Hva bør et hønsehus inneholde?

Hønsehuset bør inneholde:
 • God plass. Det skal være god nok plass til alle dyrene.
 • Et sted å hvile/sove. De trenger en vaglepinne til å sitte på når de skal sove eller ønsker å hvile i løpet av dagen.
 • Egg- og rugekasser.
 • Mat og vann.
 • Lys.
 • Hønsehuset bør ha tilgang til strøm.
 • Lufting.
 • Hønene må ha tilgang til luftegården.

Hvordan bygge et hønsehus?

Bygg hønsehuset ditt på et sted der det er både sol og skygge. Hønsehuset bør ha et opphøyd soveområde der det ikke samler seg vann. Inngangen bør være stor nok til at hønsene kommer seg lett inn. Sidedøren gjør at du kan holde hønsehuset rent, og at du lett får tatt ut eggene.

Hvor ofte må man gjøre rent i hønsehus?

Én gang i året må hønsehuset få en skikkelig storrengjøring. Det er best å gjøre dette mot slutten av sommeren, mens været fremdeles er bra. Det er best å rengjøre på en solskinnsdag, da hønsehuset vil tørke raskere og UV-stråler kan ta knekken på bakterier.

Hvor mye koster det å bygge hønsehus?

Hvad koster det å bygge et hønsehus? Det kan variere mye, avhengig av hvilket hønsehus du ønsker og hvor stort det blir. Prisene kan starte på ca. 10,000 kr, men kan fort øke til opptil 50 000 kr eller mer, avhengig av design og materialer.

Hva bør et hønsehus inneholde? – Related Questions

Kan man ha høner uten hane?

Det går fint an å holde høner uten hane. Hønene lider ikke av mangel på hane, men høns er flokkdyr, og tre til fire høner er egentlig det minste man bør ha. Det er tryggest å starte et hønsehold med høner som kjenner hverandre eller kyllinger som får vokse opp sammen.

Kan høns være ute om vinteren?

Når det ikke er portforbud, kan høns gjerne få lov til å være ute året rundt, men de trenger tilgang til et sted hvor de kan hvile og føle seg trygge. Høns liker verken vått eller veldig kaldt vær. Selv om noen raser tåler vårt norske klima godt, må de ha et isolert og om nødvendig oppvarmet hus om vinteren.

Hvor mye koster rørlegger nytt hus?

Under følger eksempler på priser du kan forvente for et bad på 4 kvadratmeter med normal standard:
 • Rørlegger: ca 50.000 kroner.
 • Riving og avfallshåndtering: ca 15.000 – 18.000 kroner.
 • Elektriker: ca 35.000 – 40.000 kroner.
 • Snekker: ca 40.000 kroner.
 • Membran, ventilasjon og maler: ca 25.000 kroner.

Hvor mye koster ei høne?

Hvor mye har du tenkt å bruke? Når du bestemmer deg for hvor mye penger du har tenkt å bruke, behøver du ikke bekymre deg over hvor mye selve hønene koster (de koster gjerne fra 50-500 kroner, avhengig av rase og kvalitet).

Er det dyrt å ha høner?

Er det dyrt å ha høner? Det å holde høns trenger ikke å være dyrt, spesielt ikke når du kun har noen få dyr. Men du må kjøpe eller bygge et ordentlig hønsehus, noe som lett kan koste litt. Man må også tenke på kostnaden ved å ta de med til dyrlege om de blir syke.

Hvor mange høner pr m2?

I systemer for frittgående høns skal det være maks ni dyr pr. m² bruksareal som er tilgjengelig for dyra. Dyra skal ha tilgang til rede og vagle, der kravet er 1 m2 rede per 120 høner og 15 cm vagle per høne. Det skal være strøareal på minst 1/3 av gulvarealet og minst 250 cm² pr.

Kan høner være ute i regn?

Kan høner være ute i regn? Høner bryr seg ikke at de blir våte av regnværet. Om sommeren er det ikke noe problem men om vinteren kan det være farlig. Siste vinteren var det noen dager at det regnet i minusgrader.

Hva skal man ikke gi til høner?

Nedenfor finner du en liste med mat du ikkegi til hønene dine.
 • Planter som er del av søtvierfamilien – søtvierfamilien er blant annet potet, tomat og aubergine/eggfrukt.
 • Løk – I store mengder kan løk føre til anemi eller gulsott, og dette kan noen ganger være dødelig.
 • Avokado – Avokado inneholder giften persin.

Hvor ofte skal høner ha mat?

Hønene dine skal ha tilgang til mat hele dagen. Høner spiser når de trenger det, og bør gå til sengs med full kro da de trenger mye mat for å produsere egg. En fullvoksen høne spiser som regel rundt 120 gram kraftfôr hver dag. Du bør sjekke fôrskålene eller -automatene hver dag for å forsikre deg om at det er nok.

Kan man gi havregryn til høns?

Lettkokte havregryn kan du trygt gi til fuglene.

Kan høns spise kokt ris?

Brødrester, poteter, ris og grønsaker er typiske matrester som høns ofte liker godt.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment