Slik skaper du den perfekte godstol-stuen for stil og komfort

Lurer du på hvordan du kan skape den perfekte godstol-stuen? Har du noen gang drømt om en koselig og innbydende stue, men føler deg litt usikker på hvor du skal begynne? I denne artikkelen skal vi ta deg med på en reise gjennom tips og triks for å gjøre stuen din til et varmt og sjarmerende rom.

Forestill deg å komme hjem etter en lang dag, bare for å synke ned i din egen lille oase av komfort. Med riktig innredning og planlegging kan du skape din drømmestue hvor du kan slappe av og nyte tiden hjemme.

Valg av godstol

Når du velger en godstol for stuen din, er det viktig å tenke på både komfort og stil. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å finne den perfekte godstolen:

 • Velg en godstol som passer til resten av innredningen i stuen din.
 • Sjekk at stolen har riktig høyde og dybde for optimal komfort.
 • Test sittekomforten før du kjøper ved å prøvesitte flere alternativer.

Noen populære typer godstoler inkluderer:

 • Lenestoler med fotskammel for ekstra avslapning.
 • Svingbare stoler som gir deg fleksibilitet i stuerommet.
 • Stoler med justerbar ryggstøtte for personlig tilpasning.

Husk at valget av godstol ikke bare handler om utseende, men også om funksjonalitet og komfort. Tenk nøye gjennom dine behov før du tar beslutningen.

Fargepalett og innredning

Når du velger fargepalett til din godstol-stue, bør du vurdere følgende:

 • Velg farger som harmonerer med resten av stuen.
 • Unngå å overdrive med for mange ulike farger.
 • Tenk på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet.

For en elegant touch, kan du vurdere nøytrale toner som grått eller beige kombinert med varmere nyanser som brun eller terrakotta.

LES DETTE:  Hvor bred døråpning mellom stue og kjøkken

Innredningen rundt godstolen er like viktig som selve stolen:

 • Legg til et lite bord ved siden av stolen for praktisk bruk.
 • Vurder å plassere en lampe nær godstolen for godt leselys.

Husk at innredningen skal komplementere både stilen og funksjonaliteten til godstolen din.

Belysning og atmosfære

Når du skaper din godstol-stue, er riktig belysning avgjørende for å sette stemningen og fremheve stolens eleganse. Her er noen tips for å oppnå den perfekte atmosfæren:

 • Velg riktig type lys: Sørg for at belysningen rundt godstolen er behagelig og funksjonell. En justerbar gulvlampe eller en veggmontert lampe kan være ideelle valg.
 • Skap hygge med lyskilder: Bruk myke lyskilder som gir en varm glød i rommet. Dette vil bidra til å skape en avslappende atmosfære perfekt for lesing eller avslapning.
 • Legg til dekorativ belysning: Vurder å inkludere LED-striper bak eller under møbler for å gi rommet et subtilt preg av eleganse.
 • Spill på kontraster: Kombiner ulike lyskilder for å skape kontrasterende effekter i rommet. Dette kan bidra til å fremheve detaljer og skape dybde i innredningen.

Husk at riktig belysning ikke bare handler om funksjonalitet, men også om å skape den rette stemningen som komplementerer din ønskede “godstol-stue”.

Tekstiler og pynteputer

Når du innreder din “godstol-stue”, er tekstiler og pynteputer viktige elementer for å skape både stil og komfort. Her er noen tips for å velge riktige tekstiler og pynteputer som passer perfekt til din stue:

 • Velg tekstiler som matcher stolens stil: Sikre at tekstilene på godstolen harmonerer med resten av interiøret. Ensfargede eller mønstrede tekstiler kan gi ulike estetiske uttrykk.
 • Legg til kontraster: Bruk pynteputer i ulike farger eller mønstre for å legge til visuell interesse i rommet. Kontrastfarger kan bidra til å fremheve godstolen som et sentralt element.
 • Tenk på komfort: Velg myke og behagelige tekstiler for en ekstra koselig følelse. Pynteputer med fyldig polstring kan øke komforten når du sitter i godstolen.
 • Sesongmessige endringer: Vurder å bytte ut tekstiler og pynteputer etter sesong for å oppdatere looken i stuen din. Lyse farger om våren og sommeren, mens dypere toner om høsten og vinteren.
LES DETTE:  Farger til stue: Skap riktig stemning med riktig fargevalg

Husk at valget av tekstiler og pynteputer bør reflektere din personlige smak samtidig som de kompletterer den ønskede atmosfæren i din “godstol-stue”.

Oppbevaringsløsninger

Når du innreder din “godstol stue”, er det viktig å tenke på passende oppbevaringsløsninger for å holde rommet ryddig og funksjonelt. Her er noen praktiske tips og ideer:

 • Skjult oppbevaring: Velg møbler som har skjult oppbevaring, som fotskamler eller salongbord med innebygd lagringsplass. Dette gir deg muligheten til å enkelt skjule rotet og samtidig ha tingene lett tilgjengelig når du trenger dem.
 • Hyller og bokser: Installer hyller over sofaen eller langs veggen for å vise frem dekorative gjenstander samtidig som du har ekstra lagringsplass. Bruk stilige bokser eller kurver for å organisere mindre ting som fjernkontroller, magasiner eller strikketøy.
 • Multifunksjonelle møbler: Vurder multifunksjonelle møbler som kan tjene flere formål, for eksempel en lenestol med innebygd magasinholder eller et sidebord med skuffer. Dette optimaliserer plassen i stuen din og gir deg mer fleksibilitet.
 • Veggmonterte løsninger: Heng opp kroker, knagger eller hyller på veggen for å frigjøre gulvplassen og skape et mer luftig miljø. Dette er spesielt nyttig hvis du har begrenset plass i stuen din.

Husk at god oppbevaring ikke bare handler om funksjonalitet, men også om å bevare den harmoniske atmosfæren i “godstol-stuen” ved å holde ting organisert og ute av syne når det er nødvendig.

Konklusjon

Du har nå lært hvordan du kan skape den perfekte “godstol-stuen” ved å velge en godstol som passer både i stil og komfort. Husk å vurdere høyde, dybde og sittekomfort når du velger din godstol. Det er viktig å tenke på både utseende, funksjonalitet og komfort før du tar en beslutning. Velg farger som harmonerer med resten av stuen, og legg til dekorative elementer som pynteputer for å skape den ønskede atmosfæren. Ikke glem å tenke på oppbevaringsløsninger for å holde rommet ryddig og funksjonelt. Med riktig belysning, tekstiler og innredning kan du skape en “godstol-stue” som er både elegant og koselig. Husk å la din personlige smak skinne gjennom for å skape et rom som du virkelig kan nyte.

LES DETTE:  Inspirasjon for en liten stue: Smarte tips for optimal plassutnyttelse

Frequently Asked Questions

Hvilke faktorer bør man vurdere ved valg av godstol?

Ved valg av godstol er det viktig å vurdere høyde, dybde og sittekomfort. Tenk også på funksjonalitet og utseende som passer din stil.

Hvilke typer godstoler kan man velge mellom?

Det finnes flere typer som lenestoler med fotskammel, svingbare stoler og stoler med justerbar ryggstøtte.

Hvilke farger anbefales for godstol-stuen?

Velg farger som harmonerer med resten av stuen, unngå overdreven bruk av farger, og kombiner nøytrale toner som grått eller beige med varmere nyanser som brun eller terrakotta for en elegant touch.

Hva bør man tenke på angående belysning i godstol-stuen?

Riktig belysning er viktig for å sette stemningen. Velg passende lyskilder, skap hygge med god belysning, og spill på kontraster for å fremheve stolens eleganse.

Hva er viktig når det gjelder tekstiler og pynteputer i godstol-stuen?

Velg tekstiler som matcher stolens stil, legg til kontraster med pynteputer i ulike farger eller mønstre, velg komfortable tekstiler og vurder sesongmessige endringer for oppdateringer.

Hva bør man tenke på angående oppbevaringsløsninger i en “godstol-stue”?

Velg møbler med skjult oppbevaring, installer hyller og bokser for organisering, vurder multifunksjonelle møbler og bruk veggmonterte løsninger for å skape et ryddig og funksjonelt miljø.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment