Hva er forskjell på beis og oljedekkbeis?

Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling: Den dekker mer enn vanlig beis, men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. — Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde.

Er dekkbeis og oljedekkbeis det samme?

Oljedekkbeis, dekkbeis er maling

Etter noen strøk, så vil det bli likt utseende som om du maler med maling. Becker sin Dekkbeis er tynner enn de fleste andre Oljedekkbeiser og dekkbeiser, og gir en ensfarget vegg uten at det er veldig tykt lag med maling utenpå. Dette er ofte fint når treverket er nytt.

Hva er forskjell på terrassebeis og vanlig beis?

En terrassebeis danner heller ikke film på overflaten, men trekker helt ned i treverket. Overskytende beis, altså områder der beisen ikke trekker inn, men danner fuktige flekker ved påføring, tørkes vekk ved påføring. – En fasadebeis skal derimot danne film.

Hva er forskjell på beis og oljedekkbeis? – Related Questions

Kan man bruke dekkbeis på terrasse?

Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI), understreker samtidig at manbruke beis som er direkte beregnet for terrassebord. – Beis eller dekkbeis som er beregnet på veggkledning, skal ikke brukes på gulv.

Kan man ta 2 strøk terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Kan man bruke dekkbeis på terrassegulv?

Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI), understreker samtidig at manbruke beis som er direkte beregnet for terrassebord. – Beis eller dekkbeis som er beregnet på veggkledning, skal ikke brukes på gulv.

Hva er terrassebeis?

Terrassebeisen beskytter tregulvet fra solens nedbrytende UV-stråler og forhindrer vann fra å trenge inn. Den gir også ønsket farge til uteplassen. Jo mer pigmentert beisen er, dess bedre stopper den solens UV-stråler. Samtidig vil fargen bli mørkere og mer intens jo flere ganger du vedlikeholdsbeiser treverket.

Kan man bruke terrassebeis på møbler?

Til møbler anbefales da å bruke en fasadebeis – ikke terrassebeis. Fasadebeisen trekker litt inn i treverket og forhindrer at regnvann fukter treet. Beisen bygger lite film, og er mindre utsatt for flassing enn maling. Samtidig inneholder beisen pigmenter som beskytter mot nedbrytning fra solens UV-stråler.

Hvor lenge holder terrassebeis?

Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant! Velger du Trebitt Terrassebeis istedenfor tradisjonell terrasseolje har du mer tid til å nyte sommeren. Leveggene her er beiset i fargen i 9001 Fjellbris.

Hvilken terrassebeis er best i test?

I konkurranse med produkter fra 11 andre produsenter kom Butinox Terrassebeis ut på topp og fikk terningkast 6. Ikke så rart at nettopp denne beisen gikk av med seieren, den er nemlig både robust og fargebestandig, og er spesielt utviklet for å kunne trenge særlig godt inn i treverket og dermed holde vann og fukt ute.

Hvor mye dekker 1 liter terrassebeis?

Rull og pensel. Anbefalt forbruk: 6-10 pr. strøk (m2/liter).

Hva er best av terrasseolje og terrassebeis?

Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer “naturlig”.

Hvor ofte ha på terrassebeis?

– Olje er som regel en klar behandling. Beis er pigmentert og kan leveres i mange flotte farger. TREBITT Terrassebeis har inntil tre års vedlikeholdsintervaller, mens med olje må du vedlikeholde hvert år, så vi anbefaler TREBITT Terrassebeis.

Hvorfor flasser terrassebeis?

Terrassebeis kan forsvinne eller flasse av på grunn av flere faktorer: Om man beiser rett opp på gammel beislag (selv om dette ser greit ut), uten å fjerne dette først. Hvis man påfører for mye og det dannes film. Gamle terrasser blir jevnest med kost, da bord kurver og er ujevne og rullen treffer ujevnt.

Hvor mye dekker TREBITT Terrassebeis?

strøk: 6-10 m²/liter. Jotun Trebitt terrassebeis er en vanntynnet oljebeis som fremhever og bevarer treverkets naturlige flotte utseende.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment