Hvor trives Lammeøre?

Lammeøre er en nøysom staude som kan plantes på forholdsvis tørr, godt drenert, kalkholdig, ikke for næringsrik jord i full sol. Etter som plantene blir glisne etter noen år, bør de deles og plantes om. Omplanting bør gjøres om våren.

Hvordan sprer stauder seg?

Det er også stauder og lave busker som har bunndekkende evner ved at de enten tar litt plass og dekker jorden godt der de vokser som en tue eller at de også sprer seg via røtter eller rotslående greiner.

Hvordan dele Astilbe?

Astilbe bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Astilbe kan deles etter blomstring, eller tidlig på våren før blomstring.

Hvor trives Lammeøre? – Related Questions

Kan man ta avlegger av Hosta?

En tue med Hosta kan enkelt deles opp i flere mindre planter. Som du ser består tua av separate bladrosetter.

Er Astilbe giftig?

Den er MEGET giftig, men heldigvis har den en brennende smak slik at det er relativt liten fare for at noen svelger nok til at det gir fatale følger. Likevel er den en verdifull busk i hagen siden den blomstrer med yndige små velduftende rosa blomster på bar kvist i april.

Hvordan dele en staude?

Deling av stauder er meget enkelt. Du spar rett og slett opp hele planten med så mye rotklump som mulig, og så deler du opp roten slik at du får flere planter. Noen stauder har røtter som kan deles med hendene, andre kan du dele med spade eller et greip. Bruk en spade og grav opp hele planten med mest mulig rot.

Når spirer Astilbe?

Astilber er også veldig flotte å bruke som litt mindre hekker. Det er fint å følge hekken fra vinter til sommer til høst, gjennom sine vakre spirer om våren til full høyde og frodighet om sommeren og avslutningen om høsten.

Er Astilbe Surjordsplante?

Astilbe simplicifolia (Makinospir) – Staude som trives godt i svakt sur jord (pH5,5-7).

Hvor høy blir Astilbe?

Det finnes en rekke ulike arter og sorter astilbe, noen er lave, helt ned i 10 cm, mens andre kan bli 150 cm. Noen trives best med skygge, andre vil helst i sola. Fargene går i rød-rosa toner og hvitt. Astilbe har dessuten veldig dekorative bladskudd på våren, de er gjerne mørkerøde.

Hvor lenge blomstrer Astilbe?

Enkel staude som tåler det meste, men vil helst ha en vokseplass som ikke er før tørr. Blomstrer i juni-juli. Del gjerne Spir tidlig vår for å fornye planten!

Hvilken plante vokser raskest?

Gartner hos Plantasjen, Hilde Poppe, opplyser til Klikk.no at de plantene som vokser raskest er slyngplanter som klematis, kaprifol og spesielt humle.

Hvorfor blomstrer ikke Georginen?

I tørre perioder kan det bli nødvendig å vanne plantene, fordi for lite vann kan resultere i at blomstene blir misdannet. På grunn av den voldsomme veksten og blomstringen så skal du huske på å gjødsle georginen din nok. Hvis du bruker naturgjødsel, så er det best hvis den blir brukt før knollen plantes.

Hva er forskjell på Dahlia og georginer?

Georgine og Dahlia er samme planten. Georgine er det norske navnet, Dahlia det vitenskaplige (og det navnet som brukes på engelsk).

Er alle georginer flerårige?

Stelletips georginer:

Små sommergeorginer er ettårige, men knollgeorginer kan du få igjen til neste år. Georginer trives godt i potte og ulike sammenplantinger. Georginer blomstrer gjennom hele sesongen fra juni til kulda setter inn.

Hva gjør man med Georgineknoller?

Etter første frostnatt er det på tide å ta opp georgineknollene. Klipp plantene ned til 10 cm, vask av jord og lagre dem tørt, mørkt og kjølig. Siden disse knollene ikke tåler frost, er det viktig at området der de overvintres er frostfritt. En temperatur på 3–10 grader er fint.

Kan georginer overvintre i potte?

Hvis du dyrker georginer i potter, kan du oppbevare dem i pottene over vinteren. Sett pottene på et frostfritt sted. Når våren kommer, trenger du bare å plante om knollene i ny jord og flytte ut pottene igjen.

Hvordan oppbevare georginer over vinteren?

Oppbevaring: Når knollene er tørre legger du de sammen i en eske med lokk og noen pustehull, og sett denne kjølig, tørt og mørkt. Må være frostfritt! Ideell temperatur er mellom 4 og 10 grader.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment