Hvordan få gummifiken til å vokse?

Vannes ca 1 gang pr uke, noe oftere ved varmeperioder. Hvis gummifiken får for mye vann kan røttene råtne, bladene bli gule og falle av. Knip gjerne av toppen på planten en gang iblandt. Da vokser det ut nye greiner lenger nede på stammen og du får en fyldig og vakker plante.

Hvordan klippe Gummiplante?

Planten vokser hurtig og må beskjæres om en ønsker å holde den i sjakk. Våren er den mest ideelle tiden å gjøre dette på. Man skjærer i topp eller i siden med en skarp kniv, og det sies at «blødningen» av klissete, hvit saft (lateks) med fordel kan stoppes med potetmel eller litt jord.

Hvordan få gummifiken til å forgrene seg?

Beskjæring: Veksten følger saksa, der du klipper vil planten forgrene seg. Kvisten du klipper av kan settes i jord for å utvikle røtter, som du så kan plante. Jeg har personlig aldri fått det til, men sett mange andre som får det til!

Hvordan få gummifiken til å vokse? – Related Questions

Hvordan ta stiklinger av gummifiken?

Formering – Gummifiken formeres vanligvis ved luftavlegging. Mose eller jord surres fast på stammen, med plastfolie rundt, et stykke fra toppen. Stammen vil etter hvert rote seg inne i plasten, og da kan den klippes av og plantes.

Er gummifiken giftig for katter?

Det kan være vanskelig å få bort om det havner på klær eller gulvtepper. Planten er ikke giftig for mennesker, og om den skulle finne på å få bær, er disse til og med spiselige. Planten er derimot giftig for hunder og katter.

Kan Gummifiken stå ute?

Gummifiken trives jo selvsagt best ute!

Hvilke planter holder katter borte?

Plant lavendel og rosmarin blant staudene, og hold kattene på avstand på grunn av duften. Hvis du tømmer litt kaffegrut eller legger noen pepperkorn der du finner avføring, gjør det at katten ikke går til samme sted igjen.

Hvordan vanne Ficus?

Bjørkefiken trenger rikelig med vann og bør holdes jevnt fuktig. Den er som et lite barn, og vil gjerne ha vann til faste tider: På sommeren vil den ha vann på morgenen og på vinteren er den tørst på kvelden. Fra tid til annen vil den også gjerne ha en liten dusj med sprayflaske.

Hvorfor mister Ficus blader?

Hvis bladene faller av, står den enten i trekk eller vil ha mer lys – så da bør du flytte planten.

Kan man vanne planter med urin?

Man skal ikke vanneplantene/bladene, men på jorden i mellom plantene. En tommelfingerregel er å ikke vanne med mer enn en desiliter urin per kvadratmeter om gangen. En vannkanne med 10 liter tissevann bør altså rekke til ca. 10 kvm.

Hvorfor mister blomster blader?

Planter som mister blader

F. eks hyppig temperaturforandring, eller trekk. Det kan også skyldes tørre røtter eller overvanning. Hvis det er de nederste bladene som faller av kan det skyldes for lite lys eller for sterk varme, eksempelvis fra en radiator eller annen varmekilde.

Hvordan vet man at planten har fått for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann. For å unngå overvanning kan du bruke en innerpotte med hull i, eller en ytterpotte med hull og skål – da kan overflødig vann få fritt rom bort fra jorden.

Kan man redde en overvannet plante?

Er planten overvannetkan den kvikne til igjen, om du lar den tørke helt opp. Andre ganger kan det hjelpe å se etter små skadedyr, og finner du de kan du vaske planten (blader og stilk) i grønnsåpevann. Er du heldig kvikner den da til liv igjen.

Skal man fjerne visne bladene?

Fjern visne blader.

Pass på å fjerne visne blomster og døde blader fra planten, da disse kan stjele energi eller spre smitte.

Hvordan få hosta til å trives?

Hosta kan plantes hele sesongen, fra vår til høst, men bør plantes tett fordi den ikke vokser så fort. Hosta liker litt leire, men den trives godt i all jord som holder på fuktigheten. Den liker ikke å bli stående i vann. Ved planting er det fint å blande litt kompost inn i jorda.

Når bladene på planter blir gule?

For mye vann

Hvis du er for ivrig med å vanne plantene, så kan du faktisk risikere å drukne dem – og da vil bladene bli gule. Problemet kan også være at plantens jord ikke suger til seg vannet ordentlig. Da kan det hjelpe å plante den i ny jord, eller tilføre sand i jorden.

Hva skjer når bladene blir gule?

Så når klorofyllet brytes ned, dukker karotenoidene frem og gir ospebladet sin karakteristiske knallgule høstfarge. Disse gule og oransje fargestoffene er de samme som vi finner i for eksempel gulrøtter, appelsiner og gule epler.

Kan man redde gule blader?

Hvordan redde gule blader? Hvis du er for ivrig med å vanne plantene, så kan du faktisk risikere å drukne dem – og da vil bladene bli gule. Problemet kan også være at plantens jord ikke suger til seg vannet ordentlig. Da kan det hjelpe å plante den i ny jord, eller tilføre sand i jorden.

Hvorfor blir det brune flekker på bladene?

Ikke vann de grønne plantene for mye

For mye vann kan føre til at røttene blir stående i vann og råtner. Et tegn på at planten får for mye vann er gule flekker på bladene, eller at det drypper fra bladene. Brune flekker på planten kan være et tegn på at røttene har råtnet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment