Hur bra är Byggmax färg?

MIDUN VÄGGFÄRG, som är som är Byggmax egna märke, går i mål som testvinnare. Den ligger i linje med färgerna från Sadolin, Luxi och Hard Head men slår dem gällande pris och med sin enastående avtorkningsförmåga. I Midun Väggfärg får du en färg som är lätt och behaglig att arbeta med.

Hur långt räcker 10 l väggfärg?

Men en klassisk tumregel brukar vara att 10 liter väggfärg räcker till en yta på ca 50–80 kvadratmeter, räknat med två strykningar räcker alltså detta till ett rum på ungefär 20-30 kvadratmeter beroende på hur tunna lager du målar och hur förutsättningarna ser ut.

LES DETTE:  Hvordan feste toppbord på rekkverk?

Vad kostar 10 liter väggfärg?

En 10liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 000 och 1 200 kronor i en specialiserad målarbutik. På lågprisvaruhusen går det att köpa samma mängd färg för under 400 kronor.

Hur bra är Byggmax färg? – Related Questions

Hur bra är rustas väggfärg?

Färgen håller en sammantaget hög kvalitet med ett totalbetyg på 4,2 på en skala från 1 till 5, där fem är bäst. Kraven för att erhålla kvalitetsmärkningen är högt ställda och väggfärgen genomgår en mängd olika testmoment relaterat till miljö- och hälsoaspekter liksom täckförmåga och praktisk målning.

Hur långt räcker 3 liter väggfärg?

Exempel för vägg: bredd 4,90 m (490 cm), höjd 2,40 m (240 cm). Totalt 4,90 x 2,40 = 11,76 m2. Avrunda uppåt till 12 m2. Färgsnurran visar att du behöver 3,0 liter målarfärg för 2 strykningar.

Vad kostar 10 liter husfärg?

Färg av hög kvalitet
 • DecoFarver DecoHOME 5 Väggfärg Valfri Kulör 9L. 510 kr.
 • DecoFarver DecoHOME 10 Väggfärg Valfri Kulör 9L. 589 kr.
 • B&J 405 Väggfärg White 9L. 656 kr.
 • Esbjerg Arsinol Träskydd Röd 2.5L. 462 kr.
 • Wagner Control Pro 250R. 4 479 kr.
 • Wagner 2410385 Steam Wallpaper Stripper.
 • Wagner W950 Flexio.
 • Wagner Control Pro 250 M.

Vad kostar 10 liter färg Nordsjö?

Produktinformation. Lägsta pris på Nordsjö Professional 7 Väggfärg Vit 10L är 1 095 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 5 jämförda butiker.

Vad kostar 9 liter färg?

699 kr / st. Observera att kulörer är endast vägledande, Färger som visas på din dataskärm kan i vissa fall avvika från verkligheten. Ej tillgänglig i webbutiken. Kolla tillgängligheten i våra butiker nedanför.

Hur många kvadratmeter räcker 5 liter färg?

När du har räknat ut totala ytan som ska målas i kvadratmeter delar du värdet med m2/l-värdet som står på din färgburk för att veta hur många liter målarfärg du behöver. Alcros produkter ger ungefär 6-8 kvm/liter.

Måste man måla 2 gånger inomhus?

Dags att måla

Ofta ser det fint ut redan efter första strykningen men för att få ett fint slutresultat ska du alltid måla två gånger. Kom ihåg att efterrolla för att få en jämn slutyta. Torktiden hittar du på färgburken.

Var köper man billigast målarfärg?

På Byggmax hittar du billig färg för alla dina projekt. Våra produkter håller hög kvalitet som gör att ditt resultat blir långvarigt och snyggt.

Vad kostar det att måla om 70 kvm?

En hink med 10 liter målarfärg brukar kosta mellan 500 och 2500 kronor beroende på kvalitet och fabrikat. 10 liter färg räcker vanligen till en yta om 60 till 80 kvadratmeter. Kom ihåg att det sällan lönar sig att välja det billigaste alternativet eftersom sämre färg kan behöva en strykning mer än kvalitetsfärg.

Är julas färg bra?

Folksams test av Sveriges vanligaste utomhusfärger pågår i två år. Men redan nu, efter halva tiden, har tre av de 46 testade färgerna så påtaglig mögelpåväxt att de får underkänt. Folksam avråder därför från köp av Husfärg respektive Oljefärg från ÖoB/FärgLab, och Träfasad/Oljefärg från Jula/Färgstaven.

Hur mycket färg behövs till 100 kvm?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Vilken är den bästa Väggfärgen?

När Tv-programmet Plus testar tolv inomhusväggfärger i olika prisklasser är Nordsjö Ambiance Silkematt testets stora vinnare.

Vilken färg är bäst inomhus?

Vilken typ av färg ska jag välja?
 • Väggfärg till vardagsrum och sovrum. I vardagsrum och sovrum är den vanligaste väggfärgen en med glansgrad 7.
 • Väggfärg till kök och hall. Där man har högre krav på tvättbarhet som exempelvis kök och hall, är det bäst att måla med en halvmatt väggfärg med glans 20.
 • Väggfärg till våtutrymme.

Vilken färg får rummet att se större ut?

Underskatta inte färgvalet – ljusa färger förstorar medan mörka förminskar. Men det betyder inte att du måste välja vitt. En enhetlig färgskala i en ljus nyans, exempelvis grått, beige, blått eller grönt, gör att rummet känns både större och mer harmoniskt.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment