Hvor lang tid tar det for sparkel å tørke?

Tørketiden finner du på etiketten til produktet, hvor normal tørketid for sparkel er ca. ett døgn. 4. Når første strøk med sparkel har tørket, kan du slipe veggen med sandpapir på slipebrett og forlengerskaft.

Hvilken sparkel skal jeg bruke?

Til dype og brede hull, bør du benytte deg av en hurtigtørkende sparkelmasse, som typisk kan påføres i lag på opptil 10 cm. Til sprekker og dype småhull, kan du også velge en hurtigtørkende sparkelmasse. Denne typen sparkelmasse fås ofte på tube, slik at den er ekstra enkel å påføre.

Hva brukes sparkel til?

Sparkel brukes til å jevne ut underlaget, tette sprekker eller dekke hull og risper før maling.

Hvor lenge må sparkel herde?

Normal tørketid er ca. et døgn. Men tiden det tar for sparkel å tørke avhenger også av tykkelsen du legger. Hvis du øker temperaturen i rommet og eventuelt setter på en vifte i tillegg vil den muligens tørke fortere.

Hvor lang tid tar det for sparkel å tørke? – Related Questions

Skal man grunne før sparkling?

Før sparkling

Pass på at underlaget er rent, tørt og støvfritt. Dersom du skal sparkle glatte eller nye overflater, bør du påføre heftgrunn. Hvis du ikke bruker heftgrunn så vil ikke sparkelen feste seg skikkelig. Det eneste du trenger av verktøy er to eller flere sparkler, gjerne i forskjellige størrelser.

Hvilket pussepapir på sparkel?

– til matting av gammel maling/lakk og pussing av sparkel, bruk korning 80 eller 120. – til fjerning av fiberreisning (fibrene i treverket reiser seg og etterlater en ru overflate etter vask eller grunning) bruk korning 180, 240 eller 320.

Hvor høy temperatur tåler sparkel?

Hvor høy temperatur tåler sparkel? Tåler temperaturer fra -40 gr – 300 gr.

Hvor lang tid tar det å sparkle et hus?

Gjetter på du kommer at bruke mellom 40 og 55 timer totalt (avhengig av kombinasjonen hvor handi og hvor perfeksjonistisk du er). Husk at la varme stå på slik du kan slipe dagen etter du har sparklet.

Hvordan få sparkel til å tørke fortere?

Er det tørt så er det tørt. Byggtørker/varmepistol/hårføner hjelper på. Tørketiden på sparkel påvirkes av luft, temperatur og sjikttykkekse. Legg på så tynt som mulig, skru opp temperaturen eller sett aller helst en vifteovn som skaper bevegelse i luften, så kan det godt hende at dette går bra.

Kan man male rett på sparkel?

Ja, du kan male direkte på sparkel. Sparkelet kan likevel suge mer enn feks gips, ikke uvanlig å grunne først før toppstrøk for å spare på den dyre maling. Hva man grunner med varierer, ofte tar man litt billigere maling enn den “eksklusive vaskbare” på toppen.

Hva er forskjell på akryl og sparkel?

Akryl anbefales når man tipper at det vil være litt bevegelse, og du ikke har lyst å prøve å motvirke hele bevegelsen. Sparkel og remse kan du bruke når du ikke tror det vil komme noe som helst bevegelse, eller hvis du tror papirremsa vil være i stand til å holde igjen bevegelse.

Hvorfor blir det bobler i sparkel?

Grunnen til at det bobler er at den har ikke festet seg. og når sparkelen over blir våt så sveller det og du ser boblene. Det du gjør er at du skjærer løs de delene av remsen som har boblet seg , og fyller med sparkel.

Når brukes medium sparkel?

Mediumsparkel: En lett sparkel som også er den vanligste. Den kan brukes på skjøt- og flekksparkling av gipsplater og andre bygningsplater til innendørs bruk i tørre rom. Kan også benyttes til sparkling av puss og betong, eller som andregangspåføring over grovsparkel.

Hvor mange lag må man sparkle?

Vent til massen tørker, puss over og gjenta til veggen er slett. Som hovedregel trenger du minst tre lag med sparkel før veggen er slett. Spesielt ujevne veggen kan trenge flere lag.

Kan man sparkle over tapet?

I utgangspunktet anbefaler vi alltid å fjerne gammel tapet før du sparkler. Men du kan også oppnå et fint resultat ved å sparkle over veggbekledning som f. eks. vev, filt og sagmuggstapet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment