Er Vårgyvel giftig?

Gyvel er giftig, og giftinformasjonen bør kontaktast dersom eit barn har smakt på ei gyvelplante.

Når blomstrer Gyvel?

Beskrivelse. Gyvel er en busk som kan bli opptil tre meter høy, og blomstrer fra mai til juni med store gule blomster. Blomstene sitter enten enslig eller parvis på en ca. 2 cm lang stilk fra stengelen.

Hvordan bli kvitt Gyvel?

Dersom du har gyvel i hagen din, anbefaler vi å fjerne hele busken med rotsystem og i kaste i restavfall eller levere som restavfall til godkjent mottak. Det er viktig å aldri kaste plantedeler av gyvel som hageutkast fordi stengler kan danne nye røtter planten vil da spre seg ved og fra hageutkastet.

Er Vårgyvel giftig? – Related Questions

Hvor lenge blomstrer Vårfloks?

Vårfloks(Phlox subulata): Vårfloks har smale, små blader og brer seg ut i fine, lave tuer. Blomstene i hvitt og nyanser av rosa kommer i mai-juni, og de rosa tuene kan få forbipasserende til å stoppe opp i beundring.

Skal Vårfloks klippes?

Vårfloksen vokser lavt og trenger i grunnen ingen beskjæring, men etter blomstring kan du klippe ned rankene.

Når skal stauder klippes ned?

Staudene bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Vårblomstrende stauder deles om høsten og høstblomstrende stauder deles på våren.

Hvordan formerer dekkfrøete planter seg?

Dekkfrøede planter har dobbel befruktning

Frøemnet hos de dekkfrøede plantene er omgitt av beskyttende vev som utvikler seg til en frukt når frøemnet modnes. Dette bidrar til økt beskyttelse og større muligheter for spredningstilpasninger.

Skal frø legges i vann før såing?

Frø som vil bløtlegges eller slipes

Bløtlegger du frøene før du sår dem, spirer dem som regel lettere. Legg frøene i lunket vann i et døgn, om det ikke står noe annet på frøposten. Det viktigste er at de sveller litt. Chili, erter og bønner er eksempler på frø som gjerne vil legges i bløt.

Når skal man begynne å så frø?

Du kan så frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å i januar eller februar. Grønnsakene som trenger lengst tid på å utvikle seg er chili og paprika. Noen blomster, som pelargonia og heliotrop, trenger også ekstra tid før blomstring. Disse kan sås tidlig vår/vinter.

Når skal man Prikle spirer?

Når skal du prikle? Ideelt sett prikler du når spirene har fått sitt første ekte bladpar. De første bladene som kommer er frøblader, de ser gjerne ganske like ut på alle spirer.

Hvordan få mye tomater?

Tomater vil en større og kraftigere rot om du planter dem litt dypere for hver omplanting når de er små. Plant dem også dypt når de settes på endelig vokseplass for sommeren. Når vi planter tomatplanten dypere for hver gang vil den sette nye røtter ut fra stilken.

Hva slags jord brukes til prikling?

Tenk på frøene

Eller at de små røttene ødelegges på grunn av at de får for mye næring. Når vi sår bør vi derfor velge næringsfattig jord med sand (som drenerer godt) og så i grunne beholdere (med dreneringshull!).

Hvordan unngå tynne tomatplanter?

Små tomatplanter i potter

Nå bør plantene ha det litt kjøligere, ned mot 16–18 grader og få rikelig med lys. Her er vekstlys gunstig hvis du sår tidlig. Gir du plantene for lite lys kombinert med høy varme, får du lange tynne planter som strekker seg etter lyset.

Skal man fjerne de nederste bladene på tomatplanter?

De fleste sykdommer som rammer tomater er jordbårne. For at ikke jord skal komme i kontakt med planten, fjerner jeg alle blader som har nær bakkekontakt. Når planten har vokst seg stor og dannet tomater, fjerner jeg alle blader opp til nederste klase, slik at det blir luftig rundt føttene til plantene.

Skal tomatplanter gjødsles?

Når plantene er godt i gang med tomatfruktene, gjødsler du lett en gang i uken eller hver 14. dag. Generelt er det bedre å gjødsle lite og ofte enn mye og sjelden. Mange har sine egne favoritter og triks når det gjelder gjødsel og vil gjerne belære andre om sine metoder.

Hva skal knipes på tomatplanter?

Som hovedregel skal alle sideskudd knipes av slik at det bare blir tomater på hovedstammen. Det er spesielt viktig i drivhuset, hvor man trenger god luftsirkulasjon rundt plantene. Når du kniper skuddene sårer du tomatplanten. Det er derfor viktig å gjøre det mens skuddene er så små som mulig.

Når skal tomater toppes?

På sensommeren, når du ser at det er ca 6 uker til temperaturen vil falle ned mot null, klipper du av toppskuddet. Klipp et par blader over øverste blomsterklase, den lar du stå i håp om at tomatene rekker å utvikles. Lar du plantene vokse og vokse, rekker ikke alle tomatene å utvikle seg og modne som de skal.

Skal man dusje tomatplanter?

Ved å dusje plantene kan du unngå de verste angrepene. Det er ganske vanlig at tomatplantene rammes av soppangrep, bakterier eller virus, og grunnen til det er dyrkeforhold som ikke er spesielt gode. Det er viktig å plante med riktig avstand mellom plantene, lufte dem og skifte ut jorden helt mellom hver årstid.

Når bør man toppe tomatplanter?

For at alle tomatene skal rekke å modne før lyset og varmen avtar, pleier jeg å toppe plantene rundt midten/slutten av august. Det fører til at plantene bruker kreftene på å få tomatene modne heller enn å vokse oppover og lage nye tomater.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment