Pris ca 650 kr pr m2. Bare brosteinen koster da langt over 300 kroner kvadraten.
Hva legges under belegningsstein?
Under belegningssteinen skal det være et ca 30 mm tykt settesandlag. I bunnen må det ligge et bærelag av 150-300 mm av pukk eller grus.
Hva er kjennetegne til brostein?
Brostein er naturlig eller tilhogd stein som brukes til å lage brolegning, en renslig, solid og slitesterk overflate på veier, fortau, torv og andre plasser. Som regel er brostein hugget av granitt, men diabas, sandstein, basalt og gneis har også vært brukt.
Er det vanskelig å legge belegningsstein?
Å legge belegningsstein er ikke så vanskelig, men du må ha litt tålmodighet og være nøyaktig. Det er avgjørende at grunnarbeidet gjøres på riktig måte. Belegningsstein i hagen og oppkjørselen ser fint ut og krever lite vedlikehold. Planlegger du oppgraderinger i uterommet, er stein et godt alternativ til platting.
Hvor mye koster det å legge brostein? – Related Questions
Hvordan unngå mose i belegningsstein?
Alger og mose
For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.
Hvor mye fall på belegningsstein?
Legges på drenerende masser
Riktig underlag er viktig for å få et godt og varig resultat. Grav ut 20 – 25 cm dersom du ønsker å anlegge en hagegang. Skal du legge belegningsstein i en innkjørsel, må du grave ut enda mer, hele 30 – 40 cm.
Hvordan legge belegningsstein rett?
Belegningsstein legges på tvers av kjøreretningen. Fei til slutt med fugesand og komprimer med platevibrator. Husk å låse ytterkantene på området med stein. Spanderer du også på å impregnering av steinene, vil du ha en lettstelt og pent gårdsplass i mange år.
Kan belegningsstein males?
Å male belegningssteinene med maling kan helt endre sin nåværende farge eller bare fornye den. Selvfølgelig skaper slike tiltak også et beskyttende lag på overflaten og beskytter det mot ugunstige forhold (flekker, tilsmussing, sol og frost).
Hvilken vei skal belegningsstein ligge?
Start å legge steinen fra den lengste siden av plassen. Du kan velge hvilken vei steinen skal legges, men en uskreven regel som gir et varig godt resultat er å legge steinen på tvers av kjøreretningen. Bruk en rettholt for å sjekke at steinen ligger snorrett.
Hvordan fuge belegningsstein?
Den smarteste løsningen er å bruke ugresshemmende fugesand, som består av kvartssand med naturlig høy ph-verdi. Den kan du bruke på både nye og eldre belegningssteiner av betong eller naturstein. Strø den ut, kost den på plass, og bruk hageslange eller spreder til å vanne gårdsplassen etterpå.
Hvordan fjerne mose mellom brostein?
Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning. Vær oppmerksom på at midler som inneholder jernsulfat kan gi rustflekker på steinene.
Hvordan få bort ugress mellom belegningsstein?
Du blander 35 % eddik med vann i blandingsforholdet 1:2, eller ufortynnet 7 % eddik. Dette vil ganske raskt gjøre at ugresset blir gult/brunt, og du kan plukke vekk det døde ugresset. Eddik-trikset er både billig og enkelt, men mange har erfart at heller ikke dette er evigvarende.
Skal man vanne fugesand?
Det er fugesand som du skal vanne etter at du har lagt den – da herder den og blir hard, samtidig som den forblir fleksibel nok til at den ikke sprekker opp ved frost. Når det regner får den gummiaktig konsistens.
Skal man komprimere Settesand?
Det er meget viktig at bærelaget rettes av med +/- 2-3 cm nøyaktighet, før settesanden legges ut. Settesanden (0-8mm støpesand /knust masse eller tilsvarende) legges ut med ca. 2 cm overhøyde og komprimeres godt. Settelag som skal bli 4 cm etter komprimering legges altså ut i tykkelse 6 cm.
Hvor mye fall på gårdsplass?
En belegning bør ha et fall på minst 1,5 cm per meter, slik at regnvann raskt ledes vekk. Fallet etableres i bærelaget under belegningen.
Hvor mye fugesand pr m2?
Standard fugesand 0-1mm til fuging av belegningsstein og heller. Forbruk: 1 sekk (25 kg) pr. ca. 10m² belegningsstein og pr.