Som MI–operatør vil du jobbe med å identifisere, vurdere og anvende menneskelige kilder for å hente inn informasjon. En MI–operatør har en hverdag som er spennende, variert og utradisjonell. Som MI–operatør vil du oppleve å jobbe i begivenhetenes sentrum i ulike konfliktområder.
Hva er ODS operatør?
Som ODS–operatør tar du del i MI/HUMINT-operasjoner for å øke effekt og validitet av informasjon innhentet fra menneskelige kilder. ODS–operatører utfører eksempelvis overvåkningsoppdrag, dokumentasjonsoppdrag og selvstendige innhentingsoppdrag.
Hvor mye tjener en ansatt i Forsvaret?
I førstegongstenesta får du betalt ut ca. 5940,– kroner kvar månad. Forsvaret held deg med mat, klede og bustad så lengje du er i førstegongsteneste. Du kan dessutan søke om å få dekt faste økonomiske utgifter som husleige og liknande.
Hvordan er det å jobbe i etterretningstjenesten?
Søknadsprosessen hos oss. Etterretningstjenesten lyser ut ledige stillinger på våre og Forsvarets hjemmesider, samt i vanlige kanaler som eksempelvis NAV og finn.no. Dersom du er interessert i stillinger som er relevante for deg, kan du også holde deg oppdatert ved å melde din interesse i vår database.
Hva gjør en mi operatør? – Related Questions
Hva tjener et befal?
Du finner en oversikt på utdanning.no . Befal med sersjant grad kan f. eks tjene rundt 440 000 kr i året, mens offiserer fra fenrik og høyere grad kan tjene rundt 660 000 kr i året. På utdanning.no kan du søke på spesifikke stillinger og se oversikt over gjennomsnittlønnen.
Hva tjener befal?
I 2017 var snittlønnen på 41.030 kroner for «befal med sersjants grad». I 2021 hadde den økt til 60.690. Det tilsvarer en økning på 48 prosent på fem år. Tallene inkluderer diverse tillegg, som er kalt «uregelmessige tillegg» på Statistisk sentralbyrå sine sider.
Hva gjør Etterretningsbataljonen?
Etterretningsbataljonen (EBN) er en operativ avdeling som løpende bistår med beslutningsgrunnlag for militære og sivile beslutningstakere. Dette gjør bataljonen ved å deployere sensorer som henter inn etterspurt informasjon, som deretter blir analysert og presentert som etterretninger.
Hvorfor ikke jobbe i Forsvaret?
Det vanligste er at de synes det er for dårlige muligheter for faglig utvikling og karriere, og de synes at lønna er for lav. Det er i tillegg mange som synes jobben er vanskelig å kombinere med familie og fritid. De unge sier spesielt at de opplever for stor arbeidsbelastning i Forsvaret.
Hvem er sjef for Etterretningstjenesten?
Etterretningstjenesten |
Overordnet enhet |
Forsvaret |
Sjef |
Nils-Andreas Stensønes |
Hovedkvarter |
Lutvann leir |
Nettside |
Etterretningstjenesten |
Hvordan jobbe som spion?
For å deg som agent eller spion må du først ta utdanning ved politihøgskolen. På nettsiden utdanning.no kan du lese mer om det å jobbe som politi. Utdanningen tar man i så fall ved Politihøgskolen . Det er en 3-årig utdanning etter fullført videregående skole.
Finnes det agenter i Norge?
I Norge har man vi nemlig to hovedaktører innen etterretning, Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og hærens Etterretningstjenesten (E-tjenesten). PST fokuserer i hovedsak på etterretning innlands, mens E-tjenesten har ansvar for etterretning i utlandet.
Hva gjør 2 bataljon?
2. bataljon kan utøve strid fra vogner eller fotoppsatt, og har en rekke ulike våpensystemer, oppklaringsressurser og støtteelementer. Avdelingen har i hovedsak vernepliktige soldater, men i enkelte viktige stillinger er det profesjonelle soldater, fra mekanikere til skarpskyttere.
Kan jeg jobbe i FBI?
Man må være statsborger i landet for å kunne søke politiutdanningen og relevante kurs. Om du ikke er amerikansk statsborger så kan det altså bli vanskelig å utdanne seg til politi i USA og/eller få jobb i FBI .
Kan man bli politi selv om man har ADHD?
Ved opptaket møter du en lege som skal gjøre en medisinsk vurdering av om du oppfyller kravene i henhold til politihøgskolens medisinske retningslinjer. I disse retningslinjene står det følgende “ADHD/ADD er diskvalifiserende for opptak, med mindre spesialisterklæring dokumenterer at diagnosen ikke lenger foreligger.”
Hvor mye tjener man i Kripos?
Hvor mye tjener man i Kripos? fast stilling som politioverbetjent (SKO 0287), i lønnsspennet kr 565 500-607 700 (ltr. 64-68) eller som politiførstebetjent (SKO 0285), i lønnsspennet kr 505 800-565 500 (ltr. 58-64).