Er det krav til sluk på vaskerom?

– Der defineres bad, dusjrom og vaskerom som våtrom, og på våtrom skal vannskadesikkerheten ivaretas. I praksis betyr dette i de aller fleste tilfeller at du på et vaskerom må ha sluk, gulv med fall mot sluk og våtromsmembran som sikrer skade på omkringliggende bygningsmasse, sier Karlsen.

Er det lov å ha vaskemaskin i bod?

I en bolig er det badet og vaskerommet som er våtrom. Noen velger å plassere vaskemaskinen i en bod. Da er det lurt å ha et sluk der, men boden blir ikke et våtrom.

Hvor høyt skal avløp til vaskemaskin stå?

Vaskemaskinen har en nivåkontrol, som skal sikre at vaskemaskinen tar inn riktig mengde vann og når dette ikke fungerer, forsetter maskinen med å ta inn vann. Det anbefales at slangen monteres ca. 80-90 cm over gulvhøyde. Dette kan gjøres ved fx å sette slangen i et løstomsluttende rør, som sitter montert i avløpet.

Er det krav til sluk på vaskerom? – Related Questions

Hvorfor må vaskemaskin stå i vater?

Vaskemaskinen må stå i vater og balansert på føttene for at den skal fungere riktig. En ubalansert maskin vibrerer og rister under bruk. Prøv å gynge maskinen fra side til side eller frem og tilbake. Hvis den gynger for mye, kan gulvet eller føttene på maskinen være ujevne.

Hvor full skal en vaskemaskin være?

Her er en tommelfingerregel for hvor full vaskemaskinen bør være: — Man bør ha plass til en hånd på høykant mellom tøy og vaskemaskin, sier Skaar. Likevel kan dette komme an på hva slags program du vasker på. — Typisk er ull og strykefritt, som skal fylles mindre enn normalprogrammene, sier Grimstad Klepp.

Hvor dypt skal avløp ligge?

Minst 1.5 meter ned.

Hvor mye vann skal det være i en vaskemaskin?

Vannforbruket varierer mellom ca. 39 og 53 liter per program. Vann– og tidsforbruk avhenger av en rekke faktorer som blant annet valgt temperatur, program, størrelse på vasken, vanntrykk, vannhardhet, vanninntakstemperatur og tilsmussingsgrad.

Hvor mye plass tar en vaskemaskin?

Kapasiteten til en vaskemaskin måles i kilogram og for vanlige forbrukere kan det være alt fra 4 kg til 12 kg. Dette er vekten tørt tøy som maskinen kan håndtere i hver vask. Hvis du vil at vaskemaskinen din skal forbli i god stand, vær nøye med hvor mye klær du har i.

Skal vaskemaskin kobles til varmtvann?

Vi fraråder å koble vaskemaskinen til en varmtvannskran.

Teknisk sett er innløpsventilene i våre maskiner designet for vann opp til 65 °C. Vaskeprogrammene bruker imidlertid ikke alltid varmt vann, og vannet som brukes til vasking, kan ikke avkjøles igjen.

Kan man sette på vaskemaskin når man ikke er hjemme?

Oppvaskmaskiner, vaskemaskiner og tørketromler bør derfor bare brukes når man er våken og til stede. – Vårt klare råd er å sørge for at alle er skrudd av før man forlater huset og før man legger seg for å sove, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening i en pressemelding.

Kan man ha på vaskemaskin når man ikke er hjemme?

Derfor skal du ikke vaske klær på natta eller sette på oppvaskmaskinen når du ikke er hjemme. Både vaskemaskinen og oppvaskmaskinen din kan starte en brann når de er i bruk. Det er derfor viktig at du ikke bruker disse om natta når du sover, eller når du ikke er hjemme. Elsikkerhet er noe du bør ta på alvor.

Kan man koble til vaskemaskin selv?

– Nei, du kan ikke montere selv!

Ifølge Are Skaar Nielsen, fagsjef for sanitærteknikk hos Rørentreprenørene Norge, er det absolutt ikke lov å montere vaskemaskin selv – om du ikke er fagkyndig.

Er det lov å legge rør i rør selv?

Mange ønsker nå å montere et slikt system i hjemmet, men er det noe du kan og bør gjøre selv? I teorien er det ikke noe i veien for at du kan montere et rør-i-rør-system selv, dersom er du er tilstrekkelig nevenyttig og har erfaring med relativt komplisert rørarbeid fra tidligere.

Har man lov til å montere oppvaskmaskin selv?

Det er mye du kan gjøre selv i hjemmet. Male, pusse, kople til bordlamper, rense sluk – mens andre ting er lovpålagt at fagfolk må gjennomføre, slik som faste elektriske installasjoner. Når det derimot kommer til installasjon av oppvaskmaskin er det ingen egen lov som påbyr at dette skal utføres av fagfolk.

Kan man montere kjøkkenkran selv?

Det er ingen regler som sier at du ikke kan bytte blandebatteri selv, men det kan være lurt å søke hjelp fra en rørlegger hvis du føler deg litt usikker. Uten kvittering fra autorisert rørlegger (rørleggerfirma) kan det være veldig dyrt hvis noe går galt og fuktskader oppstår.

Har jeg lov til å koble til dusjkabinett?

Du kan montere dusjkabinettet selv, men du trenger en rørlegger for å koble til vannet. De fleste rørleggere påtar seg også å montere selve kabinettet. – Når du monterer kabinettet, må du passe på å sjekke at klemringen i sluket er tett, og at sluket er åpent.

Hvordan montere kran til vask?

Monter den nye kranen

Den nye kranen trenger et rør med utvendige gjenger som fot, akkurat som den gamle. Skyv røret gjennom hullet i oppvaskkummen eller kjøkkenbenken, skyv holdeplaten og skiven over røret, monter mutteren, og stram den med skiftenøkkelen eller rørtangen. Pass på at kranen vender i riktig retning.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment