Er Royal kledning godkjent?

Royalimpregnert kledning har inngått i byggesystemer fra element- og modulprodusenter med SINTEF Teknisk Godkjenning. SINTEF Certification har fjernet royalimpregnert kledning fra SINTEF Teknisk Godkjenning inntil royalimpregnert tre er tilfredsstillende dokumentert for bruk som kledning.

Kan man bruke Royal kledning nå?

Royal – et trygt og sikkert valg

Royalprodusentene har jobbet svært målrettet for å skaffe ny kunnskap og dokumentere sine produkters brannegenskaper. Det er betryggende at alle tester, i en skala aldri tidligere utprøvd i Norge, viser det samme. Det er fortsatt trygt å bygge og bo i hus med trekledning.

Kan royalimpregnert males?

Kan jeg bruke maling / beis på royalbehandlet trelast? Ja, ved skifte av farge kan det brukes både maling og beis (vannbasert og oljebasert). Vær oppmerksom på at maling og beis gir en dekkende overflate.

Er Royal kledning godkjent? – Related Questions

Hvor lenge varer Møre Royal?

En MøreRoyal® terrasse kan fint stå 6-7 år uten nødvendig vedlikehold. Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold.

Hvordan vaske royalimpregnert kledning?

For årlig rengjøring er det tilstrekkelig å skrubbe lett med en stivbørstet kost for å løsne rusk og rask, før du skyller godt med hageslangen. Unngå bruk av sterke fettløsende midler, da disse vil løse opp oljen i royalimpregnerte materialer.

Kan man male impregnerte?

Hvis du har satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren eller forsommeren, kan du vanligvis male det mot slutten av sommeren. Nøyaktig hvor lenge det bør stå avhenger litt av klimaet. Treverket bør være tørt, dvs. at fukten i treet ikke bør være mer enn rundt 20 prosent, helst under.

Når kan impregnert materiale males?

– Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette.

Når kan man male trykkimpregnert?

Ja, trykkimpregnert kledning (og andre trykkimpregnerte materialer som skal males) skal grunnes innen 2–3 uker etter oppføring. Kledningen må være tørr før den grunnes.

Kan man male terrassen?

Et terrassegulv skal aldri males med husmaling. Forskjellen fra en husvegg er at terrassen ligger horisontalt samt at du har fuktinntrengning fra flere kanter. – Uansett hvor flink du er med pensel og rull, får du aldri malt terrassebordene på alle sider.

Hva er best av terrasseolje og terrassebeis?

Å olje innebærer faktisk mer arbeid enn nødvendig, fordi du må olje hvert år for at det skal se fint ut. Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant!

Kan man ta to strøk med terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Når på året er det best å male huset?

Våren – perfekt tid for vask, grunnarbeid og maling

Det er lettere å vaske en allerede fuktet vegg eller terrasse. Men husk; en generell anbefaling er å vente til det er minimum 5 plussgrader gjennom døgnet, for du skal ikke tilføre vann mens det fortsatt er frost.

Hvor mye koster en maler i timen?

Timeprisen for en maler ligger normalt fra kr 350 og kr 450 (eks mva).

Hvor mange timer tar det å male et hus?

Når man vet at maling av et hus tar minimum 40 timer, og man kan redusere dette til 20 timer, så er det en beskjeden investering. Tar man også hensyn til at en maler tar flere titalls tusen for å male et hus, så har man en solid timebetaling for å gjøre jobben selv.

Hvorfor skal man ikke male i sola?

Pass deg for sola når du maler. Sterkt solskinn kan forårsake blærer på veggen. Skal du male huset i sommer, bør du ta deg en pause når sola er som sterkest. Sterkt solskinn kan nemlig forårsake små blærer på veggen, noe som ikke er særlig pent.

Hva skjer hvis man maler andre strøk for tidlig?

Hva skjer hvis man maler andre strøk for tidlig? For at malingen skal kunne defineres som overmalbar, må herdeprosessen være godt i gang. Er du for tidlig ute risikerer du at malingen du allerede har påført løsner, eller at du mister den beskyttende effekten.

Hvor mange grader må det være for å male ute?

Når du skal male huset

Treverket må være tilstrekkelig tørt. Ideelt malevær er mellom 15-20 grader og overskyet. Det bør ikke være nattefrost eller høy fukt om natten, da det kan føre til duggskjolder.

Hvor lenge må jeg vente med å male etter regn?

Det tryggeste alternativet er å måle endeveden med en fuktmåler. Myrland har likevel en enkel tommelfingerregel han selv pleier å følge. – Jeg pleier å si at hvis det duskregner, må veggen få stå én dag i fint og varmt vær. Hvis det høljeregner, eller du har vasket veggen, trenger den tre til fire dager, sier Myrland.

Hvor mange strøk maling utvendig?

Alltid to strøk

Selv om resultatet kan se greit ut etter kun ett strøk, skal du alltid male to strøk når du maler huset utvendig. Årsaken til dette er at malingen vil slites vekk etter en stund. Maler du kun ett strøk, vil du måtte male på nytt igjen etter kort tid.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment