Hvordan ta vare på Venus fluefanger?

Venusfluefangeren trenger ikke spesielt mye vann, men det er viktig at jorden holdes konstant fuktig. Det interessante er at du ikke trenger å være redd for å komme borti følehårene når du vanner: Planten merker forskjell på berøring av insekter og vann, så bladene lukker seg ikke.

Hvordan stelle kjøttetende plante?

De kjøttetende plantene er sumpplanter og skal derfor helst holdes konstant fuktig uten at røttene blir stående i vann. La plantene trekke vann fra undersiden. Bør plasseres lyst, men ikke for varm plass. Plantene trenger ikke å gjødsles, men blir veldig fornøyd hvis de «mates» med en flue eller to en gang imellom.

Hvordan unngå fluer i planter?

6 måter å bli kvitt småfluer / hærmygg / sørgemygg:
 1. Tørk dem ut! Den enkleste og mest effektive måten er å la jorda til plantene dine tørke ut, i hvert fall i de øverste centimeterne av jordlaget.
 2. Duften av appelsin liker de ikke!
 3. Fyrstikker i jorda.
 4. Eddik og/eller Zalo i vannet.
 5. Frys dem ut!
 6. Sett opp en fluefelle!

Hvordan ta vare på Venus fluefanger? – Related Questions

Hva dreper blomsterfluer?

Sett et glass med eddik blandet med litt Zalo i nærheten av der blomsterfluene oppholder seg. Blomsterfluene går ned i glasset og setter seg fast i middelet for så å dø. Noen mener også at ublandet saft skal gjøre samme nytten som eddik.

Hva spiser blomsterfluer?

Blomsterfluene er en stor insektfamilie med mange arter. De voksne lever av pollen og nektar og er viktige pollinatorer for mange plantearter, både ville og dyrkede urter, busker og trær. Larvene hos mange arter elsker bladlus og kan renske et blad for bladlus i løpet av få dager.

Hva holder fluer unna?

Når du er ferdig med å rengjøre huset, fukt en klut med eddik og gni den rundt områder hvor fluene liker å akkumuleres. Tørk den rundt dører og vinduer, for eksempel. Lukten av eddik frastøter husfluer og vil bidra til å holde hjemmet rent. Du kan også bruke eddik i en sprayflaske og spraye det rundt i huset.

Hvordan bli kvitt fluer i jorda?

6 måter å bli kvitt småfluer / hærmygg / sørgemygg:
 1. Tørk dem ut! Den enkleste og mest effektive måten er å la jorda til plantene dine tørke ut, i hvert fall i de øverste centimeterne av jordlaget.
 2. Duften av appelsin liker de ikke!
 3. Fyrstikker i jorda.
 4. Eddik og/eller Zalo i vannet.
 5. Frys dem ut!
 6. Sett opp en fluefelle!

Hva hjelper mot hærmygg?

Voksne hærmygg vil fly mot lyskildene, og kan fanges her. Heng opp gule limfeller, eller sett ut gule plastbokser med vannbad rundt lyskildene og plantene. Insekter tiltrekkes ofte av gule farger. Vannbadet bør tilsettes en dråpe oppvaskmiddel for å bryte overflatespenningen i vannet, slik at hærmyggen drukner.

Hvordan bli kvitt dyr i plantejord?

Isoler planten og rengjør der planten har stått for å unngå spredning til andre planter. Klem i hjel alle synlige skadedyr, spesielt i sammenrullete blader og se ekstra nøye under blad og i knopper. Du kan også bruke en klesrulle. Skyll bort lusen med vann.

Hvordan bli kvitt små svarte fluer inne?

– Vil du drepe fluene som svirrer rundt i rommet, kan du sett ut glass med litt epleeddik blandet med noen dråper Zalo i. Fluene kommer for å drikke, men klarer ikke å lette igjen på grunn av såpa. – Kommer det fluer opp fra slukene på kjøkken og bad, kan det hende du har fettavleiringer på innsiden av rørene.

Hvor kommer Blomsterlus fra?

Hvor kommer egentlig lusene fra, lurer du kanskje på? Det som skjer er at et lite, svart luseegg klekkes på våren og lusa flyr til planten din. Denne lusa begynner straks å føde levende unger, noen med vinger, andre ikke.

Hvordan ser spinnmidd ut?

Dette vises først ved at bladene får et “matt” eller “støvete” utseende og bittesmå lyse prikker på oversiden. Senere vil også spinnet vises under bladene, og ved store angrep vil det komme spinn i vinklene mellom bladene og stilken. Spinnmidd spinner ikke på jordoverflaten.

Kan spinnmidd spre seg?

Midden spres med infisert plantemateriale, mennesker, dyr og redskap, eller med vind. Rene planter og god hygiene er derfor viktig.

Hvorfor får man spinnmidd?

I disse mørketider er det de dårlige lysforholdene og mangel på riktig temperatur og levende jord, som er de viktigste årsakene til at plantene blir angrepet av spinnmidd, skjoldlus og ullus. Du må sjekke plantene ofte. gjerne hver tredje dag.

Hvordan fjerne mellus?

– Å fjerne voksne, flygende mellus er lurt for å redusere eggleggingen. Du kan for eksempel suge opp de voksne mellusene med en støvsuger eller spyle dem ned med vann med litt trykk. Gjør dette om morgenen mens det enda er litt kjølig, for da er mellusene kalde og holder seg rolige, sier Svae Johansen.

Hvordan fjerne floghavre?

Ved mye floghavre spredd over større arealer, er det aktuelt å sprøyte med floghavremiddel. Å legge igjen til eng, er den enkleste og sikreste metoden å bekjempe floghavre på.

Er meldugg smittsomt?

Du kan ha noen syke blad, eller hele planta kan angripes. Meldugg er soppsykdom. Den er artsspesifikk, så selv om du får meldugg på en plante så trenger du ikke å få det på flere. Feks smitter det ikke mellom roser og floks.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment