Hvordan stelle appelsintre?

Stell: Disse plantene krever ikke mye stell, men vil ha jevnt med vann i vekstsesongen som er fra februar/mars til august. Det finnes egen sitrusgjødsel som er lurt å bruke, da denne inneholder en del nitrogen og magnesium som hindrer at bladene blir gule.

Kan man dyrke appelsiner i Norge?

Selv om vi kanskje forbinder dem med sydligere breddegrader, er det mulig å dyrke appelsiner, auberginer, druer og chili også her i Norge og Østfold. Ifølge Nicklas Dyhre, Dyhre gartneri i Moss, blir eksotiske nyttevekster mer og mer populært.

Kan sitrontre overvintre ute?

Det nordiske klimaet gjør det umulig å ha sitrontrær voksende på friland i hagen, men det går derimot helt fint å dyrke dem i krukke, som med fordel kan stå ute på en innglasset balkong eller terrasse.

Hvordan stelle appelsintre? – Related Questions

Skal sitrontre klippes?

Sitrontre – tips til pleie

Sitrontrær har det best utendørs når det er sommer og skal gjerne stå på en solrik, vindstille og varm plass. Sørg for å alltid holde jorda fuktig og pass på at røttene ikke blir tørre. Husk at sitrontre vokser raskt, beskjær det derfor litt lett hvert år.

Hvordan ta vare på Sitrusplante?

De vil ha mye lys og varme, gjerne 8-12 timer sol per dag. Den ideelle temperaturen er 21 º- 32 ºC. Særlig grapefrukt og sitron vil trives best der det er mest sol og varme. Den varme temperaturen om sommeren hjelper fruktene til å utvikle søt smak.

Hvor stor potte trenger sitrontre?

Enten en egen potte, eller minimum 5-6 cm for seg selv i alle retninger. Da får de mulighet til å vokse litt før du må flytte dem.

Hvordan oppbevare sitrontre om vinteren?

SitrontreVinteren

vinteren må det stå så lyst som mulig, og svalt. Treet trives best ved en temperatur på mellom 5 og 10 grader. Treet går i dvale om vinteren og trenger derfor mindre vann og ingenting gjødsel. Det kan miste blader inne på vinteren og det er helt normalt.

Hvordan få frukt på sitrontre?

Putt ett frø i jorden per hull. Fyll igjen hullet med plantejord. Sitroner spirer best når klima er fuktig. Derfor bør du nå pakke inn potten (beholderen) din i plastfolie.

Hvor lenge kan sitrontre stå ute?

Sitrontrær krever masse lys, uavhengig om de står inne eller ute. De tåler verken kulde (temperaturer under 8 grader) eller trekk. Hvor de skal plasseres kreves derfor nøye vurdering, og de kan kun stå ute fra mai til september (husk dog at de ikke skal stå under 8 grader – det kan bli kaldt i denne perioden også).

Hvordan oppbevare sitron?

Oppbevares best ved 8-12 grader. Holdbarheten er lang, så den behøver ikke å oppbevares i kjøleskap.

Når kan man sette ut sitrontreet?

Sitrontre på Sommeren

Sitrontre trenger mye sol og lite vind. Plant sitrontreet ditt i en potte og sett det solrikt på en terrasse, men det må stå i le for vinden, og må kun stå ute gjennom sommeren, mellom Mai og September. Jorden må holdes lett fuktig og må aldri bli tørr.

Hvordan overvintre Palmer ute?

Om vinteren tåler palmen noen kuldegrader, men ikke over lang tid. Det er derfor best å ta palmen med inn og sette den frostfritt, men kjølig (0-5⁰C) om vinteren.

Hvor gammel blir en palme?

Levetiden til palmer avhenger av type, men noen kan leve i godt over 100 år.

Hvorfor blir palmen brun?

Blir det liggende vanndråper på bladene i sterk sol, kan de få brune prikker. Tørre blader bør plukkes av. Brune blader kommer av for tørr luft eller for mye sol. Gule blader kommer av for mye vann eller for lite lys.

Hvilke planter kan stå ute hele året?

Vinterbestandige planter til balkong og inngang
 • Eføy – en eføy som har slått rot, tåler både frost og snø.
 • Stemor – en hardfør plante i mange farger som tåler minusgrader og trenger næring.
 • Alpefiol – en fargesprakende blomst som trives best utendørs og tåler temperaturer ned til frysepunktet.

Hva skal jeg plante i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hvilke planter trives med lite lys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Hvilke planter tåler sterk sol?

Noen av våre grønne favoritter er elefantfot, aloe vera, yuccapalme og svigermorstunge. Blomstrende solelskere er trillingblomst, hibiskus, pelargonia og ildtopp. Et solrikt vindu er også utmerket til å dyrke spiselige planter som chili, tomat, sitron, timian og rosmarin.

Hva kan plantes sammen i pallekarm?

Lykke til!
 • AGURK (næringskrevende):
 • BASILIKUM (lite næringskrevende, men vil ha mer vann enn andre urter):
 • BLADBETE (middels næringskrevende):
 • BROKKOLI ,BLOMKÅL, HODEKÅL, ROSENKÅL OG GRØNNKÅL (næringskrevende):
 • BØNNER (middels næringskrevende, nitrogensamlende):
 • ERTER (mindre næringskrevende, nitrogensamlende):
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment