Når kan man plante ut Skaugumbegonia?

Skaugumbegonia’ type, knollbegonia boliviensis Santa Cruz – pakke á 2 stk. XXL knoller
KlimasoneIkke vinterherdig, overvintres innendørs
Trives iHalvskygge
Plantes nårApril – mai
Blomstrer nårJuni – oktober
VarigFlerårig- kommer år etter år

Er Begonia flerårig?

Kan dyrkes som ettårig eller flerårig (og kan leve i mange år).

Hvordan Plante Knollbegonia?

Knollbegonia er en herdig plante som trives best i næringsrik, humusrik, godt drenert jord i sol og halvskygge. Planten tåler bra med regn. Regelmessig gjødsling øker blomstermengden.

Når kan man plante ut Skaugumbegonia? – Related Questions

Når skal knoller plantes?

Knoller som skal legges direkte på vokseplassen, kan legges før faren for nattefrost er helt over. De bruker litt tid på å sette røtter og nye skudd, og ligger trygt og beskyttet for lett nattefrost under jordoverflaten, men som sagt, vi foretrekker å starte dem inne.

Kan man klippe ned Skaugumbegonia?

Georginer og skaugumbegonia: Knollene tas opp fra jorda. Klipp bort det grønne og rist jorda av knollene, vær forsiktig slik at knollene ikke skades. Pakk knollene løst inn i avispapir og oppbevar de mørkt og kjølig, men frostfritt, frem til våren, da pakkes de frem og knollene settes ned i potte med jord.

Hvordan overvintre knoller?

Oppbevaring: Når knollene er tørre legger du de sammen i en eske med lokk og noen pustehull, og sett denne kjølig, tørt og mørkt. Må være frostfritt! Ideell temperatur er mellom 4 og 10 grader.

Hvordan få pelargonia til å overvintre?

Husk at ingen pelargoniaer tåler frost. Du kan oppbevare pelargonia i et lyst og kjølig rom på rundt 10-13 grader og vanne den hver fjortende dag. Eller du kan sette den til vinteroppbevaring uten vann i et mørkt kjellerrom som holder over fem grader.

Er Skaugumbegonia giftig?

Begonia-artar (Begonia spp.) er ikkje giftige planter.

Hvordan lykkes med begonia?

Plassering: Kongebegonia tåler ikke tørr luft, og må ikke stå rett ved en varmeovn, varmepumpe eller lignende. Temperatur: Trives ikke under 15 grader. Gjødsel: Gi den næring 1-3 ganger i måneden i vekstsesongen fra mars-september. I vinterhalvåret trenger den ikke ekstra næring.

Hvordan plante Betulia?

Slik steller du betulia
  1. Trives både ute og inne.
  2. Liker seg best i jevnt fuktig jord.
  3. Sett den gjerne i le for vind.
  4. Tilfør langtidsgjødsel eller gi flytende næring en gang i uken i sommermånedene.
  5. Plukk vekk visne blomster underveis.

Hvordan oppbevare Begonia om vinteren?

Legges frostfritt, mørkt og tørt på litt strøtorv i isoporkasse. Tas ut i begynnelsen av mai hvis frostfritt.

Hvordan sette ned blomsterløk?

Dybde: Det finnes en tommelfingerregel for settedybde: Sett en løk dobbelt så dypt som den selv er høy. Setting: Sørg for at jorda er helt løs og uten stein – litt sandholdig jord er aller best. Grav et plantehull og sett de store løkene i hullet med spissen opp. Små løk kan strøs utover.

Kan man sette blomsterløk på våren?

De som blomstrer vår settes på høst i september/oktober før frosten setter inn, og de som blomstrer sommer settes på vår helst i potter innendørs før utplanting eller så fort frosten har sluppet taket i jorden direkte utendørs.

Kan man sette løk på våren?

Det er også veldig fint å sette løk innimellom andre planter for eksempel i staudebedet. Løkblomstene kommer gjerne allerede i april-mai, før de fleste stauder har blitt særlig store, så de tar ikke opp plassen fra noen.

Når er det for sent å plante løk?

Vårblomstrende løk som påskeliljer, tulipaner og hyacinter bør plantes på høsten, fra september til november, før den første frosten setter seg i jorden. Sommerblomstrende løk som dahlia og calla skal plantes på våren så snart det ikke er fare for frost.

Kan man plante løk i mars?

Blomsterløk som settes på våren (liljer, oxalis, anemone) kan settes rett ut etter frost (begynnelsen av mai) når jordtemperaturen ligger mellom 5-8 grader. Løk som skal plantes på våren kan også forkultiveres inne. Da starter man gjerne i februar/mars, avhengig av hvor langt du ønsker å drive planten fram.

Kan man plante tulipanløk på våren?

Tulipanløker kan plantes fra september og frem til telen setter seg i jorden. Plant helst tidlig på høsten når løkene er i best forfatning; da får de god tid til å rote seg før vinteren kommer.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment