Hva er gratis å kaste på BIR?

Sorter ut all plast-, glass- og metallemballasje, samt papir, papp og drikkekartong. Lever alt av farlig avfall og EE-avfall gratis til BIRs mottak eller forhandlere.

Hvor kan jeg kaste jord?

Jord sorteres som jord og stein

På våre gjenvinningsstasjoner kan du kaste ren jord og stein. Sammen med dette kan du også kaste murstein og tegl, fliser, toaletter, betong etc. – såkalte døde materialer. (NB, kan ikke leveres til den mobile gjenvinningsstasjonen.)

Hva er gratis å levere på miljøstasjon?

Avfallstyper som er kostnadsfritt (helt gratis) å levere er
  • Hageavfall. Løv, kvist, gress.
  • Elektrisk og elektronisk avfall. Hvitevarer (må være tom/uten matrester)
  • Farlig avfall. Batterier.
  • Klær og tekstiler. Hele, slitt og ødelagte klær – husk at det skal være rent og tørt.
  • Emballasje av glass og metall.
  • Papp, papir og kartong.

Hva er gratis å kaste på BIR? – Related Questions

Er det lov å grave ned søppel?

Det er ikke tillatt å grave ned eller henlegge avfall.

Er søppel privat?

Søppelkassen er din eiendom. Ingen andre kan bruke den. FORBUDT OMRÅDE: Det er ikke likegyldig hvilken søppelbeholder du kaster avfallet ditt. En avfallsbeholder er privat eiendom og kan kun brukes av boligeieren.

Er det gratis å levere papp?

Mange avfallstyper har egne returordninger og disse kan leveres inn gratis (mer informasjon under de ulike avfallstypene): Batterier. Bølgepapp. Dekk.

Hvor mye koster det å levere avfall?

Svelvik og Nedre Eggedal gjenvinningsstasjoner
VarePris næring eks. mva.
Blandet avfall til sortering, 400 – 600 kilo965,00 kr
Hele lass, hageavfall eller gravemasser, 0 – 200 kilo106,00 kr
Hele lass, hageavfall eller gravemasser, 200 – 400 kilo318,00 kr
Hele lass, hageavfall eller gravemasser, 400 – 600 kilo530,00 kr

Er det gratis å levere farlig avfall?

Husholdningskunder kan levere inntil 1000 kg farlig avfall gratis per år. I tillegg til dette kan du levere inntil 500 kg PCB-vinduer gratis per år. Leveres til gjenvinningsstasjoner – også den mobile gjenvinningsstasjonen som kjører i sentrum.

Hvor mye koster det å levere el avfall til gjenvinning stasjon?

Ingen av de elektroniske og elektriske produktene i hjemmet ditt skal kastes i restavfallet. EE-produkter vil kvitte deg med skal leveres inn til kildesortering. Alle kommunale gjenvinningsstasjoner tar imot EE-avfall. Dette er helt gratis for deg som forbruker.

Hvor kaste gammel TV?

Elektronikk leveres gratis til alle butikker som selger samme type produkt, uavhengig av merke, eller til nærmeste gjenvinningsstasjon.

Er hageavfall gratis?

Fremdeles er det mye som er gratis å levere, for eksempel hageavfall, farlig avfall og elektrisk/elektronisk avfall. Og dersom man leverer hele gjenstander til ombruk, betaler man selvsagt ikke for det.

Er sofa restavfall?

Sofa sorteres som restavfall på gjenvinningsstasjon

Restavfall som er for stort til å kastes i bosspannet, leverer du til en gjenvinningsstasjon. Gjenstander som er sammensatt av ulike materialtyper er restavfall. Består det av mer en ti prosent metall, skal det kastes i containeren for jern og metaller.

Kan man kaste ødelagte klær i restavfall?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i

Om ødelagte tekstiler havner i restavfallet kan de lage problemer på anlegg og skape store klimagassutslipp fra forbrenning (spesielt da mesteparten av tekstilene inneholder plast). I tillegg mister vi muligheten til å bruke tekstilene videre.

Kan man kaste sko i restavfall?

Klær, sko og andre tekstiler

Sko, vesker, belter og annet tilbehør skal i restavfallet hvis det er ødelagt. Alt du leverer skal være rent (vasket) og tørt, og i en pose eller sekk med dobbelt knute.

Hvor kan man kaste toalett?

Toalett sorteres som jord og stein

(NB, kan ikke leveres til den mobile gjenvinningsstasjonen.) Hva er en moderne avfallsløsning?

Kan man kaste tanntråd i do?

Dette er for eksempel: sigaretter og snus. tyggegummi, tanntråd og tannstikkere. våtservietter, engangskluter og filler (også de som er nedbrytbare/komposterbare må kastes i restavfallet)

Kan man kaste suppe i do?

Flytende fettrester fra supper og gryter

Kjøttsuppe eller fårikål er gode eksempler på dette. Hell flytende matrester over i en tom melkekartong, teip igjen toppen og kast den i restavfallet. Du kan også putte kartongen i fryseren i et døgn, slik at matrestene stivner før du kaster den i avfallet.

Kan man kaste Kleenex i do?

Det er nemlig mange som hiver hår og andre ting som bomullspinner, tamponger, våtservietter eller tørkepapir i do. Det bør du stoppe helt med!

Kan hår tette toalettet?

Hår bruker lang tid på å brytes ned – og kan raskt føre til tette rør. Det blir også liggende enormt mye håravfall i norske kloakksystemer som er svært vanskelig å bli kvitt.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment