Hvordan lykkes med Engletrompet?

Engletrompeter vil ha så mye sol som mulig og en lun plassering. Siden de får store blader er det lurt å sette den et sted der det ikke blåser for mye. Planten vokser veldig fort, men begynner ikke å blomstre før stilken deler seg i en Y, som ofte er på sensommeren her i Norge.

Når ta stiklinger av engletrompet?

Stiklinger. For å få nye planter av engletrompetene er stiklinger på våren en enkel og grei måte. Slik jeg gjorde med kjempeverbena her, funger også bra på engletrompeter. En bit av en grein eller et toppskudd kan plantes rett i jorda, og holdes fuktig.

Hvordan så Engletrompet?

Hvordan så Engletrompet? frøene inne i januar hvis du vil ha blomstring samme år, ellers kan den sås senere. dem i potter og sett dem varmt ca. 24 grader. Jorden skal være fuktig, men ikke våt.

Hvordan lykkes med Engletrompet? – Related Questions

Hvordan få fyldig Praktspragle?

Coleus (praktspragle) har en kraftig og frodig vekst og trenger derfor både god plass til røttene, mye vann og næring gjennom sommeren. Så plant den gjerne i en stor potte slik at røttene får god plass til å vokse gjennom sommeren.

Hvordan ta avlegger av Spragle?

Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i små vaser med vann i kort tid etter, til de får røtter. Så kan du plante dem rett i jorda. Du trenger ikke bekymre deg for at den opprinnelige planten tar skade. Å ta stiklinger fremmer faktisk veksten og gjør den mer robust og sterk.

Hvordan så Praktspragle?

Legg frøene oppå fuktig jord og legg gjerne et plastlokk, eller tre en brødpose over, for å holde på fuktigheten, og sett det lyst som mulig. Etter ca 10 dager vil det dukke opp spirer og du kan glede deg over nytt liv.

Hvordan trives Praktspragle?

Planten trives aller best når den får stå luftig og lyst. Jo mer lys den får, jo flottere blir fargene. Men den skal helst ikke stå for lenge i direkte sol – da kan bladene bli svidd. Du kan med fordel bruke blomsterjord når du planter praktspragle.

Hvordan så Fløyelsblomst?

Slik dyrker du tagetes (fløyelsblomst)
 1. tynt i fuktig såjord innendørs.
 2. Hold jorden fuktig til frøene har begynt å spire.
 3. Sett plantene lyst og svalere når frøene har spiret.
 4. Plant om til én plante per potte når plantene er store nok til å kunne håndteres.

Hvordan knipe Praktspragle?

På våren og sommeren kan du beskjære planten kraftig ned ved å klippe rett over små skudd langt nede på grenene. Den ser stusselig ut etter dette, men gi den noen uker og se den forvandle seg til et kraftig og buskete eksemplar.

Hvordan få en fyldig Coleus?

Stelletips for coleus

Nye blomster kan føre til at planten mister mye av fargene i bladene, så disse kan du med fordel fjerne fortløpende. For å fremme veksten bør du regelmessig klippe planten – du vil da oppleve at den også blir tettere og frodigere. Husk: Alt du klipper av kan brukes som stiklinger til nye planter!

Hva gjør man med Coleus på vinteren?

Coleus ute og inne

Bare pass på at du ikke planter den ut før frosten har sagt takk for seg. Coleus tåler ikke kulde; vinter og tidlig vår må tilbringes i vinduskarmen eller på stuebordet.

Er Praktspragle flerårig?

Dekorativ bladplante som trives i sol til halvskygge. Planten er flerårig, men kan kun overvintre ved frostfri plassering.

Kan Praktspragle stå ute?

Praktspraglen trives godt innendørs, og ute når sommertemperaturen er god nok. Den er lettstelt og fargesterk. Praktspragler finnes i mange titalls varianter.

Hvordan topper man en plante?

Topping av planter

Når du topper, kniper du av toppen på planten, og ettersom planten ikke lenger kan vokse i høyden, vil den sette sideskudd ut fra stammen, normalt fra over hvert gjenværende blad, og om du gjentar toppingen senere, vil du få enda flere nye stammer.

Er Lyng farlig for katter?

Vanlige, giftige husplanter:

Lyng. Hyacinth. Påskelilje. Amaryllis.

Kan katter bli syke av Corona?

Selv om katter og i mindre grad hunder kan smittes med SARS-CoV-2, har det vist seg å være av liten betydning for dyrehelsen og for smittespredning. Det er ingenting som tyder på at kjæledyr spiller en rolle i spredningen av viruset.

Kan katter ha eple?

Følgende frukter er trygge for katter og bør tilberedes på samme måte som for hunder: Epler (skallede epler kan være lettere å fordøye) Bananer. Blåbær.

Hvilken blomst er farlig for katter?

Svibel, liljer, alpefiol, amaryllis, påskeliljer og tulipaner er eksempler på planter du kanskje har hjemme, og som katten din ikke burde spise.

Hvilke planter tåler ikke katter?

Giftige planter som bør unngås hvis du har en katt:
 • Dracena/Dragetre-arter.
 • Liljer.
 • Liljekonvall.
 • Påskeliljer.
 • Misteltein.
 • Oleander.
 • Konglepalme.
 • Julerose.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment