Snittprisen for å legge et skifertak er på omlag 2.800 kroner per kvadratmeter tak som skal legges. Prisen varierer imidlertid mellom ulike skifertak-prosjekter, og man ser skifertak der prisen per kvadratmeter er ned mot 2.300 kroner og på den andre siden tak der prisen er nærmere 4.500 kroner per kvadratmeter.
Hvordan legge skiferheller i sand?
Når du skal legge skifer i sand eller subbus, må du først fjerne eventuelt gress og det øverste laget med jord. Deretter bør du fylle på et lag med pukk som sørger for drenering og som reduserer risikoen for telehiv.
Hvor mye koster skiferheller?
2.800 kroner per kvadratmeter takflate. Denne prisen dekker både materialer og arbeidstimer. Det finnes også prosjekter der snittprisen kommer ned i 2.300 kroner, og dyrere prosjekter der den havner på opp mot 4.500 kroner per kvadratmeter takflate.
Hvordan legge Tråkkheller?
5 enkle steg:
- Finn ønsket plassering. Legg tråkkhellen på gresset der du ønsker den plassert.
- Stikk ut torven. Torven stikkes ut rundt hellen med en stikkspade.
- Fjern torv. Løft vekk hellen og rull av torven.
- Fyll på et lag med sand eller fin grus.
- Legg tråkkhellen på plass.
Hva koster det å legge bruddskifer? – Related Questions
Kan man legge heller rett på plen?
Det er for øvrig en god idé å legge hellen 1-2 cm høyere enn plenen, både fordi hellen setter seg, og fordi plenen vil vokse litt opp. 5. Har du laget en tremal av hellen, bruker du den til å sjekke høyden og avrette sanden. Hellene er 30 x 90 x 10 cm, og veier 62 kg.
Kan man legge duk over gress?
Du kan fint legge duk og tykke lag bark oppå, men du må i så fall fjerne gresset der du skal ha plantehull – for du skal jo ha planter her og der? Du risikerer at gresset gror frem gjennom plantehullene hvis du ikke fjerner gresset ordentlig først.
Kan man legge belegningsstein selv?
Belegningsstein i hagen og oppkjørselen ser fint ut og krever lite vedlikehold. Planlegger du oppgraderinger i uterommet, er stein et godt alternativ til platting. Belegningsstein kan du også legge selv, og her får du tipsene du trenger for å gjøre det.
Hvordan legge belegningsstein rett?
Belegningsstein legges på tvers av kjøreretningen. Fei til slutt med fugesand og komprimer med platevibrator. Husk å låse ytterkantene på området med stein. Spanderer du også på å impregnering av steinene, vil du ha en lettstelt og pent gårdsplass i mange år.
Kan man legge belegningsstein?
Legger du belegningsstein får du et lettstelt og innbydende utemiljø, og du kan enkelt tilpasse utformingen til gårdsplassen og uteplassen du har. Vårt beste tips er å bruke tid på utformingen – det lønner seg alltid. Belegningsstein holder seg fin lenge, trenger lite vedlikehold og er et godt underlag å gå på.
Hva trenger man for å legge belegningsstein?
Dette trenger du for å legge belegningsstein:
-
Belegningsstein.
- Fiberduk.
- Grus eller pukk, 0-32 mm.
- Grus eller pukk, 0-8 mm.
- Fugesand.
- Spade.
- Feiekost.
- Tommestokk.
Hvordan unngå mose i belegningsstein?
Alger og mose
For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.
Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?
Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.
Hva slags sand under heller?
Som settesand er steinstøv/subbus 0/5 og 0/8 mest brukt. Tilsvarende masser kan også benyttes. Settesanden bør ha en tykkelse på ca. 4-5 cm før komprimering.
Skal man vanne fugesand?
Det er fugesand som du skal vanne etter at du har lagt den – da herder den og blir hard, samtidig som den forblir fleksibel nok til at den ikke sprekker opp ved frost. Når det regner får den gummiaktig konsistens.
Skal man komprimere Settesand?
Det er meget viktig at bærelaget rettes av med +/- 2-3 cm nøyaktighet, før settesanden legges ut. Settesanden (0-8mm støpesand /knust masse eller tilsvarende) legges ut med ca. 2 cm overhøyde og komprimeres godt. Settelag som skal bli 4 cm etter komprimering legges altså ut i tykkelse 6 cm.
Hvor mye subbus under heller?
Om du skal legge heller i oppkjørselen, bør laget med sand/subbus være 3-5 cm ferdig komprimert. Fordel sand/subbus jevnt utover og sørg for at helningen er som ønsket. Til det kan du bruke såkalte lirer; to lekter, lister eller stålrør som du legger parallelt, med helningen du ønsker.
Er subbus drenerende?
Subbus er kjent for å drenere svært godt og har god stabilitet når det blandes sammen med grus eller singel.
Hvor tykt lag med subbus?
Oppå pukken bør man legge et topplag med subbus 0-20 mm. På vanlig gårdsplass brukes 0-20 mm i ca. 10 cm tykkelse. Husk å komprimere lagene.
Hva har man under heller?
I bunnen må det ligge et bærelag av 150-300 mm av pukk eller grus. Der underlaget består av telefarlig masse – leire eller jord – bør du grave 20 til 25 cm ned for uteplasser og gangarealer og skifte massen med 0-32 mm alternativt 0-63 mm pukk eller tilsvarende.
Hvordan legge heller på betong?
Det er bare å måle opp og tegne en strek der hellen skal kappes, så lager du et lite spor på oversiden med vinkelsliperen. Da kan du enkelt dele hellen i to med en slegge/hammer, den går rett av der du har laget streken. Det lille sporet skaper en svakhet i hellen som gjør at den knekker akkurat der du ønsker.