Hvilken maling kan brukes på mur?

Det er viktig å få klarlagt hva slags maling muren er malt med tidligere. Bruk samme malingstype. Er muren malt med oljemaling, lateks/ akrylmaling eller en emulsjonsmaling, anbefales det at du bruker en silikonhartsmaling. Også her er et grunningsstrøk påkrevet.

Kan man male mur med vanlig maling?

Muren er avhengig av at luft kommer seg inn og ut, og en velger derfor en maling som puster. Silikatmaling er en slik åpen maling. Men, i de aller fleste tilfeller er det tilstrekkelig med åpen maling på utendørs mur, og innendørs skal mur stort sett males med vanlig maling.

Hvordan få struktur i maling?

Rull. Den ru overflaten får en grov struktur, nesten som et slipepapir. En langluvet rull holder godt på malingen, og jobben går raskt. Du kan også med fordel fordele malingen med rullen først, selv om du vil bruke pensel eller kost til slutt.

Hvilken maling kan brukes på mur? – Related Questions

Kan man male på betong?

Mur og betong er mineralske underlag. Det krever maling som tåler høy pH. Det er viktig at underlaget er fast før påføring av maling. Løst underlag og løse partikler gir dårlig heft.

Hvordan få rette kanter maling?

Slik gjør du:
  1. Mal underlaget med første farge.
  2. Når malingen er tørr kan du lage rette linjen med maskeringstape.
  3. Mal et strøk med den opprinnelige fargen på veggen langs den ene kanten av tapen der du ønsker at linjen skal vises.
  4. Når malingen er tørr kan du med den nye fargen.

Hvordan klargjøre for maling?

Sparkle alle hull og sprekker i veggen, så du har en helt flat og tett vegg å male. Rengjør veggene godt med et rengjøringsmiddel beregnet for vask før maling. Puss veggene lett med sandpapir og tørk bort pussestøv. Gå over gulvet med en støvsuger for å fjerne støvet i rommet før du maler.

Hvorfor røre i maling?

For et godt resultat. For de som tar seg god tid med rørepinnen venter god belønning. − Blander du godt, vil malingen få lik konsistens og kvaliteten blir god gjennom hele maleprosessen. Du sikrer også at fordelingen av fargepigmenter blir riktig, sier Rustan.

Hvordan unngå striper i maling?

Hvis du ruller fra høyre til venstre, skal rullebøylen hele tiden være på venstre side. Da unngår du overflødige striper med maling. Bruk gjerne rullebøtte i stedet for malebrett. Det er plass til mer maling, det er enklere å dra av overflødig maling og det skal mer til for at bøtten velter.

Hva kan jeg tynne ut maling med?

Tynn ut malingen med litt vann, ca 5 – 10 %. Det gjør den lettere å jobbe med, og malingen flyter bedre ut.

Hva skjer hvis man maler andre strøk for tidlig?

For at malingen skal kunne defineres som overmalbar, må herdeprosessen være godt i gang. Er du for tidlig ute risikerer du at malingen du allerede har påført løsner, eller at du mister den beskyttende effekten.

Hva er forskjellen på olje og akrylmaling?

Enkelt forklart består akrylmaling av akrylmasse, som er et biprodukt fra plastindustrien, bindemiddelet polymer harpiks og pigment som gir farge. Dette gir en tynt- eller tyktflytende maling som ved tørking blir plastaktig. I motsetning til oljemaling gir den en flat plastaktig hinne som gjør den enormt fleksibel.

Blir maling mørkere eller lysere når den tørker?

Da kan du se hvordan malingen blir påvirket av de ulike lysforholdene. Velg farger som fungerer med både dagslys og kunstig belysning. Husk at fargene alltid vil bli mørkere når de tørker.

Hvor mye må man pusse før man maler?

Hvis det er mye som skal slipes kan du starte med 100 korning, og avslutt med 120-180 korning. Dette er spesielt viktig for lakkerte flater, men også for møbler som er malt med gammel oljemaling. Formålet med mattslipingen er å lage et godt underlag for grunningen som er steg nummer tre.

Hvordan unngå skjolder ved maling?

Skjolder skyldes ofte at du bruker for lite maling på rullen. For å unngå skjolder må du derfor ha mer maling på rullen. Bruk gjerne en rullebøtte i stedet for et rullebrett. Brettet tar nemlig ikke så mye maling og du vil ofte ha for lite maling på det til å mette rullen skikkelig.

Kan man male dagen etter regn?

Det tryggeste alternativet er å måle endeveden med en fuktmåler. Myrland har likevel en enkel tommelfingerregel han selv pleier å følge. – Jeg pleier å si at hvis det duskregner, må veggen få stå én dag i fint og varmt vær. Hvis det høljeregner, eller du har vasket veggen, trenger den tre til fire dager, sier Myrland.

Hva er godt Malevær?

Mal fasaden når det er overskyet

– En periode med tørt vær og stabil temperatur er perfekt. Se til at temperaturen gjennom hele døgnet ikke er lavere enn 7-8 grader. Og prøv å unngå solskinnsdager. Da tørker malingen for fort og får ikke festet seg skikkelig, sier Jostein Brekka hos Jordan.

Hvor tørr må veggen være før maling?

Treets fuktighetsgrad skal ikke være høyere enn 18%. Hvis du vil være sikker, har mange malingsforhandlere en fuktmåler du kan låne.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment