Hvor mye koster benkeplate i stein?

Pris på granitt benkeplate til kjøkken avhenger av størrelse. Det trenger ikke å koste mye når du skal velge ny kjøkkenbenk i naturstein. En granitt benkeplate ligger på ca kr 2.900 per løpemeter for bredde inntil 650mm til kjøkken.

Hvordan behandle steinplate?

Å olje stein med en olje med høyt innhold av tørrstoff vil gi god beskyttelse. Oljen vil da trekke ned i steinens porer, tette porene og herde. Steinen vil da bli lettere å holde ren og vil være godt beskyttet mot flekker og skjolder. Vi anbefaler derfor Liberon Finishing oil til stein.

Hvordan polere steinplate?

Slik gjør du det:
 1. Bland 1 del STEINFIX 60 og 3 deler vann.
 2. Påfør blandingen på benkeplaten, fordel jevnt utover med en klut.
 3. La den tørke i ca 15 minutter.
 4. Polér deretter med vanlig husholdningspapir til middelet har trengt inn i steinen og danner en fin polert flate.

Hvor mye koster benkeplate i stein? – Related Questions

Hvordan vaske steinplate?

Man bør unngå bruk av stålbørste på alle arbeidsflater av stein. Den beste måten til å rengjøre arbeidsflaten er med en klut av mikrofiber, men også det kan skade den polerte flaten hvis det ligger sand eller jord på kluten!

Hvordan få vekk flekker på kjøkkenbenk?

Bruk 75 gram vann og 25 gram oksalsyre som du blander i en beholder. Drypp så løsningen over flekken og la den virke en stund – gjerne tre til fem minutter, tipser Klauseie. Han forteller at flekker fra fargerik mat og svarte ringer etter oksidert metall forsvinner på et blunk.

Hvordan polere uten maskin?

Slik polerer du bilen din enkelt
 1. Sjekk at bilen er helt tørr.
 2. Unngå sterkt sollys og altfor varme omgivelser.
 3. Bruk et tyntflytende poleringsmiddel eller voks.
 4. Legg på polish/voks med svamp eller klut.
 5. Legg et tynt og jevnt lag med polish/voks.
 6. Polér i sirkelformede bevegelser.
 7. La det virke i noen minutter.

Hvordan polere opp marmor?

Marmor kan fint slipes. Det gjør du best og mest effektivt med en eksentersliper først, og deretter med våtslipepapir for hånd til slutt. Begynn med slipepapir korn 80-120, fortsett med korn 180, og til slutt med korn 240 på slipemaskinen.

Hvordan få blank marmor?

Vask platen med vann, tørk av med en ren klut, og slip deretter med korn 600 eller 800. Hvis du vil ha overflaten ekstra fin, kan du avslutte med korn 1000. Vask igjen overflaten med rent vann, tørk etter med en klut, og la platen tørke helt før du gir en avsluttende behandling med steinolje eller steinpolish.

Hvordan behandle granitt benkeplate?

Den kan renses med en ren fuktig klut og om påkrevet, oppvasksåpe eller rengjøringsmiddel for glass oppløst i vann. Granitt og kvartsoverflater reagerer godt på nøytral (ph 7), svakt sure (ph 4 – 6) eller mildt basiske (ph 8 – 10) rengjøringsmidler, ved rengjøring av marmor, bør sure rengjøringsmidler unngås.

Hva tåler granitt benkeplate?

Granitt blir ikke påvirket av vann eller syre som sitron, og det blir sjelden riper. Derimot tåler den ikke olje, og det blir forholdsvis lett merker etter fargesterk mat og drikke. Sterk varme over lengre tid er heller ikke bra, så her bør du bruke gryteunderlag.

Hvordan ser granitt ut?

Granitter er lyse bergarter, som regel grålig, rosa eller rød. De kan være finkornet, grovkornet eller porfyrittisk (store feltpatkrystaller i en mer finkornet grunnmasse). På grunn av kvartsinnholdet er de harde, holdbare og krevende å slipe og polere. Men granitt er en sprø bergart.

Hva er Corian benkeplate?

Corian®-benkeplaten er et homogent blandingsprodukt som består av én tredjedel akryl og to tredjedeler naturlige mineraler. Deretter får det tilsatt den fargen du ønsker. Kombinasjonen av materialene gir en robust benkeplate. Materialet blir sveiset sammen, noe som gjør skjøten usynlig.

Hvilken benkeplate til hvitt kjøkken?

Vi anbefaler råvaretype kompositt (også kjent som kvartskompositt) da det er en porefri overflate som ikke krever vedlikehold og den hvite steinplaten vil oppleves som enkel å holde ren. Vi lagerfører flere lyse benkeplater i tillegg til helhvite overflater.

Hva er den beste benkeplaten?

Granitt – Smakfull og solid

Derfor er det ikke overraskende at av alle naturlige bergarter, er ren granitt den mest populære å bruke som benkeplate i kjøkken. Fargen til enhver benkeplate i granitt er unik, men kan likevel tilpasses godt etter dine ønsker, også når det kommer til formen og tykkelse.

Hvorfor velge Corian?

Hvorfor burde jeg velge Corian? Corian er delikat, sømløst, lett å holde rent, gir spennende fargemuligheter, lar seg reparere og varer. Er du redd for at en laminat- eller heltreplate skal få flekker eller bli ødelagt av vannsøl, så slipper du denne bekymringen hvis du velger Corian.

Hvordan rengjøre Corian?

Hvis du har oppvaskkum av Corian gjelder først normal rengjøring (se over), deretter eventuelt mild skurekrem og hvit skuresvamp. Siste eventuelle trinn er å fylle oppvaskkummen med varmt vann, tilsette 1-2 teskjeer med oppvaskmaskinmiddel og la det stå i noen timer, eventuelt over natta.

Hvor mye koster Corian?

Corian tykkelser
 • 12 mm KANT – inkludert i prisen.
 • 30 mm KANT – Pris pr. løpende meter: 650,- NOK inkl. mva.
 • 40 mm KANT – Pris pr. løpende meter: 700,- NOK inkl. mva.
 • 12+12 mm SVEVENDE KANT – Pris pr. løpende meter: 550,- NOK inkl. mva.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment