Hva er forskjellen på pukk og singel?

Pukk består som regel av en eller et fåtall av bergarter i motsetning til singel som består av svært forskjellige bergarter (ofte avsatt av isbre eller elv). Finpukk: Dette er pukk innenfor størrelsene 4—22 mm. Finpukken bli ofte gradert i mer nøyaktige mål, som 11—16 mm eller 4-16 mm.

Hvor tykt lag med singel?

Vi anbefaler ca. 5 cm tykt lag av singel som topplag i gårdsplassen. Under dette bør du ha ca. 10 cm drenerende pukk.

Hvor tykt lag med pukk?

På fagspråket heter den 8/11 mm og er naturlig knust bergmateriale (pukk). Den ser pen ut, og legger seg stødig og “låst” på gårdsplassen. Et pluss er at 8/11 mm ikke fester seg under skosålen, og man unngår å dra med seg singel og støv inn i huset.

Hva er forskjellen på pukk og singel? – Related Questions

Hvor mye koster et lass med singel?

PRISLISTE PÅ MASSER
Prisliste
Singel 8-16 mm kr. 165,-
Singel 8-20 mm kr. 138,-
Pukk 16-25 mm kr. 125,-
Pukk 25-63 mm kr. 115,-

Hvor mye pukk trenger man under en såle?

Uten markisolering må det fundamenteres til frostfri dybde. Skal det brukes elementsystemer (eksempelvis en isolert ringmursløsning fra Jackon) anbefales det at det er minimum et 10 cm lag med godt komprimert pukk og fin pukk i en bredde på 50 cm under hvor selve ringmurselementet skal settes opp.

Hvor mye pukk under platting?

All matjord må bort, grav ned til fast underlag, eller minst 20 cm dypt hvis grunnen er hard og tørr. Fyll så opp med 20 cm grov grus, singel eller pukk. Komprimer med valse eller pakk godt samtidig som du avretter med fall.

Hvor tykt lag med grus?

Det eneste du trenger for å regne det ut er hvor mange kvadratmeter gårdsplassen din er og hvor tykt lag du ønsker å legge. Vi anbefaler et lag på 4-5 cm. Går vi utfra 5 cm tykkelse og 50 kvadratmeter, ser regnestykket sånn ut: 50m2 x 0,05m = 2,5m3 (kubikkmeter).

Hvor tykk belegningsstein?

Belegningsstein kommer i 5 eller 6 cm tykkelse, men er mindre enn hellene – og tåler dermed mer vekt. De kan likevel vri seg løs fra underlaget over tid når bilene svinger for å snu på gårdsplassen. For at steinene skal ligge stabilt må du være nøye med grunnarbeidet.

Hvor mye pukk under belegningsstein?

I bunnen må det ligge et bærelag av 150-300 mm av pukk eller grus. Der underlaget består av telefarlig masse – leire eller jord – bør du grave 20 til 25 cm ned for uteplasser og gangarealer og skifte massen med 0-32 mm alternativt 0-63 mm pukk eller tilsvarende.

Hvordan unngå mose i belegningsstein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?

Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.

Kan man bruke kraftvask på belegningsstein?

Mange bruksområder: Jotun 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner kan brukes på utemøblene så vel som på husvegg og belegningsstein.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment