Asfalt er i utgangspunktet er produsert for å være et slitedekke som alternativ til feks grus. I produksjon av asfalt prioriteres det derfor egenskaper som passer til dette formålet. Den mest brukte kvaliteten er Agb11 100 kg pr m2.
Hva må gjøres før asfaltering?
Viktig å vite før du asfalterer hjemme
Skal det være gang- og personbiltrafikk på området, bør du ha et underlag på 10-20 cm med finknust grus eller pukk. Dette kalles bærelaget og fordeler belastningen til grunnen under. Består grunnen av bløte jord- eller leiraktige masser må bærelaget være tykkere.
Hva koster rød asfalt?
Vanlig sort asfalt ligger vanligvis på 600–1200 kroner per tonn, og farget asfalt 2500–3500 kroner per tonn. Vi regner 100 kilo/m₂. Et overblikk over prisene de siste fem årene gir et bilde av at den røde asfalten ligger mellom to og en halv og tre ganger prisen av sort asfalt, sier Svolsbru.
Kan man legge asfalt selv?
Mindre hull i asfalt kan du fint reparere selv. Alt du trenger er en reparasjonsmasse (kald asfalt), en murerskje og en slegge eller en asfaltstamper.
Hvor mange kilo asfalt pr m2? – Related Questions
Kan man kjøre på nylagt asfalt?
Hvor lang tid må jeg vente før jeg kan kjøre på det nylagte asfaltdekket? Vi anbefaler 24 timer fra asfalten er lagt til dekket er kjørbart. Det er da lurt å parkere bilen på utsiden av der hvor vi skal asfaltere om du skal bruke bilen samme dag.
Når er det best å asfaltere?
Våren starter tidlig for oss som jobber med å asfaltere, gjerne fra februar dersom temperaturen tillater det. For deg som har et oppdrag, og som ønsker å få det utført raskt, så er tidlig vår et gunstig tidspunkt å bestille på.
Kan det legges asfalt når det regner?
Kan man asfaltere når det regner? Ja, det kan man. Det gjør som regel ingenting for selve utføringen av jobben. Det blir litt mer utfordrende spesielt hvis overfalte vann kommer konsentrert inn i asfalteringen.
Kan man legge asfalt på belegningsstein?
Husk også på at det ikke er noe i veien for å kombinere de ulike materialene. Eksempelvis kan du bruke asfalt som hovedmateriale og belegningsstein som kantavslutning, før du går over til en gangsti med grus/singel. Eventuelt asfalt med felter av belegningsstein innimellom.
Kan asfalt gjenbrukes?
Asfalt kan gjenvinnes 100 %, og bruk av returasfalt sparer ikke-fornybare ressurser, sparer energi og gir lavere utslipp av klimagasser.
Hvordan reparere asfalt?
Er det hull i asfalten, kan du enkelt lappe det med kald reparasjonsasfalt. Den er lett å bruke, og reparasjonen blir like sterk som tradisjonell asfalt. Det er også smart å fikse hull i asfalt så fort som mulig, for problemet blir raskt verre.
Hvordan få asfalt svart igjen?
Når emulsjonen går fra å være brun til å bli svart, strøs det av med tørket sand eller strøsingel. Emulsjonen må gjerne ristes eller røres før man heller den ut på asfalten. Emulsjonen fordeles med svaber eller kost. Når emulsjonen har tørket, kan veien eller parkeringsplassen brukes som normalt.
Hvorfor er det rød asfalt?
Rødfargen bidrar som et signal til bilistene om at her skal det ikke kjøres, og bedrer derved sikkerheten for syklistene. Driftsleder ved Feiring Asfalt, Ole Bjørnar Lune, har vært med i utviklingen av produktene og forteller om mulighetene med farget asfalt: -Den fargede asfalten har mange anvendelsesområder.
Hva skjer med gammel asfalt?
Returasfalt er asfaltflak som graves opp, asfalt som blir frest, samt overskudd fra produksjon og utlegging av asfalt. Dette er en materialressurs som bør benyttes på nytt. Asfalt er 100 % resirkulerbar. Asfaltflak og avkjølt overskuddsmasse er å regne som avfall inntil den er bearbeidet.
Hvor kan jeg levere asfalt?
Du har valget mellom å levere inn til et godkjent mellomlager eller deponering. Kontakt den kommunale renovasjonsbedriften for å få informasjon om hvor du hvordan du bør håndtere og hvor du kan levere brukt asfalt i din kommune.
Hvem tar imot asfalt?
NCC tar imot utgravningsmasser, asfalt, betong og jord og gjør disse massene om til nye produkter. Steinmaterialer bevarer sine gode egenskaper selv om de gjenvinnes. Det har flere fordeler å øke andelen gjenvinning av materiale til bygg og anlegg.