Hva er best olje eller beis på terrassen?

Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer “naturlig”.

Hva er best å smøre terrassen med?

– Vi anbefaler terrassebeis på vanlige terrassebord, sier han. Noen typer beis er, ifølge Marstokk, tilsatt ekstra beskyttelse mot UV-stråling, sopp og alger. Dessuten vil terrassebeis beskytte treverket bedre mot regn enn det olje gjør.

Når skal man olje terrassen?

Når terrassen er tilstrekkelig tørr og gradestokken holder 10°C er det tid for å starte med terrassebeis. Du trenger heller ikke vente på årets beste dag for å beise terrassen.

Hva er best olje eller beis på terrassen? – Related Questions

Hva er best av vannbasert eller oljebasert terrassebeis?

Vann er bra for miljøet

Fra et miljømessig synspunkt er vannbaserte produkter å foretrekke, da de inneholder få løsemidler i forhold til oljebasert trebeskyttelse. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.

Hvor lenge varer oljebeis?

Oljebeis er den klassiske beisen. Den er transparent og forholdsvis rimelig og holder gjerne i fire-fem år før den må overbeises.

Når kan man olje impregnert treverk?

Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Nøyaktig hvor lenge den bør stå før behandling avhenger litt av klimaet, og hvor tørre materialene er når du kjøper dem.

Hvor lenge må terrasse tørke før oljing?

Sørg for at underlaget ditt er HELT tørt. Ta gjerne utgangspunkt i en tørketid på 3-4 dager om temperaturen er 20 ºC, og det ikke regner. Det er bedre at terrassen får tørke én dag for mye enn én dag for lite.

Hvor tørt må treverket være før oljing?

– Bruk en fuktmåler, som du får kjøpt i fargehandelen, og mål fuktinnholdet. Treet skal være tørt nok før du går i gang, med maksimalt 15 prosent fuktinnhold, forklarer han.

Hvor lenge etter vask kan man olje terrassen?

Når treverket er helt tørt etter vask, kan du endre utseendet med et strøk terrassebeis eller –olje. En overskyet dag er perfekt for å beise eller olje, hvis ikke terrassen ligger i skyggen. Følg anvisningen på produktet. Overskytende olje eller beis trekkes av i lengderetningen.

Kan man ta to strøk med terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hvor mange strøk oljedekkbeis?

Hvor mange strøk bør du male? Skal du beise, er det to strøk som gjelder. Det samme gjelder for maling, men i tillegg er det viktig at materialene er grunnet før du starter. Har du beiset huset tidligere, kan du også velge å påføre vedlikeholdsbeis.

Hvordan påføre olje på terrassen?

Påfør oljen med en klut, svamp eller børste. Hvis oljen raskt absorberes i treet, fortsett å bruke olje til treet er mettet. Jo flere lag du legger på, desto mørkere blir overflaten. Rør i glasset av og til.

Hvor lenge holder terrassebeis?

Beis er pigmentert og kan leveres i mange flotte farger. TREBITT Terrassebeis har inntil tre års vedlikeholdsintervaller, mens med olje må du vedlikeholde hvert år, så vi anbefaler TREBITT Terrassebeis.

Hvordan beiser man terrassen?

Trinn for trinn
  1. Bruk en hageslange, spyl bort løv og smuss fra terrassen.
  2. Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen.
  3. Påfør terrasserens ved hjelp av en rulle.
  4. La middelet virke i 10-15 min, deretter skrubber du terrassen.
  5. Når terrassen er tørr, kan du påføre ett godt strøk med terrassebeis.

Kan man olje terrassen i sola?

I sterkt solskinn bør du unngå å olje terrassen. Da kan oljen rekke å tørke før den trenger inn i treet. Du bør heller ikke olje for sent på kvelden, da kan det legge seg dugg på overflaten før den tørker.

Hva er forskjell på terrassebeis og vanlig beis?

En terrassebeis danner heller ikke film på overflaten, men trekker helt ned i treverket. Overskytende beis, altså områder der beisen ikke trekker inn, men danner fuktige flekker ved påføring, tørkes vekk ved påføring. – En fasadebeis skal derimot danne film.

Hva er forskjellen på dekkbeis og beis?

Dekkbeis gir et tynnere sjikt på flater enn maling, men tykkere sjikt enn beis. Dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis. Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis. Den har kraftigere pigmentering enn beis, og lengre nedbrytningstid.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment