype og m2 styrke på varmekabel
RomtypeMaks effekt /m2Vanlig effekt /m2
Soverom100 W50 – 80 W
Barnerom100 W50 – 80 W
Kjellerstue100 W50 – 80 W
Badegulv150 W120 – 150 W

Hvordan legge varmekabel i takrenne?

Det er i enkelte tilfeller med ”varme” tak nødvendig å montere varmekabel på selve takoverflaten i en sone ytterst på takskjegget for å hindre at smeltevann fryser igjen på vei ut i takrennen. Metereffekten på kabelen bør i slike tilfeller ligge i området 16-18 W/m, og det er tilstrekkelig å installere rundt 100W/kvm.

Hvor mye trekker en selvregulerende varmekabel?

Svar: Kabelen som er levert er selvregulerende og gir 8 watt pr. meter ved full effekt. En selvregulerende varmekabelen består av to parallelle ledninger støpt i et halvledermateriale som tilpasser effekten etter omgivelsestemperaturen.

Hvor lenge holder en varmekabel?

Varmekabler har en estimert levetid på 50 år, forutsatt at varmekabelen er riktig lagt i gulvet, sier Skau. Har man en gammel bryter hvor instillingen angir styrke 1-2-3 (regulerer wattstyrken), bør man vurdere å bytte denne.

Kan man skjøte en varmekabel?

I følge IEC 61892 er det ikke tillatt å skjøte varmekabel.

Hvor varm kan en varmekabel bli?

Gulvvarme kan legges så lenge ikke temperaturen blir for høy, og at du påser at varmen er jevnt fordelt over hele gulvet. Høyeste temperatur er 27°, og det er absolutt maks – for alle tregulv. Gulvvarme kan legges så lenge ikke temperaturen blir for høy, og at du påser at varmen er jevnt fordelt over hele gulvet.

Hva er en selvregulerende varmekabel?

Selvregulerende varmekabler registrerer utetemperaturen og snømengden, og regulerer effekten deretter. Det vil si at varmeeffekten øker når det er kuldegrader og røret er dekket av snø og is. Når temperaturen stiger reduseres varmeeffekten igjen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment