Hvilket pussepapir på sparkel?

– til matting av gammel maling/lakk og pussing av sparkel, bruk korning 80 eller 120. – til fjerning av fiberreisning (fibrene i treverket reiser seg og etterlater en ru overflate etter vask eller grunning) bruk korning 180, 240 eller 320.

Når kan sparkel slipes?

– Vent med pussing til sparkelen er HELT tørr. Det letteste er å legge hånden på og kjenne temperaturen. Når sparkelen er merkbart kaldere enn gipsplaten, er den ikke skikkelig tørr. – Slip i lange, jevne drag.

Kan man male rett på sparkel?

Ja, du kan male direkte på sparkel. Sparkelet kan likevel suge mer enn feks gips, ikke uvanlig å grunne først før toppstrøk for å spare på den dyre maling. Hva man grunner med varierer, ofte tar man litt billigere maling enn den “eksklusive vaskbare” på toppen.

LES DETTE:  Er det lov å koble oppvaskmaskin selv?

Hvilket pussepapir på sparkel? – Related Questions

Hvor lenge må sparkel tørke før maling?

Normal tørketid er ca. et døgn. Men tiden det tar for sparkel å tørke avhenger også av tykkelsen du legger. Hvis du øker temperaturen i rommet og eventuelt setter på en vifte i tillegg vil den muligens tørke fortere.

Hvilket pussepapir før maling?

Til grove flater og utjevning av sår og hakk – bruk slipepapir med korning P40 eller P60. Til utjevning før første strøk med maling – bruk sandpapir korning 80 eller 100. For helt glatt flate, ta en ekstra finpuss mellom første og andre malingstrøk med korning 150.

Hvorfor er det hull i slipepapir?

Slipepapir til slipemaskiner er som regel utstyrt med hull som skal sørge for å transportere vekk slipestøvet under arbeidet. Her skal du være oppmerksom på at de forskjellige produsentene bruker forskjellige størrelser.

Når brukes medium sparkel?

Mediumsparkel: En lett sparkel som også er den vanligste. Den kan brukes på skjøt- og flekksparkling av gipsplater og andre bygningsplater til innendørs bruk i tørre rom. Kan også benyttes til sparkling av puss og betong, eller som andregangspåføring over grovsparkel.

Kan man vaske med zalo før maling?

Det innebærer at alt malearbeid må starte med rengjøring – også når nytt treverk skal males. Zalo, salmiakk og grønnsåpe fungerer utmerket til de oppgavene de er spesielt utviklet for. Men ikke bruk dem når du skal vaske før du maler. Da er det nemlig spesialmidler som gjelder.

Hvordan pusse før maling?

– Glatte og blanke overflater er det lurt å mattslipe først, og deretter gjerne grunne med en heftgrunn, sier Røneid. Hvis underlaget er for glatt, vil ikke malingen feste seg skikkelig. Mattsliping kan du fint gjøre for hånd hvis området du skal male ikke er så stort.

LES DETTE:  Hvor lenge må det være tørt før beising?

Hva gjør man før maling?

Før du maler må du sikre at underlaget er gjort rent skikkelig. Alle flater kan være befengt med fett, og det er viktig å bruke et rengjøringsmiddel som er beregnet for bruk før maling, og å skylle godt, sier Per Myhre, teknisk sjef hos Nordsjö.

Hva skal jeg vaske med før maling?

Bruk en mikrofiberklut og mopp. Gå over alle flatene med moppen og bruk mikrofiberkluten der du ikke kommer til. Hvis det er enkelte flekker, smuss og annen forurensing fjerner du det med Opus Interiørvask. På kjøkkenet er det gjerne spesielt viktig å vaske tak og vegger grundig før maling.

Hvordan pusse vegg før maling?

Puss veggene lett med sandpapir med medium eller finkornet papir for å få den slette overflaten du gjerne er ute etter. Bruk et slipebrett med forlengerskaft så går arbeidet raskere. Treverk kan, når den kommer i kontakt med vann, reise “bust” så en lett omgang med sandpapir ettervask gir deg en slett overflate.

Hvor mange ganger må man sparkle?

Sparkle tre ganger, og litt bredere for hver gang.

Hvordan fjerne gammel sparkel?

fjerne for mye sparkel: Sparkel tåler ikke fuktighet veldig godt, så det går an å prøve å gni på et prøveområde med en fuktig klut. Har forsøkt med fuktig klut. Den tok litt, men bare sporadisk. Måtte også skrape en del samtidig som jeg brukte kluten.

Skal man grunne før sparkling?

Før sparkling

Pass på at underlaget er rent, tørt og støvfritt. Dersom du skal sparkle glatte eller nye overflater, bør du påføre heftgrunn. Hvis du ikke bruker heftgrunn så vil ikke sparkelen feste seg skikkelig. Det eneste du trenger av verktøy er to eller flere sparkler, gjerne i forskjellige størrelser.

Hvor lenge må sparkel stå?

Normal tørketid er ca. et døgn. Men tiden det tar for sparkel å tørke avhenger også av tykkelsen du legger. Hvis du øker temperaturen i rommet og eventuelt setter på en vifte i tillegg vil den muligens tørke fortere.

Hvordan få sparkel til å tørke fortere?

Er det tørt så er det tørt. Byggtørker/varmepistol/hårføner hjelper på. Tørketiden på sparkel påvirkes av luft, temperatur og sjikttykkekse. Legg på så tynt som mulig, skru opp temperaturen eller sett aller helst en vifteovn som skaper bevegelse i luften, så kan det godt hende at dette går bra.

Hva skjer om man maler over for tidlig?

For at malingen skal kunne defineres som overmalbar, må herdeprosessen være godt i gang. Er du for tidlig ute risikerer du at malingen du allerede har påført løsner, eller at du mister den beskyttende effekten.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment