Hvilke planter kan stå ude om vinteren?

Der findes blomster og planter, som egner sig godt i dine krukker om vinteren. Særligt planter som efterårslyng, stedsegrønne nåletræer, skimmia og alunrod er gode planter til dine vinterkrukker.

Kan man plante buske om vinteren?

Temperaturen spiller en vigtig rolle i forhold til plantning. Om vinteren kan der være dage med 7-10 grader i luften og en frostfri jord, hvilket gør det muligt at plante. Man skal dog huske, at holde øje med vejrudsigten og tjekke, at der ikke meldes flere dages frost i nærmeste fremtid.

Hvad skal plantes i februar?

Allerede fra sidst i februar har solen så meget magt, at den begynder at kunne varme jorden op inde i mistbænken, så du kan så radiser, rucola og spinat. Læs mere. Test de gamle frø: Det sikreste er at anvende friske frø, når du skal så. Men gamle frø kan bevare spireevnen i flere år.

Hvilke planter kan stå ude om vinteren? – Related Questions

Hvilke planter kan plantes i januar?

På trods af de lave temperaturer, kan du godt plante i både krukker og bede. Hvis det er mildt i vejret, kan du plante stedmoderblomster, skimmia, efeu, bjergte eller lyng i dine krukker. De er alle hårdføre planter, der kan stå lidt imod kulden.

Hvornår er det bedst at plante buske?

Plantning og pasning af buske

Inden du planter buske i haven, skal jorden luges grundigt og løsnes. Generelt trives buske bedst, hvis de plantes mellem oktober og april, bare de ikke udtørrer efter plantning. Stort set alle buske kræver en minimal vedligeholdelse, men drager stor nytte af beskæring.

Kan man plante buske i december?

Du havde måske tænkt, at du skulle plante i efteråret, fordi du tænkte, at det var den bedste plantetid? Du kan sagtens nå det! Man kan plante træer og buske hele året – bare det er muligt at få spaden i jorden. Så det eneste der kan bremse dig er faktisk frostvejr.

Kan man plante når der er nattefrost?

Plant aldrig i frostvejr

Selvom du har mulighed for at arbejde med jorden, så skal luftens temperaturer altså være på plussiden, når rodklumpen eller de bare rødder blottes. Rødderne må nemlig ikke tørre ud, og det sker lynhurtigt i frostvejr.

Kan man plante buske i marts?

Plantetid for træer og buske: Det tidlige forår er et godt tidspunkt at plante træer og buske. Det gælder også de såkaldte barrodsplanter, dvs. planter, der ikke er pottede, men som planteskolen oftest sælger i bundter til hegn og hæk. De er billigere end pottede planter.

Hvad kan jeg plante ud i marts?

Plant forårsblomster i krukkerne

Der er mange blomster i haven i marts. Perlehyacinter, vibeæg, narcisser, bellis, hornviol og primula er blot nogle af de dejlige forårsblomster, du kan plante i dine krukker.

Hvad kan man plante ud i marts?

Forårsblomster i krukker

Vibeæg, narcisser, bellis, hornviol, perlehyacinter og primula er nogle af alle de blomster du kan plante i krukkerne allerede i marts.

Kan man klippe lavendler ned om efteråret?

Det er vigtigt, at du ikke beskærer din lavendel om efteråret. Lavendlen vil nemlig være inaktiv hen over vinterperioden, og derfor skal du vente med beskæring til foråret. Lavendlens blomsterdække vil over vinteren beskytte planten og derved mindske risikoen for, at den dør.

Kan lavendler blive for gamle?

Svar. Lavendler kan man skære tilbage, men ikke længere ned end der er nye synlige skud, som kan vokse op. Er dine lavendler helt træede langt op og kun med skud i toppen, kan du ikke forynge dem væsentlig længere.

Hvorfor dør mine lavendler?

Når lavendel ikke trives, er det som regel, fordi de ikke får sol nok eller fordi jorden er for våd. Du skal nemlig ikke placere lavendel i en tung jord, der kan holde på fugten. Jorden i min have er lerjord, så den er tung, fed og meget våd.

Hvad er godt at plante sammen med lavendel?

9. Lavendel (Lavandula)
  • Placering: Trives i veldrænet jord og et solrigt sted.
  • Gode naboplanter: Roser og andre solelskende stauder.
  • Planten kan deles og flyttes i foråret og hvis den er blevet for ranglet kan du grave den op og plante den lidt dybere i jorden. Du kan også lave dine egen lavendelstiklinger.

Hvad må man ikke plante sammen?

De gode og dårlige grøntsagsnaboer
GodeMajs, salat, kål, bønner, ærter, fennikel, porre, rødbede, selleri, løg, dild, koriander og tagetes
DårligeUmiddelbart ingen der påvirker væksten dårligt.
GodeÆrter, agurk, kål, majs, gulerod, jordbær, radisse, rødbede, tomat, løg, bønne, dild, fennikel, kørvel, karse og mynte

Hvor trives lavendel bedst?

Planten elsker masser af sol, og det er derfor vigtigt, at du planter den et sted i haven, hvor den kan få netop det. I det tilfælde trives den klart bedst. Den kan dog godt stå i halvskygge. Når en lavendel ikke trives, skyldes det ofte, at den ikke får nok sol.

Hvor står lavendel bedst?

De skal stå i en mager, veldrænet, tør jord for at trives. Står de fugtigt med rødderne, vil de gå til. Hvis jorden er meget lerholdig på voksestedet, kan du tilføre jorden noget groft sand eller grus, inden du planter. For at få optimal blomstring skal du stille din lavendel i fuld sol.

Kan lavendel blomstre 2 gange?

Hvis man gerne vil have optimal blomstring på en given dato, må man eksperimentere med det præcise klippetidspunkt. Men klipper man i begyndelsen af april, vil lavendlerne naturligvis blomstre tidligere, end hvis man klipper i slutningen af april.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment