Er Prydtobakk flerårig?

Prydtobakk er en ettårig blomst som dufter deilig og lyser i sommernatten. Prydtobakken er kjempefin i blomsterbed, krukker og står lenge i blomsterbuketter.

Hvordan så spirefrø?

Legg frøene i vann i ett halvt døgn, hell av vannet og plant de ganske tett i jord. Ca en til to ganger høyden av frøen med jord over seg. Vann og sett varmt og lyst. Pass på at frøene og etterhvert småplantene har jevnt med vann, og høst med saks eller ved å knipe over stilkene når du synes de er modne.

Hvordan så Sommerfloks?

Hvordan: Forkultivering: tynt i fuktet såjord. Plant om til 1 plante/potte med gjødslet jord når plantene er store nok. Still lyst og svalt. Plant ut etter frost.

Er Prydtobakk flerårig? – Related Questions

Er Sommerfloks flerårig?

Sommerfloks er en ettårig planter som trives i både sol og halvskygge og vil ha godt drenert jord.

Skal Høstfloks klippes ned?

Selv høstfloksen skal beskjæres om våren og klippes ned til bakkenivå. Høyden på planten er mellom 50–100 cm. Forøkes ved å dele plantene om våren eller høsten, eller ved å ta stiklinger.

Hvor høy blir Høstfloks?

Høstfloksen er en fantastisk staude

Avhengig av variant strekker seg fra 40 cm til godt over en meter i før de blomstrer. I toppen av hvert skudd er det massevis av knopper som springer ut fortløpende og danner klaser.

Er Høstfloks giftig?

Planten er svært giftig og anbefales ikke i hager med små barn.

Når skal stauder klippes ned?

Staudene bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Vårblomstrende stauder deles om høsten og høstblomstrende stauder deles på våren.

Kommer stokkroser igjen?

Stokkrosen dyrkes lett frem fra frø, og med rett type og litt pleie og omsorg, har du en flerårig staude som vil by på et fantastisk blomstershow i hagen din, år etter år.

Hvordan formere floks?

Vårfloks blomstrer i mai–juni og formeres ved deling og stiklinger. De bør dyrkes på varm jord og dekkes mot barfrost.

Når plante Vårfloks?

Vårfloks trives i nesten all slags veldrenert, gjerne kalkholdig jord i sol og halvskygge. Det anbefales at den omplantes ofte. Den beste tiden for deling, omplanting og planting er om våren. Vårfloks tilrås plantet til klimasone H7.

Hvordan dele Vårfloks?

Gi den god jord oppå god drenering – så får du et prakteksemplar det er lett å dele avleggere fra. De tynne grenene legger seg utover som store flate puter – og dekkes av disse pene blomstene. Normalt sett uka etter 17 mai – men ved tidlig vår kan det sprette en knopp eller tre.

Hvordan dele floks?

Floks har godt av en deling med jevne mellomrom. Plantene skjæres ned til 5-10 cm over jorda ved flytting/deling, og gjødsle gjør du helst om våren. Anbefaler jorddekke som bark f. eks hvis jorden tørker fort ut hos deg (det gjør den lett i full sol).

Er Høstfloks giftig?

Planten er svært giftig og anbefales ikke i hager med små barn.

Når på året er det best å dele stauder?

Den beste tiden å dele stauder på er om våren. Forutsetningen er at de er tilstrekkelig store og velutviklede. De kan graves opp av jorden og enkelt deles i tre-fire mindre planter. Se bare til at alle har knopper, skudd og røtter slik at de overelever.

Når skal stauder klippes ned?

Staudene bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Vårblomstrende stauder deles om høsten og høstblomstrende stauder deles på våren.

Hva gjør jeg med stauder om våren?

Selv om staudene har visnet ned, trenger du ikke å klippe dem ned nå. Det er mye bedre for plantene om du venter til våren med å rydde opp i bedene. For mange er raking av løv og rydding i bed en fast høst-aktivitet. Men akkurat denne oppgaven kan du faktisk heller vente med til våren.

Når skal man klippe ned lavendel?

Sent på høsten bør lavendel klippes helt ned når planten har visnet. Dette bør gjøres for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen når våren kommer. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Lavendel deles gjerne om høsten.

Hvordan stelle stauder om våren?

Slik steller du stauder
  1. Etablerte stauder trenger sjelden vanning, men vann nyetablerte planter.
  2. Gjødsle jorden om våren, gjerne med kukompost.
  3. Klipp ned visne blomster utover sommeren.
  4. Stauder kan overvintre i krukker, men det er sikrere å sette planten i jorden om høsten.
  5. Vent til våren med å klippe ned bladverket.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment