Hvor mye koster granitt benkeplate?

Det trenger ikke å koste mye når du skal velge ny kjøkkenbenk i naturstein. En granitt benkeplate ligger på ca kr 2.900 per løpemeter for bredde inntil 650mm til kjøkken.

Hva er forskjellen på granitt og marmor?

I motsetning til granitt ripes marmor lettere, den er også følsom ovenfor flere dagligdagse syreholdige matvarer. Når du velger marmor må du være mer oppmerksom på å forebygge flekkdannelse, men med preventivt vedlikehold og jevnlig impregnering kan benkeplaten i marmor være veldig holdbar.

Hvordan behandle granitt benkeplate?

Den kan renses med en ren fuktig klut og om påkrevet, oppvasksåpe eller rengjøringsmiddel for glass oppløst i vann. Granitt og kvartsoverflater reagerer godt på nøytral (ph 7), svakt sure (ph 4 – 6) eller mildt basiske (ph 8 – 10) rengjøringsmidler, ved rengjøring av marmor, bør sure rengjøringsmidler unngås.

LES DETTE:  Hvor langt fra veggen skal kjøleskapet stå på?

Hvor mye koster granitt benkeplate? – Related Questions

Hvordan polere granitt?

Rengjøring av benkeplate i granitt
  1. Bland 1 del STEINFIX 60 og 3 deler vann.
  2. Påfør blandingen på benkeplaten, fordel jevnt utover med en klut.
  3. La den tørke i ca 15 minutter.
  4. Polér deretter med vanlig husholdningspapir til middelet har trengt inn i steinen og danner en fin polert flate.

Hvordan ser granitt ut?

Granitter er lyse bergarter, som regel grålig, rosa eller rød. De kan være finkornet, grovkornet eller porfyrittisk (store feltpatkrystaller i en mer finkornet grunnmasse). På grunn av kvartsinnholdet er de harde, holdbare og krevende å slipe og polere. Men granitt er en sprø bergart.

Hvordan vedlikeholde benkeplate?

Husk å behandle benkeplaten regelmessig med olje, og tørk godt rundt vasken og kokeplatene. Ikke la våte glass, fat eller bestikk ligge på benkeplaten, og tørk bort søl med en gang det finner sted. Vær påpasselig med å bruke glassbrikker, gryteunderlag og brett for å skjerme benkeplaten mest mulig.

Hva bør man gjøre før man tar i bruk en heltre benkeplate?

Ta deg god tid

Jobb den godt inn i treverket før du og sliper med en slipesvamp eller fint sandpapir. Det er veldig viktig å slipe riktig- altså i treets lengderetning. La oljen trekke godt inn i treverket før du fjerner overflødig olje med en klut. Tørk til benken er tørr.

Hvordan behandle benkeplate?

Om benkeplaten ser slitt ut, kan du enkelt gi den et nytt liv. En smule olje på for- og baksiden er nemlig den enkleste og mest effektive behandlingen av benkeplaten. Oljen gjør ikke bare benken penere, men også sterkere – så da er det ingen grunn til ikke å behandle benkeplaten et par ganger i året.

LES DETTE:  Hvor stor må plate under ovn være?

Hvordan påføre olje på benkeplate?

Godt arbeid med oljen gir optimal beskyttelse

Påfør oljen med en malerull. Jobb oljen inn i benken med rullen, før du så sliper oljen inn i treverket med en slipesvamp eller fint sandpapir. Husk å slipe i treets lengderetning. Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken.

Hvor ofte olje benkeplate?

En tommelfingerregel er å olje to til tre ganger i året. Husk også å olje platen godt før du tar den i bruk. Selv om benkeplaten vanligvis allerede er oljet godt inn to ganger når du får den levert, anbefaler Foss at du oljer fire ganger til. I tillegg bør du olje 1-2 ganger i løpet av de 2-3 første månedene.

Kan man bruke matolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Hvordan få lysere benkeplate?

Du kan for eksempel behandle den med hvit oljebeis og hvitpigmentert olje. Da blir den veldig mye lysere. Først skal benkeplaten rengjøres og slipes. Oljebeisen helles på og jobbes godt ned i treet.

Hvilken benkeplate til hvitt kjøkken?

Vi anbefaler råvaretype kompositt (også kjent som kvartskompositt) da det er en porefri overflate som ikke krever vedlikehold og den hvite steinplaten vil oppleves som enkel å holde ren. Vi lagerfører flere lyse benkeplater i tillegg til helhvite overflater.

Hvilken benkeplate passer til grått kjøkken?

Grått lar seg også enkelt kombinere med andre typer materialer som f. eks tre, laminat og ikke minst passer det godt til hvitevarer. En benkeplate som komplimenterer gråfargen vil gi kjøkkenet et godt løft.

Kan man kombinere grått og beige?

GRÅTT + BEIGE = GREIGE

Det gjør at den er vakker å kombinere med de fleste farger, samtidig som den gir en vakker tone til rommet. Fargen er ikke like kald som en nøytral grå kan være, og heller ikke så farget og tydelig som en beige ”caffe latte” farge.

Hvilken veggfarge passer til grått kjøkken?

Dette er bra: grå er en farge som passer veldig godt til blått, turkis, grønt, rødt, oransje, gult, sjokoladebrunt og rosa. Hvis du er redd for den visuelle virkningen som er for sterk, vet du at det er ubrukelig å bruke en stor veggplass for å vekke din vismann grått kjøkken med en kraftig farge.

Hva slags farge passer til grått?

Grått passer til de aller fleste farger
  • Hvit. Å kombinere hvitt med grått er en av de tryggeste valgene du kan gjøre.
  • Blå En annen farge som passer fint til grått er blå.
  • Grønn. Vi kan vel trygt si at det er mye skog i Norge, samtidig som vi har lange tradisjoner med bonde- og gårdsliv.
  • Sort.
  • Rød.
  • Gul.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment