Hvor mye armering i støttemur?

Kjøreflate inntil 0,50 meter fra kanten av muren
Høyde på murArmerings lengdeAntall lag
100 – 200 cm120 cm3
200 – 300 cm200 cm5
300 – 400 cm260 cm6
400 – 500 cm280 cm8

Hvor mye pukk under støttemur?

10% av murens totale høyde skal være under bakkenivå for å hindre utglidning. Muren skal ligge i senter av grøften. Etter utgraving skal bunnen komprimeres med platevibrator.

Når trenger man armering?

Når betongelementer støpes, legges armeringsnett, eller armeringsjern i stenger, inn i betongen for å forsterke den. Det samme prinsippet brukes hvis du støper et gulv. Her kan armeringsnettet for øvrig også brukes til å binde fast gulvvarmeslanger til.

Hvor mye armering i støttemur? – Related Questions

Hvor mye overdekning på armering?

Armeringsnett plasseres midt i betongen på armeringsstoler og skal ha minimum 4-5cm overdekning ved støp.

Hva kan brukes som armering?

Armeringen kan bestå av innstøpte stenger eller nett av stål, eller seige fibre som tilsettes betongen. Førstnevnte brukes til kraftige konstruksjoner som terrengdekker, fundamenter og vegger. Sistnevnte er til lette konstruksjoner, som tynne benkeplater.

Hvorfor må vi armere betong med stål?

Armert betong er et meget motstandsdyktig materiale, og blir ikke ødelagt av verken varme eller fukt. Betong kan ikke brenne og slipper ikke ut skadelige gasser ved høy varme. Betong armert med stål tåler trykkbølger fra eksplosjoner og er meget motstandsdyktig når det kommer til jordskjelv.

Hvordan finne armering i betong?

Før du borer i en vegg, er det en god idé å finne ut av hvor eventuelle rør befinner seg. Du kan enkelt finne skjulte rør ved hjelp av en metalldetektor. Det samme gjelder stål i armert betong. Deretter kan du bore hullet rett ved siden av armeringen ved hjelp av et vanlig betongbor.

Hva trenger jeg for å støpe?

Sement er et bindemiddel som brukes i alle former for støping og muring.

Til jobben trenger du:

  1. Norcem Standardsement FA.
  2. Støpesand.
  3. Vann.
  4. Pukk (maks 16 mm størrelse)
  5. Armeringsjern.
  6. Spade.
  7. Blandebøtte eller blandemaskin.
  8. Vater.

Når kan man begynne å pusse betong?

Det er ingen fasit på når du kan pusse gulvet ditt, det avhenger av faktorer som vær og vind, betongkvalitet, betongens temperatur, gulvets tykkelse osv. Ved bruk av våre gulvbetonger samt gjøre nødvendige tiltak på byggeplass, kan du normalt skure gulvet første gang 3-5 timer etter utstøping.

Hvorfor dekke betong med plast?

Plasten sørger for at overflaten ikke tørker ut og gir en jevn overflate på betongen. La plasten ligge så lenge som mulig, gjerne en uke eller to.

Hvorfor plast under betong?

Fuktsperre (plast) og isolasjon

Så fylgjer fuktsperre av 0,20 mm plast. Det er viktig at plasten blir bretta opp langs ringmuren og over toppen av han. Dette hindrar at fukt treng inn frå underlaget og opp i betongen. Plasten verkar også som glidesjikt for betongen slik at han ikkje festar seg til ringmuren.

Hvor tykk må man støpen være?

Hvor tykk sålen skal være, er avhengig av hva slags belastning den skal utsettes for. Men Normalt vil den være mellom 10-13 cm tykk. For å slippe å legge armeringsnett over hele sålen, kan du bruke ferdigarmert betong.

Hvor tung er 1 m3 betong?

Betong veier ca 2.400 kg/m³.

Hvor lenge skal Plast ligge på betong?

Vanning under plasten etter at betongoverflaten har fått minimum 1 døgns modenhet. Hold gulvet fuktig og tildekket med plast i minimum 1 uke.

Hvor langt kan man pumpe betong?

En pumpe vil normalt kunne ta med seg inntil 50 meter 3 toms slange Hengende utløpsslange har ofte en reduksjon til egnet slangediameter som også fungerer som brems bl. a.

Hvor mange liter betong i 1 kubikk?

1 kubikk tilsvarer 1000 liter.

Hvor tynt kan man støpe betong?

Hvor tynne dekker kan jeg støpe? «Tommeltottregelen» er å ikke støpe tynnere enn 100 mm. Årsaken er fare for oppsprekking og at betongen «reiser seg- kantreising» i hjørner på dekker. Ved tynnere støp skal man vite hva man gjør og hvordan.

Hvor lang levetid har betong?

Betong har en levetid på minst 100 år, og krever et minimum av vedlikehold.

Kan betong eksplodere?

Hovedårsaken til eksplosiv avskalling er at det bygges opp høye damptrykk nær betongoverflaten. Betongen vil til slutt ikke kunne motstå dette innvendige trykket som er bygget opp. Med andre ord så er betongens fuktighetsinnhold en avgjørende faktor.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment