Hva er egenvekta på betong?

Betong veier ca 2.400 kg/m³. Til sammenligning: En 25 kg sekk med betongblanding der du selv bare tilsetter vann, gir ikke mer enn 13 liter betong.

Hvor mange liter betong i 1 kubikk?

1 kubikk tilsvarer 1000 liter.

Hvordan beregne mengde betong?

Hvis du for eksempel skal støpe ei plate som er 6 m lang, 5 m bred og 12 cm tykk blir regnestykket slik: 6,00 x 5,00 x 0,12 = 3,6 m3. Hvis underlaget medfører at det f. eks blir støpt 13 cm tykt i snitt går det med 300 liter ekstra.

Hva er egenvekta på betong? – Related Questions

Hvor tykk må betong være?

Generelt bør et betonggulv være minst 8 cm tykt. De nøyaktige beregningene skal helst overlates til en spesialist. Dette er også vanligvis et krav for oppussing av boliger.

Hvor mye sement trenger jeg?

Til en kubikkmeter vanlig betong vil det normalt gå med 140 – 190 liter vann, 300 – 350 kg sement, 950 kg sand og 900 kg stein/pukk, tilsammen ca 2300 kg.

Hvor mye mørtel pr m2?

25 kg pr. m² mur. 1 sekk gir ca. 13 liter ferdig blandet masse.

Hvordan regne ut hvor mange kubikk?

Måten vi regner ut kubikkmeter på er å gange lagerbodens grunnflate (altså arealet) med høyden. For eksempel: Hvis et lager på 3 kvadratmeter har en høyde på 2,5 meter, er lageret 7,5 kubikkmeter.

Hvor mye koster en kubikk betong?

Vi leverer ferdigbetong til fastpris og kan gjennom våre partnere tilby Norges rimeligste betong, fra 1000 kr pr. kubikk!

Hvor tung er en betongbil?

En vanlig betongbil uten lass veier ca 15 tonn. 1 m3 betong veier ca 2.400 kg, en bil med fullt lass på 6,5 m3 veier over 30 tonn. Det er derfor viktig at forholdene på byggeplassene er tilrettelagt for å motta så tunge biler.

Hva koster det å støpe garasje?

Når det gjelder bygging av garasje i betong, ser vi at de aller fleste prosjekter havner et sted mellom 400.000 og 800.000 kroner. Et prosjekt av gjennomsnittlig størrelse, med normal standard, vil typisk havne på ca. 550.000 kroner.

Hvor mange kubikk tar en pumpebil?

En pumpemixer veier opp mot 32 tonn fullastet, og kan ta med seg opptil 4-5 kubikk avhengig av vektbegrensninger og konsistens. Pumpemixeren har mange bruksområder, og i kombinasjon med tårnet på 24 meter med tillegg av slanger på opptil 50m er det få plasser en slik bil ikke kommer til og får støpt.

LES DETTE:  Hvordan føre røykrør gjennom vegg?

Hvor tykt skal et betonggulv være?

Generelt bør et betonggulv være minst 8 cm tykt. De nøyaktige beregningene skal helst overlates til en spesialist. Dette er også vanligvis et krav for oppussing av boliger.

Hva betyr B35 betong?

Fasthetsklasse og trykkstyrke

Fasthetsklassen til betong har ofte benevnelser B20, B30, B35, B45 og lignende. Dette beskriver trykkfastheten målt i MPa (megapascal) – jo høyere tall jo større trykkstyrke.

Hvor mye laster en betongbil?

Vanlige betongbiler laster opptil 8 m3. Det betyr at hele doningen veier oppmot 30 tonn. Det er derfor viktig å ta hensyn til dette – ikke alle innkjørsler tåler en slik tung last. En vanlig betongbil er 2,5 m bred, 4,0 meter høy og 10,0 meter lang.

Hvor tynt kan man støpe?

Hvor tynne dekker kan jeg støpe? «Tommeltottregelen» er å ikke støpe tynnere enn 100 mm. Årsaken er fare for oppsprekking og at betongen «reiser seg- kantreising» i hjørner på dekker. Ved tynnere støp skal man vite hva man gjør og hvordan.

Hvor langt kan man pumpe betong?

En pumpe vil normalt kunne ta med seg inntil 50 meter 3 toms slange Hengende utløpsslange har ofte en reduksjon til egnet slangediameter som også fungerer som brems bl. a.

Kan man støpe når det regner?

Det blir ikke noe problem. Man bare støper slik at vannet ledes og tvinges til kanten og renner over.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment