Er løvemunn flerårig?

I tillegg finnes det sorter som har ulike farger på overleppe og underleppe. Prydløvemunn stammer fra Sør-Europa og er egentlig flerårig, men den dyrkes som ettårig sommerplante i Norge.

Hvor lenge blomstrer løvemunn?

Nydelig løvemunn med duftende, åpne blomster i en solnedgangsaktig fargeskala. Lavtvoksende sort, kun 20-30 cm høy, gjør den også egnet i krukker. Forkultiver frø tidlig vår og plant ut etter siste frostnatt. Blomstrer juni-september/oktober.

Når sår man løvemunn?

Så inne i mars for å få rikest mulig blomstring. Løvemunn spirer etter 7–10 dager ved ca. 20 grader. Prikle om når småplantene er store nok til å håndteres, og plant ut når faren for nattefrost er over.

Er løvemunn flerårig? – Related Questions

Skal man toppe løvemunn?

Løvemunn kan toppes, vi har forsøkt begge deler, men har endt opp med å ikke toppe (dvs knipe av midtskuddet for mer forgrening) Hver gang du topper planten, vil den sette flere sideskudd, men hvert av de skuddene vil bli lavere enn det opprinnelige skuddet.

Hvilke frø kan såes i mars?

Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter. Det anbefales å bruke pottejord for at de nysådde frøene skal vokse til sterke planter.

Når sår man?

Du kan så frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å så i januar eller februar. Grønnsakene som trenger lengst tid på å utvikle seg er chili og paprika. Noen blomster, som pelargonia og heliotrop, trenger også ekstra tid før blomstring. Disse kan sås tidlig vår/vinter.

Hvordan ta frø av løvemunn?

Fløyelstjæreblomst får mange frø i hver kapsel her. Når de er modne er det bare å tømme de ut. Løvemunn får frøkapsler langs stengelen også der blomstene har sittet. Men husk å ta de før det går hull under hver kapsel og frøene renner ut i beddet.

Hvordan ta frø fra blomster?

Frøhøstingen bør skje under tørt og fint vær, og helst før luftfuktigheten kommer sigende ut på kvelden. Frø i kapsel kan høstes med kapselen på eller høstes rett fra kapselen hvis frøene sitter løst. Hvis frøene ikke faller ut av seg selv kan du klippe av frøstandene, legge disse i en papirpose og ta de med inn.

Hvordan sprer prestekrage seg?

Prestekrage formerer og sprer seg vesentlig med frø. Frøene blir klebrige i fuktig vær, og fester seg til dyr og mennesker som kommer nær den når frøene er modne. Hver plante produserer i gjennomsnitt 2000 frø.

Er prestekrage giftig?

Prestekrage (Leuchanthemum vulgare) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hva er forskjell på hestehov og løvetann?

Hestehov har ikke hvit melkesaft. Løvetann (Taraxacum – det er mange like arter) har ei gul blomsterkorg som sitter i enden av en bladløs, hul stengel. Det sitter flere blomstrende stengler i midten av en rosett med avlange blad, som er karakteristisk avskåret, tannet (derav navnet løvetann) med bakovervendte tenner.

Når sette løker?

Tidspunkt: Vårblomstrende løk kan settes fra september til november, men i god tid før frosten kommer slik at løken får dannet røtter. Dybde: Det finnes en tommelfingerregel for settedybde: Sett en løk dobbelt så dypt som den selv er høy.

Kan man plante løk på våren?

Når skal jeg plante blomsterløk? Vårblomstrende løk som påskeliljer, tulipaner og hyacinter bør plantes på høsten, fra september til november, før den første frosten setter seg i jorden. Sommerblomstrende løk som dahlia og calla skal plantesvåren så snart det ikke er fare for frost.

Kan man sette løk på våren?

Det er også veldig fint å sette løk innimellom andre planter for eksempel i staudebedet. Løkblomstene kommer gjerne allerede i april-mai, før de fleste stauder har blitt særlig store, så de tar ikke opp plassen fra noen.

Kan man sette blomsterløk på våren?

Blomster fra løk eller knoll kan settes både på høsten og våren. De man planter på høsten blomstrer på våren, og de man settervåren planter på sommeren/høsten. Om de kommer igjen neste år avhenger av sorten.

Kommer løkblomster igjen?

Tulipanene våre har vært et vakkert syn i vår, men nå er de fleste av dem avblomstret. Da tar vi dem opp og lagrer til de kan settes igjen til høsten. Hvis du lar tulipanene stå der de er, vil de blomstre fint to-tre år, men etter det vil det ofte bli bare blader.

Hvor dypt skal løken settes?

Dybde for å sette løk

Det finnes kun én tommelfingerregel for hvor dypt du skal sette løken: Plantehullet skal være dobbelt så dypt som løken selv er høy. Men for å være sikker kan du følge anvisningen om sådybde som står på pakken. Merk deg at jorda skal være helt løs, og uten stein.

Kan man bruke blomsterløk om igjen?

Tulipaner og andre løkblomster som er avblomstret kan være et trist syn, men la dem likevel stå, om du ønsker ny blomstring neste sesong. Et godt tips kan være å sette løk i bed sammen med f. eks. stauder som liker samme vekstforhold, så kan staudene dekke de visnende løkbladene etterhvert som staudene vokser til.

Skal løkplanter gjødsles?

Løkvekster er i likhet med andre hageplanter avhengig av litt næring for å blomstre best mulig. Selv om mange vil blomstre greit uten tilførsel av gjødsel vil du kunne få enda bedre blomstring ved å gjødsle litt. Når du legger løk kan du bruke benmel i plantehullet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment