Skal arkitektens trøst klippes ned?

For å få en rik blomstring beskjæres sideskuddene til 5 cm sent på vinteren. Dessuten kan det være en god ide å knipe sideskudd over 2-3 øyne i juli-august for å fremme dannelsen av neste års blomsterknopper.

Hvordan klatrer arkitektens trøst?

Den er ikke blant de mest vanlige i Norge, sier Salvesen. Arkitektens trøst er egentlig en slags busk. Den fester seg ikke til selve veggen, men klamrer seg til alt den kan få tak i, ved å sno og slynge seg omkring alt fra takrenner og mønekanter til vinduskarmer og beslag.

Hvordan få til Pipeholurt?

Hvordan stelle pipeholurt

Den trives best i næringsrik og lett fuktig men godt drenert jord, men kan greie dårligere forhold også, da blir den bare ikke like frodig. Den kan vokse i herdighetssone H5, tåler noe skygge men vokser raskest med sol.

Skal arkitektens trøst klippes ned? – Related Questions

Hvilken Klematis er mest hardfør?

Clematis alpina

Plantene er blant de mest hardføre clematisene og tåler vinteren godt. De har små blomster. Blomstrer ca. april-mai, noen kommer med nytt flor rundt august, mens andre blomstrer kun en gang.

Er Pipeholurt giftig?

Pipeurt er en giftig plante som ikke må brukes til selvmedisinering. Aristolochiasyrene anses for å være kreftfremkallende og skadelige for nyrene. Urten virker abortfremkallende i større doser og den er derfor kontraindikert under svangerskap.

Er det farlig å ta på Selsnepe?

Selsnepe (Cicuta virosa) er en svært giftig plante. Ta straks kontakt med 113 eller Giftinformasjonen (22 59 13 00) hvis barnet ditt kan ha spist selsnepe. Selsnepe (Cicuta virosa) er en svært giftig plante som kan gi alvorlige symptomer etter inntak. Selsnepe regnes som Norges giftigste plante.

Hva skjer hvis man spiser hundekjeks?

Hundekjeks (Anthriscus sylvestris) er en lite farlig plante, og vil derfor ikke gi noen symptomer ved en liten smak. Har barnet ditt smakt på blad eller blomst fra hundekjeks, gi litt drikke.

Skal Pipeholurt beskjæres?

Blomstene forsvinner litt i det store bladverket. Beskjæring ikke nødvendig – kun hvis den er blitt for stor, og tidlig på våren kortes den da inn med en tredjedel. Trives best i veldrenert, næringsrik jord – i halvskygge. Gjødsles om våren.

Hvorfor dør klematisen?

Klematis er ikke så utsatt for sykdom og skadedyr. Det kan derimot hende at den får noe vi kaller “visnesyken”, som er en type soppsykdom som gjør at planten visner og dør. Skulle dette skje med din Klematis – kjøp gjødsel som motvirker soppsykdommer. Vi anbefaler benmel, som også er ufarlig for barn og dyr.

Når gjødsle kaprifol?

Gjødsle kaprifolen din på våren, med fullgjødsel eller naturgjødsel og gjerne en gang på forsommeren også. Det må imidlertid ikke gjøres samtidig med selve plantingen, la det gå et par uker først.

Skal man klippe kaprifol ned?

Kaprifol blomstrer både på ett-, to- og tre-årige skudd og planten bør tynnes ut hvert år ved at de eldste skudd skjæres ned til basis. På den måten holder kaprifolien seg ung, frisk og blomstrer flittig fra topp til tå.

Hvordan få kaprifol til å trives?

Kaprifol kan dyrkes i all vanlig veldrenert jord. Noe leireholdig jord, slik at den holder godt på fuktighet vil de trives med. De kan gjerne plantes slik at det er skygge nederst, og sol i toppen.

Hvor giftig er kaprifol?

Kaprifol (Lonicera caprifolium) er en plante med irriterende plantesaft. Ta kontakt med Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet har spist mer enn 10 bær fra kaprifol.

Hvor trives kaprifol?

Trives godt i jord med en pH mellom 5,5 og 7. Den trives best i jord som er godt drenert, men som ikke er for tørr. Planten vokser godt både i sol og skygge. Blomstringa blir rikest på solrik plass.

Er kaprifol vintergrønn?

Vinterkaprifol er en klatreplante med vintergrønne blader som trives like godt på en vokseplass i skyggen som i solen. Nye skud er hårete og store med motstilte, avlange grønne blad. Blomstrer med små, parvise, gulrøde blomster i juli-august. Får røde, litt giftige bær på høsten.

Er kaprifol spiselig?

Både blomstene og bladene til kaprifol kan spises. Blomstene plukkes da rett før de er helt utsprungne. Siden de inneholder mye nektar er de milde og søte på smak. Bladene kan kokes og brukes som grønnsak.

Hva er forskjellen på vivendel og kaprifol?

Vivendel er svært lik den innførte prydplanta (ekte) kaprifol, men kan skilles på at de to bladene like under blomsterstanden er frie hos vivendel, mens de er sammenvokste hos kaprifol.

Hvorfor er revebjelle farlig?

Purpurea hentyder til den purpurrøde blomst, men de kan også være helt hvite. Alle deler av planten inneholder flere sterkt giftige glykosider, for eksempel digitoksin og digitalin, som virker på hjertet.

Hvor giftig er buksbom?

Buksbom er ei giftig plante

Buksbom (Buxus sempervirens) er ei giftig plante. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet ditt har ete meir enn nokre få blad. Buksbom er ei grøn plante som ofte blir brukt i hekk. Heile planta inneheld giftstoff, men alvorleg forgifting hos menneske førekjem sjeldan.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment