Hvordan så flittiglise?

frøene i potter eller brett inne i mars–april, dekk frøene lett med vermiculite og hold jorden fuktig. Når frøene har fått 4 blader kan de prikles om i egne potter en og en. Sett frøplantene lyst, men ikke i full sol. Plant ut når faren for frost er over.

Kan Flittig Lise overvintre?

Korte fakta om flittiglise

Betraktes som en ettårig plante, men kan også overvintre. Blomstene har vakre, sterke, rene og klare farger. Lettstelt plante med lang blomstring.

Hvordan ta stiklinger av flittiglise?

Hvordan ta stiklinger av flittiglise? Alt du kan klippe av, som har to blad og en bit stilk, blir fine stiklinger. Knip vekk alle blomsterknopper, og halvdelen av hvert blad, så er resultatet enda sikrere.

Hvordan så flittiglise? – Related Questions

Skal stiklinger stå i solen?

Skal stiklinger stå i sol? Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Når er det best å ta stiklinger?

Våren er en perfekt tid for å ta stiklinger. Da skyter plantene nye friske skudd, og det øker sjansen for å lykkes. Røttene som etter hvert sprer seg i vannet blir en vakker del av det organiske uttrykket.

Hvordan knipe stiklinger?

Stiklinger
  1. Knip bort alle store blader og slipp nye skudd til.
  2. Litt vannrøtter først, og så ned i jord.
  3. Knip av toppen og slipp sideskudd til.
  4. Denne har fått lov å gjøre som den selv vil.
  5. Buskete og fin med kraftig stilk.

Kan man ta stiklinger av alle planter?

Stiklinger er et annet ord for å gi planter nytt liv. Klipp en liten stilk av favorittplanten din, og dyrk en helt ny plante. Man kan ta stiklinger av nesten alle planter, men pilea, coleus, monstera og gullranke er spesielt enkle å lykkes med.

Hvordan pakke inn stiklinger?

Hvordan pakke inn stiklinger? Pakk så inn avleggeren/stiklingen inn i avispapir, men dog ikke for mye da planten skal kunne puste. * En super metode å sende på er å dele halvliters plastflaske i to, legg i avleggeren, og teip igjen. Dette holder bra på fukt, tåler en støyt.

Hvordan toppe stiklinger?

Topping av planter

Når du topper, kniper du av toppen på planten, og ettersom planten ikke lenger kan vokse i høyden, vil den sette sideskudd ut fra stammen, normalt fra over hvert gjenværende blad, og om du gjentar toppingen senere, vil du få enda flere nye stammer.

Hvor lenge kan stiklinger stå i vann?

Merk! Stiklinger kan både settes rett i jord, og settes i vann. Det dannes røtter på begge måter, men kan være lettest å se at man får det til i vann. Det kan ta mellom 2 og 6 uker før røttene kommer.

Når sette stikling i jord?

Å ta stiklinger vil si at du klipper en del fra en plante som du allerede har, og planter denne delen i jord for å “klone” den eksisterende planten. Den beste tiden for å ta stiklinger er på våren, og er en super måte å øke plantebeholdningen din på.

Skal stiklinger i vand?

Bør stiklingene stå i vann eller i jord? – Begge deler er mulig. Det er veldig fint å se stiklingene i vann og en enkel prosess å følge med på. For en nybegynner er det best i vann, for da har en litt mer kontroll på hvordan røttene utvikler seg, sier Qvale.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Hvordan få en fyldig monstera?

La monstera vokse seg stor og frodig

Ønsker du en monstera med store blader, er det lurt å klippe bort mindre bladverk nederst på planten. Da bruker planten energien på de store hovedbladene fremfor de små. I tillegg er det lurt å potte om monsteraen ca. annet hvert år med ny jord.

Kan man ta stiklinger av roser?

Mange roser kan du med fordel stikling-formere. Aller best er det hvis rosen har vokst en sesong i drivhus, som denne egyptiske rosen. Det er best å ta stiklinger av roser i august. Da har de nye skuddene passelig lengde og kraft til å komme godt gjennom prosessen.

Hvordan så roser fra frø?

Nype er navnet på rosens frukt som sitter på alle roser.

Såing av frøene

  1. Lag en jordblanding uten fukt av pottejord og perlite.
  2. Fyll jordbladingen i potten, slik at den er cirka ¾ fylt.
  3. Skrap skinnet av frøene slik at de blir lyse igjen.
  4. Legg frøene i potten og dryss over litt av jordblandingen.

Skal visne roser klippes bort?

Beskjæring av klatreroser

På våren klippes visne og brune greiner vekk, og greiner som vokser for mye vekk fra espaljeet kan også med fordel fjernes. Klipp små grener inn mot hovedgrenen. En frisk og frodig klatrerose har flere hovedgrener fra bakken med god sidevekst. Av og til må enkelte hovedgrener fjernes.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment