Hvordan dyrker man brokkoli?

Sett frøene ca. 1,5 cm dypt ned i jorden med ca. 5 cm avstand mellom plantene, og plasser dem på et varmt sted under spireperioden. De trives best i temperaturer over 20 C°.

Er brokkoli flerårig?

Brokkolisorter med stor kuldetoleranse forhandles også som flerårige, men det er ikke kjent om de vil trives under norske dyrkingsforhold.

Kan man dyrke brokkoli i Norge?

Den har vært dyrket i lang tid i Sør-Europa, og dyrkes nå også i Norge. De største produsentene ifølge FAOSTAT (FNs mat og landbruksprograms statistikk), er Kina (10,4 millioner tonn i 2017), India (8,6) og USA (1,3). Brokkoli er en forholdsvis ny grønnsak i Norden.

Hvordan dyrker man brokkoli? – Related Questions

Hvilke grønnsaker er lettest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Kan man spise brokkoli i blomst?

Når brokkolien gulner er det tegn på at den begynner å blomstre. Dette er igjen en indikator på at den har ligget en stund, men er på ingen måte farlig å spise, ifølge Lise Marie Brandstadmoen, klinisk ernæringsfysiolog i Bama.

Hvor i Norge dyrkes brokkoli?

Brokkoli kan dyrkes over hele landet. Planten krever en god del næring og gjødsel for at du skal lykkes. Planten liker seg i sol til halvskygge og i luftig porøs jord.

Hva kan ikke dyrkes i Norge?

Soya kan ikke dyrkes i Norge. Erter og åkerbønner er proteinrike og kan dyrkes, men bare på de beste kornarealene, og da kreves et 5-årig vekstskifte. Det samme gjelder for potet og grønnsaker. Kunne vi ha dyrket mer vegetabilske matvarer i Norge?

Hvilke grønnsaker blir dyrket i Norge?

På friland dyrkes i Norge planter som kan utvikles i et temperert klima, som kål, purre, gulrot og løk. Mer varmekrevende grønnsaker som tomat, agurk og paprika, blir dyrket i veksthus.

Er det lov å ta med planter til Norge?

Når du reiser sjølv, kan du dessutan ta med deg små mengder frukt, grønsaker, planter og blomar til Noreg. Skal verksemda di importere plantar og frø, må den ha eit sunnhetssertifikat. Det er styresmaktene i eksportlandet som skriv ut plantesunnheitssertifikat.

Er det lov å kjøpe poteter i Sverige?

Det er ikke tillatt for privatpersoner å ta med seg poteter hjem fra utenlandsreiser. Dette gjelder også for poteter fra matbutikk i Sverige eller andre land. Norge har et strengt regelverk for import av potet.

Hvorfor kan man ikke ta med poteter til Norge?

Flere av planteskadegjørerne som angriper potet i EU og land utenfor Europa, har vi til nå heldigvis ikke oppdaget i Norge. Derfor har Norge et strengt regelverk for import, produksjon og omsetning av potet. Av samme grunn er det ikke tillatt for reisende å ta med seg poteter fra utlandet som håndbagasje.

Kan man ta med poteter fra Danmark til Norge?

Det er tillatt å ta med

10 kilo frukt, bær og grønnsaker. Unntak her er poteter, som det er absolutt forbudt å innføre. 50 porsjonspakninger av frø. Unntak: Frø av planter som inneholder narkotiske stoffer er forbudt.

Hvorfor kan man ikke kjøpe poteter i Sverige?

Poteten skyldes i hovedsak smittefaren. Fyrverkeri er også forbudt innført.

Hvem brakte poteten til Europa?

De spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet, men først på 1700-tallet ble poteten anerkjent og populær i Europa, hvor det ofte var matmangel om vinteren. Fra Europa er poteten blitt spredd over hele kloden, og man mener å ha funnet ut at den kom til Norge i ca. 1740.

Er det lov å ta med planter på fly?

Potteplanter vil mest sannsynlig kunne medbringes i håndbagasjen. Hvis planten står i veldig våt jord, vil den kunne bli stanset, da vil den omfattes av væskeforbudet. Det er sikkerhetskontrolløren som avgjør dette.

Er det lov å ta med frukt fra Sverige til Norge?

Du kan ta med deg inntil 10 kilo frukt, grønnsaker og bær fra utlandet inn i Norge. Hvis du har med deg større mengder enn dette, må du ha plantesunnhetssertifikat for varene.

Er det lov med tannkrem på fly?

Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Frosne væsker regnes fortsatt som væsker. Eksempelvis vann, brus, vin, smørepålegg, gelé, krem, deodorant, parfyme, lipgloss, mascara, tannkrem, barberskum, spraybokser og gjenstander med lignende konsistenser.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment