Hva er accoya tre?

Accoya er modifisert trevirke av Radiata-furu. Accoya har overlegne egenskaper i forhold til stabilitet og varighet sammenlignet med annet naturlig trevirke, og produksjonsprosessen til Accoya gir over 75% reduksjon i treets bevegelser.

Hvordan vaske accoya terrassebord?

Ved vask bruk en stivbustet terrassekost og hageslange er gode rengjøringsverktøy. Steamvasker (maks 70 bar) kan benyttes, og virker effektivt på ubehandlet Accoya, men spyl varsomt for å unngå fiberreisning. Høytrykkspyler med maks 70 bar kan benyttes, men spyl varsomt for å unngå fiberreisning.

Hvordan unngå grønske på terrassen?

Det mest miljøvennlige er å skrubbe med litt oppvaskmiddel, for så å skylle terrassen igjen med hageslangen, ifølge Elisabet Høye som har skrevet vaskeboken «Ren glede». Alternativt kan du skrubbe med Husvask i vannet, det fjerner sopp og grønske, eller Klorin som bekjemper sopp— og muggdannelse.

Hvordan behandle accoya?

Accoya-trevirke kan om ønskelig overflatebehandles med semi- og ikke-dekkende fargesystemer. Tester gjort hittil viser at Accoya absorberer oljebaserte produkter raskere enn vannbaserte. Ubehandlet Accoya oppnår en elegant sølvpatina etter 2-3 år.

Hva er accoya tre? – Related Questions

Hvordan vaske accoya?

Accoya® kan rengjøres med vanlig såpevann og børste. Dersom det brukes høytrykkspyler må det brukes lavt trykk og dertil egnet børste. Direkte spyling på trevirket med for høyt trykk vil føre til erosjon og ujevn slitasje på trevirket. Tilløp til svertesopp kan fjernes med en blanding av kaldt vann og 5 % Klorin.

Hvordan vaske terrassebord?

Bruk en vaskekost med en bust som ikke er for hard mot treverket. Vask godt i langsmed terrassebordene. Tips: Ha en stor bøtte med vann tilgjengelig slik at du kan skylle vaskekosten underveis. Vannet vil gjøre at det går enda raskere å skrubbe terrassen ren.

Kan man vaske terrassen med zalo?

Har du en relativt ny terrasse eller platting, og ønsker kun å friske opp og fjerne skitt og grønske, holder det med å bruke varmt vann med Zalo eller grønnsåpe og skylle godt med hageslangen etterpå.

Hva er best å behandle terrassebord med?

Impregnerte terrassebord har dårligere beskyttelse i snittflaten. Vi anbefaler derfor å impregnere endeveden mens du snekrer terrassen. Senere behandles endeveden på terrasseborden på lik linje med resten av terrassen – du behandler de synlige flatene. Bruk terrassebeis eller -olje på endeveden.

Kan man male rett på impregnert tre?

Hvis du har satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren eller forsommeren, kan du vanligvis male det mot slutten av sommeren. Nøyaktig hvor lenge det bør stå avhenger litt av klimaet. Treverket bør være tørt, dvs. at fukten i treet ikke bør være mer enn rundt 20 prosent, helst under.

Skal impregnert treverk grunnes?

Er det nødvendig å grunne trykkimpregnert kledning? Ja, trykkimpregnert kledning (og andre trykkimpregnerte materialer som skal males) skal grunnes innen 2–3 uker etter oppføring. Kledningen må være tørr før den grunnes.

Hvor lenge holder impregnert treverk?

En tommelfingerregel er at korrekt trykkimpregnert treverk har en utendørs levetid på 20–25 år. Dette forutsetter imidlertid at treverket er NTR-merket. Hvis det ikke er det, er kvaliteten vanligvis for dårlig.

Kan impregnert treverk stå ubehandlet?

Kan impregnert treverk stå ubehandlet? Trykkimpregnert treverk skal stå ubehandlet til det er tørt, men hvor lang tid plattingen må ligge før den kan beises, avhenger av mengden fukt ved montering, og vær og vind.

Hvorfor sprekker bord på terrassebord?

Det oppstår sprekker etter at fukt og tørke har arbeidet med treet. I tillegg begynner spikere å jekkes opp på grunn av krymp og svell i bordene.

Kan impregnert treverk råtne?

Hvis man benytter trevirke som ikke har tilfredsstillende impregnering, kan man risikere å sitte igjen med en råtten terrasse om få år, sier Bengt Herning, direktør for Virke Byggevarehandel.

Skal margen opp eller ned på terrassebord?

Det finnes ikke noen fasit på hvilken side av terrassebordet som skal ligge opp. Vår anbefaling er likevel å legge dem slik at årringene i enden av bordet har buen opp (med margsiden ned). Ved å legge dem slik, unngår man at vann samler seg på overflaten.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment