Kan man bruke dekkbeis på terrasse?

Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI), understreker samtidig at manbruke beis som er direkte beregnet for terrassebord. – Beis eller dekkbeis som er beregnet på veggkledning, skal ikke brukes på gulv. Gulvprodukter må ha helt andre egenskaper enn vegg, sier Owren.

Kan man beise terrassen?

Det aller beste er å beise terrassen i kjøligere vær, men over 10ºC. Med kjølig temperatur har du tid til å påføre beisen grundig, og beisen får tid til å trekke godt med i treverket. Da får du et jevnere og penere resultat. Unngå å beise i direkte sollys.

Hvordan beiser man terrassen?

Trinn for trinn
  1. Bruk en hageslange, spyl bort løv og smuss fra terrassen.
  2. Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen.
  3. Påfør terrasserens ved hjelp av en rulle.
  4. La middelet virke i 10-15 min, deretter skrubber du terrassen.
  5. Når terrassen er tørr, kan du påføre ett godt strøk med terrassebeis.

Kan man bruke dekkbeis på terrasse? – Related Questions

Kan man bruke dekkbeis på terrassegulv?

Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI), understreker samtidig at manbruke beis som er direkte beregnet for terrassebord. – Beis eller dekkbeis som er beregnet på veggkledning, skal ikke brukes på gulv.

Hva er den beste Terrassebeisen?

I konkurranse med produkter fra 11 andre produsenter kom Butinox Terrassebeis ut på topp og fikk terningkast 6. Ikke så rart at nettopp denne beisen gikk av med seieren, den er nemlig både robust og fargebestandig, og er spesielt utviklet for å kunne trenge særlig godt inn i treverket og dermed holde vann og fukt ute.

Hvor mange strøk med beis på terrassen?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hva må man gjøre før man beiser?

Før du begynner å beise må du sørge for at underlaget er rent. – Dersom terrassen tidligere er beiset går du over med en terrassebeisfjerner. Den kan du påføre med rulle eller pensel.

Hvor ren må terrassen være før beising?

Litt avhengig av hvor lenge terrassebordene har ligget lagret i butikk, bør de uansett få stå noen uker for å lufte seg, for så å vaskes før de beises. Husk å la det tørke godt før beising.

Når kan man bruke terrassen etter beising?

Nye impregnerte materialer må få tørke i 2–4 uker avhengig av været. På våren og høsten kan lave nattetemperaturer forsinke tørketiden. Det er lurt å sjekke værmeldingen før du starter uansett på året du skal i gang med beising av terrasse.

Hva er forskjellen på dekkbeis og beis?

Dekkbeis gir et tynnere sjikt på flater enn maling, men tykkere sjikt enn beis. Dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis. Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis. Den har kraftigere pigmentering enn beis, og lengre nedbrytningstid.

Hvor ofte ha på terrassebeis?

– Olje er som regel en klar behandling. Beis er pigmentert og kan leveres i mange flotte farger. TREBITT Terrassebeis har inntil tre års vedlikeholdsintervaller, mens med olje må du vedlikeholde hvert år, så vi anbefaler TREBITT Terrassebeis.

Hvor mange m2 dekker 3 liter terrassebeis?

Hvor mange m2 dekker 3 liter terrassebeis? Dekkevne: 6-10 m2/liter. Kun ett strøk! Tørketid: Tåler fuktighet etter 1 time.

Hva er best av terrasseolje og terrassebeis?

Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer “naturlig”.

Hvor lenge holder terrassebeis?

Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant! Velger du Trebitt Terrassebeis istedenfor tradisjonell terrasseolje har du mer tid til å nyte sommeren.

Hvorfor bare ett strøk terrassebeis?

Når du skal beise terrassebordene, er det to avgjørende ting å tenke på: Underlagets farge påvirker resultatet og beisen skal påføres vått-i-vått i kun ett strøk, til treverket er mettet. VEDLIKEHOLDSBEHOV: Terrassebeis gjør at treplattingen takler mer slitasje uten å flises opp.

Hvor lang tid før terrassebeis er tørr?

For å vite om treverket er tørt nok til å beises, kan du måle hvor mye fukt det er i det med en fuktmåler. Den får du kjøpt der du kjøper maling, i fargehandelen eller et byggvarehus. Fuktinnholdet i treverket bør være under 15 prosent.

Hvor lenge må beis tørke før regn?

Ved et plutselig, lite regnskyll, er det lurt å ha en presenning eller en plast klar. TØRKETID: En nybeiset flate bør ikke utsettes for regn eller temperaturer under + 10 grader det første døgnet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment