Når er Supreme Finish overmalbar?

En vanntynnet oljemaling for innendørs bruk, er støvtørr på 1-2 timer, men først overmalbar etter 6-8 timer. – Uansett hvilken type maling du bruker, vil tørketiden forlenges hvis rommet er kaldere enn 23 grader.

Er Jotun Lady vannbasert?

Lady veggmaling fra Jotun er en vannbasert maling til veggflater som får en litt tøffere behandling. Den har ekstra gode heftegenskaper og dekkgaranti, maks 2 strøk. Malingen er lett å arbeide med, tørker fort og gir et meget godt sluttresultat.

Hvor lenge må Jotun Lady tørke?

Til dette har vi brukt Jotun Ladys løsemiddelbaserte oljemaling. På boksene får vi følgende informasjon. Heftgrunnen kan males over etter 8 timer. Malingen, glansgrad 40, er støvtørr etter 8 timer, og kan overmales etter 24 timer (ved temperatur 23 grader).

Når er Supreme Finish overmalbar? – Related Questions

Kan gravide male med Jotun Lady?

Med Jotun SENS unngår du begge deler. Det lille som damper av når SENS tørker, er i hovedsak vann. Dermed kan du male selv om du er gravid eller har småbarn i huset. Du kan altså male med barn i magen.

Er Lady maling Vannbasert?

Lady veggmaling fra Jotun. Dette er en vannbasert maling til veggflater som får en litt tøffere behandling. Den har ekstra gode heftegenskaper og dekkgaranti, maks 2 strøk. Malingen er lett å arbeide med, tørker fort og gir et meget godt sluttresultat.

Hva er vannbasert maling?

En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Malingstypen regnes som luktsvak og mer miljøvennlig. (flere har både Svanemerket og EU-blomst).

Er optimal maling Vannbasert?

Optimal er en vannbasert maling som har en glansgrad på 20-30, noe som gir et litt mattere uttrykk på veggen, forteller eksperten og legger til: – Den holder bra på farge, og tørker raskt. Med denne malingen rekker du to strøk på én dag og vil få et vedlikeholdsintervall på inntil 12 år.

Er Drygolin vannbasert?

Svar: Nei, Drygolin Ultimat er en vanntynnet oljemaling og trenger 5 plussgrader eller mer.

Hvor lenge må Drygolin tørke?

– I vårt skandinaviske klima endrer været seg raskt. For å redusere risikoen for at malingen regner vekk, har vi jobbet mye for at DRYGOLIN Nordic Extreme skal tørke og herde raskt. Våre tester viser at den tåler vann allerede etter én time!

Hva gjør at huset ser nymalt ut lenger?

Her kan bølgene slå opp til 60 meter, og er blant de mest værutsatte byggene i Norge. Testresultatene viser at malingen gir overlegen beskyttelse mot vanninntrengning og vannbelastning over tid og at den holder lengst på farge og glans, noe som gjør at huset ser nymalt ut lenge.

Hvilken maling varer lengst?

DRYGOLIN Nordic Extreme er Jotuns suverent beste maling og er den malingen som har lengst holdbarhet. Ny banebrytende teknologi gir huset overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

Hvor mange strøk med maling inne?

Hvor mange strøk du bør male avhenger av hvor stor endring det er på fargen. Men ved de fleste tilfeller holder det med to til tre strøk for et perfekt resultat. Det kan for øvrig være lurt å se veggen i ulike lyssettinger for å avgjøre om malingen dekker godt nok.

Hvor langt rekker 10 liter maling?

Én liter maling dekker som regel en vegg på 8 til 9 kvadratmeter. Maling kommer gjerne i spann på 10 liter, det betyr at ett spann vil dekke ett strøk på omtrent 80 til 90 kvadratmeter.

Kan maling bli for gammel?

– Har malingen stått lagret helt optimalt, kan den holde seg i årevis. Men da må alt være på plass, med en helt tett boks uten forurensinger og en jevn og frostfri temperatur. Malingsspann på varmekabler er for eksempel ikke et godt egnet sted. Så det kommer an på lagringsforholdene, sier hun.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment